Witam wszystkich cierpiących na neuralgie nerwu trójdzielnego. Moja mama choruje na neuralgie od 12lat. Przez 12 lat nie znalazł się lekarz który, tak zwyczajnie po ludzku by jej pomógł. Wszyscy z którymi się spotykaliśmy ciągnęli z nas kasy ile się dało, bo wiedzieli, że człowiek cierpiący na tę chorobę, da wszystko co ma żeby tylko ból ustał. Mama leżała w szpitalu we Wrocławiu, w Legnicy i nikt się nie podjął operacji. A co najgorsze mówili musi Pani nauczyć się żyć z tym bólem. Nie rozumiem, dlaczego przez tyle lat, żaden z neurologów i neurochirurgów z dolnego śląska nie skierowała nas na operację odbarczenia nerwu trójdzielnego. Aż przyszedł w końcu długo oczekiwany dzień i znajomy polecił nam klinikę w Lublinie przy ul. Jaczewskiego. Wspaniali lekarze operowali moją mamę w czerwcu, ból po lewej stronie ustał. Następną operację mamy w październiku, ponieważ mama ma neuralgię po obu stronach. Ludzie nie dajcie się oszukać tym pseudo lekarzom, którzy twierdzą, że nic nie da się zrobić. Zapiszcie się na wizytę do poradni w szpitalu przy ul. Jaczewskiego , oddział neurochirurgi i neurochirurgi dziecięcej. Kierownikiem jest profesor Trojanowski, wspaniały człowiek i lekarz, który wie co to jest neuralgia i jak boli. Leczą tam ludzie z powołania m.in dr Podkowiński, dr Tyzo. Dziękuję im z całego serca, bo podarowali mojej mamie drugie życie. Niech Pan Bóg ma ich w swojej opiece. A dla wszystkich cierpiących NIE PODDAWAJCIE SIĘ I DZIAŁAJCIE. Wiem, że są chwile zwątpienia i wydaje się, że wszystko jest przeciw nam. Zawierzcie wszystko Bogu i działajcie, dla siebie i swoich rodzin
Gość 2014-07-08 23:57:38Gość 2014-07-08 23:52:47Gość 2011-09-09 21:48:19
WITAM WSZYSTKICH dawno nie pisalam na forum ,ale chyba nie tylko ja ostatni wpis 04 08 . cos jest nie tak czy wszyscy szczesliwie wyzdrowieli (chyba raczej nie) zartowalam , ale tak naprawde to nie mam ochoty tak dalej zyc po tylu operacjach ,wszczepieniu 2 stymulatorow wszystko do niczego .Pan doktor powiedzial mi niedawno ,ze bardzo mu przykro niestety nic juz nie mozna zrobic z neuralgi zrobila sie neuropatia moge sprobowac jeszcze przyklejenie plastra QUTENZA ,ale w Polsce nie przyklejaja na twarz nieprawda przyklejaja w Warszawie w klinice MEDICOVER co prawda plaster drogi za dobe w klinice tez licza mimo ze bylam tylko 5 godz. ale trudno mialo pomoc przynajmniej na 3 miesiace , pomoglo na 2 tygodnie i dalej bol mozna powtorzyc po 3 miesiacach tylko ja za 3 miesiace pozyczki nie splace niestety nie stac mnie taka jest smutna prawda nie masz pieniedzy to musisz cierpiec . Pozdrawiam MICA