Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
08-11-2014, 12:09:31

Prosze o informacje bardziej szczegolowe na temat leczenia akupunktura... gdzie, czy na skierowanie, czy prywatnie
Dziekuje Iwona Kamal
Gość 2014-10-01 17:01:50
Witam. Też cierpię na neuralgię nerwu trójdzielnego. Z tego co się orientuję zabieg termolezji przynosi ulgę w bólu tylko na około 2 i pół miesiąca. Postanowiłam najpierw spróbować innych metod leczenia. Chodzę na akupunkturę i już po kilku zabiegach jest kolosalna różnica. Mogę prawie normalnie funkcjonować, ból się wyrażnie zmniejszył. Akupunktura wyleczyła moją znajomą , od ponad dziesięciu lat bóle się w ogóle nie pojawiły, lecz kuracja trwała około półtora roku. Pozdrawiam
gość
08-11-2014, 17:18:55

Dzień dobry. Ja jestem autorką cytowanego postu. Na akupunkturę chodzę do bioenergoterapeuty prywatnie. Jestem dopiero po czerech zabiegach na które chodzę co dwa tygodnie a już czuję kolosalną różnicę ból zmniejszył się i nie jest już taki dokuczliwy. Wstąpiła we mnie nadzieja, iż w końcu całkowicie minie. Osoba której ta terapia pomogła nie ma nawrotów bólu już od ponad dwudziestu lat. Warto spróbować! Nie trzeba brać tych wszystkich szkodliwych leków, które i tak nie wszystkim pomagają. Pozdrawiam Ewa
gość
09-11-2014, 00:04:26

Prosze o kontakt na priv : ivi.pla@wp.pl
- chcialabym uzyskac blizsze informacje na temat osoby wykonujacej zabiegi akupunktury, jak adres, telefon. Dziekuje
gość
12-11-2014, 20:48:57

Gamma Knife i tylko Gamma Knife. Jedyne skuteczne leczenie tej choroby ! Ma się spokój już na zawsze, do końca życia. Męczyłam się skrajnie z tą chorobą ponad 5 lat. Jeden zabieg uleczył mnie całkowicie. Polecam !!!
Początkująca
16-11-2014, 11:39:01

Witam
Proszę napisać coś więcej na temat Gamma Knife,jestem zainteresowana tą metodą,ale nadal się waham i rozważam jeszcze termolezje.
gość
07-12-2014, 17:19:03

w warszawie polecam skontaktowanie się z profe***m Ząbkiem, który pracuje w Gamma Knife.
gość
09-12-2014, 08:47:36

A dlaczego na forum nie możesz podać gdzie można poczytać o tym leku i jak się nazywa, tylko na mailu . Podaj nazwę, stronę internetową.
Gość 2011-04-23 20:03:35
I jeszcze jedno....
NIE ZAJMUJE SIĘ SPRZEDAŻĄ TEGO LEKU.
Natomiast wszystkim cierpiącym na tę chorobę udzielam informację, co to jest za lek, gdzie się znajduje i w jaki sposób działa. Podaję WSZYSTKIM również adres strony na której każdy może sobie we własnym zakresie dowiedzieć się wszystkiego na temat leczenia tej choroby, oraz wielu wielu innych. Kieruje ludzi do kliniki, która jest jedyna w Europie! I tylko tym, którzy nie mają możliwości sami dostarczyć sobie leku, tym ludziom być może mogę pomóc w sprowadzeniu go do Polski. Ale muszą sami tego chcieć...
Ale przecież Wam wszystkim najłatwiej krytykować "kolesia, który sprzedaje cudowny lek", zamiast napisać do mnie i wszystkiego się dowiedzieć... Nic na siłe.
gość
16-12-2014, 19:31:21

Kochani neuralgicy!
jestem na etapie tworzenia grupy wsparcia, dla osób chorujących na tę niefajną chorobę oraz dla ich bliskich.
Grupa rusza na fejsbuku i potrzebuję Was, by ją rozkręcić!
Zdiagnozowana zostałam niedawno, nie ukrywam, że jets mi ciężko. Zapisałam się do grup wsparcia zagranicznych, ale jednak to nie jest to samo... Ci ludzie się spotykają, organizują imprezy, odwiedzają, a ja mam do nich tysiące km.
Chcę stworzyć coś takiego w Polsce!
https://www.facebook.com/groups/3744957493852 59/
Grupa jest zamknięta, bo ma być tylko dla nas! Piszcie, odzywajcie się! Pomóżmy sobie nawzajem usmiech
W końcu jesteśmy trój-Dzielni oczko
gość
09-01-2015, 10:37:33

a jak się nazywa ten lek?
Gość 2014-09-02 02:47:06
Witam...Ja niestety również padlem ofiarą zapalenia wirusowego nerwu trójdzielnego.Poczatkowo myślałem że mam problemy z uzębieniem gdyż objawy na to wskazywały. Niestety po wizycie u stomatologa, wykluczono jakiekolwiek powiązania. Dopiero po dziesięciu dniach, trzech wizytach w szpitalu, nocach pełnych bólu nie do opisania, wyprobowaniu wszystkich dostępnych środków przeciwbólowych, ziol, naparow, antybiotykow, masci, stwierdzono u mnie zapalenie nerwu trojdzielnego.Specjalista neurolog stanowczo kazał mi odstawić wszelkie środki przeciwbólowe ( w tym również morfine, ktora zazywalem od trzech ost dni) ze względu na to, ze przy tym schorzeniu, nie odnoszą oczekiwanego działania.Powodem tego jest dzialanie na układ fizyczny naszego ciała a nie nerwowy.Po naprawdę ciężkiej ostatniej nocy, ponownie moje miejsce było w szpitalu i z płaczem prosiłem o pomoc.Dostalem lek o mocniejszym działaniu(mocniejszy niz sama morfina), który działa bezpośrednio na nerw trojdzielny i sprawia, ze jest częściowo "uposledzony".Od momentu kiedy go zazylem pierwszy raz, od razu poczułem ulgę. Nie mam dotkliwych bóli, w nocy śpię spokojnie, moje życie naprawdę się zmieniło. Od dziś, czuję się zupełnie innym człowiekiem. Pomimo tego że jest środkiem mocniejszym niż w/w morfina, jak narazie nie odczuwam skutków ubocznych, poza zwiększona sennoscia i uczuciem nudności. Jednak takie objawy, sa niczym w porównaniu do piekła jakie ostatnio przeszedłem. Jeśli ktoś potrzebuje wiecej informacji służę pomocą pod mailem paulk0404@gmail.com.Mam nadzieję że będę mógł pomóc...
Pawel
gość
23-02-2015, 18:12:03

Blagam.. Prosze o pomoc... przeczytalam prawie wszystkie posty od Panstwa...
Nie cierpie dlugo, bo bole mam od kilku dni. Lekarz stwierdzil zapalenie nerwu trojdzielnego. Dostalam leki przeciwpadaczkowe, lekarz uprzedzil ze skutek pojawi sie za dwa, trzy dni...
Wiem, ze pisali Panstwo o tym,ze nie ma sposobu na bol... zmiana pozycji nie pomaga, zadne olejki, masci, ketonal... nic...
Nie spie od kilku nocy i nie umiem egzystowac...
Co tak naprawde jest przyczyna tego schorzenia? Czy naprawde zaburzenia emocjonalne maj az tak ogromny wplyw na ta przypadlosc? ... lekarz dzis powiedzial "musialo pania mocno gdzies przewiac"... od przewiania?
Prosze.. jesli ktos moze mnie wesprzec.. po prostu mentalnie... bardzo prosze o kontakt...
eliose.ela@gmail.com

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: