Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-01-2014, 08:57:01

oiom to skrót intęsywnej opieki medycznej i nikt tam nie leczy takich chorób raczej poradnia leczenia bólu
Wtajemniczona
28-01-2014, 14:20:35

Nie każdy ból jest niebezpieczny dla chorego ale jeśli dokucza ból głowy połączony ze sztywnością karku (czyli niemożnością przygięcia głowy do klatki piersiowej), sennością lub zaburzeniami świadomości, nudnościami i wymiotami, ma nagły początek, jest określany jako „najgorszy w życiu”, promieniującym do karku, jeśli bólom głowy towarzyszą: niedowład kończyn, zaburzenia świadomości, zaburzenia równowagi, gdy jednocześnie wystąpi wysoka gorączka lub ból oka, gdy bóle narastają szybko i gwałtownie,
jeśli nagle zmienił się rodzaj i intensywność bólów pojawiających się od lat, należy natychmiast zgłosić się do szpitala.
gość
09-02-2014, 19:18:19

Witam, też choruję na nerw trójdzielny i pomaga mi smarowanie miejsc bolących olejkiem kamforowym. Pozdrawiam.
Początkująca
19-02-2014, 15:43:37

witam,
proszę o pomoc!!! mój tata choruje na zapalenie nerwu trójdzielnego, nawrót choroby nastąpił po 2 latach od zabiegu termolezji. Bóle promieniują w połowie twarzy aż do głowy. Cierpi już kolejny dzień. Bóle są co 10 minut dosłownie trwają cały dzień i całą noc. Żadne leki nie pomagają, akupunktura, sprowadzałam jakieś krople z Ukrainy, które miały pomóc- też nie pomogły. Co robić?! Cierpi strasznie, leczy się w Warszawie, w zasadzie to trudno nazwać to leczeniem bo nic nie pomaga. Bardzo proszę o pomoc, o jakieś podpowiedzi co może pomóc. Wszyscy jesteśmy załamani.
Błagam o pomoc
magdziak100@wp.pl
gość
02-03-2014, 19:24:43

Gość 2012-09-19 00:52:31 Cześć, postanowiłam napisać ponieważ udało mi się uwolnić od cierpienia jakim była neuralgia. Umieralam z bólu przez 2lata. Miałam wykonana tomografii głowy, leczylam się u neurologow, laryngologow aż w końcu w poradni leczenia bólu. Jadłam tony lekow przeciwbólowych, przeciwzapalnych, antybiotyków, przeciwpadaczkowych a nawet psychotropow bo wmawiano mi ze to pewnie jakaś nerwica. Im mocniej bolało tym większe dawki dostawałam a leki ńic nie pomagały.Miałam rownież blokady które nic nie dały, byłam bliska termolezji, akumpunktury a lekarze których stałe odwiedzalam reagowali niechęcią rozkladajac ręce i mówiąc ze nie są w stanie mi pomoc. W desperacji udalam się do kolejnego laryngologa w miescie i wymusilam dosłownie skierowanie na tomografie zatok. Ci u których byłam wcześniej pukali się w głowę bo zagladajac wziernikiem do nosa nie widzieli nic niepokojącego. Miałam tez RTg zatok które było bez żadnych zmian. Ku mojemu i lekarzy zdziwieniu okazało się ze mam całkowicie niegroźny kompleks ujsciowo przewodowy zatok po stronie prawej, jak rownież zmiany zapalne w sitowiu. Polip na polipie. Ponoc objawem tego schorzenia sa glownie bole glowy, mnie rwala polowa twarzy. Dziś jestem 6 miesięcy po operacji fess zatok i o bólu już prawie nie pamietam. Co prawda ok 4 miesiące po zabiegu odczuwalam jeszcze ból ale już w skali do 10 jakieś 4. Mało tego, w nosie miałam bakterie e.coli mimo że nigdy kataru nie miałam, skierowanie na wymazać tez wymusilam, a antybiotyki które brałam wcześniej, wypisane n tzw oko po prostu nie działały. Okazało się rownież ze przyczyna boli jest rownież schorzenie kręgosłupa szyjnego, jestem już po rezonansie czekam na zabieg. Nie pozwólcie sobie ludzie wmawiac neuralgi jeśli nie macie kompletu badań. Szkoda zdrowia i życia. Ja mam 2 lata wycięte z życiorysu z powodu bólu. Jestem młoda matka i cierpialam niedosc ze fizycznie to jeszcze psychicznie bo nie mogłam w pełni cieszyć się macierzynstwem. Oglądało mnie 3 laryngologow. Żaden nie widział problemu a na prośby o skierowanie na tomograf reagowali kpina szydząc ze jestem histeryczka i powinnam kropelki na nerwy kupić. Objawy które miałam to ból 3 gałęzi nerwów po jednej stronie twarzy. Nad lub pod brwia , pod oczodolem i pod kącikiem oka,czasami w skroni. Ból był czasami napadowy ale najczęściej ciągły, nie ustępowal po lekach. Uczucie zatkanej dziurki w nosie, uczucie jakby rany w nosie, ból w okolicach nerwów odczuwany jakby pos skóra rownież przy dotyku, nasilajacy si przy hałasie, stresie, zmecżeniu, zmianie temperatur. Życzę wszystkim neuralgikom powrotu do zdrowia, może komuś moja historia pomoże

gość
21-04-2014, 20:11:24

Gość 2012-01-21 19:27:05 Krzysztof piszesz: "Uzyskałem dopiero pomoc dzięki stronie poświęconej neuralgiom twarzy:
www.boltwarzy.blogspot.com"
Chętnie weszałbym na tego blooga, ale jest otwarty tylko dla zaproszonych czytelników. Czy możesz pomóc? Tesia
gość
27-04-2014, 14:07:27

Witam, Chciałam się podzielić swoimi dośwdczeniami z neurlgią a przynajmniej tak mi się wydaje że ją mam.Została zdiagnozowana 2 lata temu. na początku było strasznie. Zaczęła mnie boleć dolna osemka niestaty leczyłam ją kanałowo dentystka dośc gwałtownie oczyszczała kanały , jeszcze była taka sytuaja że mnie dość przewiało w pracy po około dwóch tygodniach zaczeło się: ciągnięcie buzi w dół musiałam ja ręką podtrzymywać pieczenie w uszach okropne , tepy ból tego zęba . w tym czasie praktycznie co miesiąc miałam jakiś zab leczony też kanałowo bo były dość zniszczone przez innego dentystę. Trafiłam wkońcu do neurologa dostałam skierowanie na rezonans magnetyczny i wyszła mi diagnoza . Dostałam leki i jakoś pomału się wyciszało. Teraz dopada mnie na zmianę pogody tzn jak gwałtownie rośnie bądz spada temperatura bolą mnie wtedy różne zęby jedynka leczona kanałowo dwojka dolna zdrowa teraz np boli mnie osemka po rugiej stronie buzi która była leczona dwa miesiące temu!! oszaleje cały policzek drętwieje a i co jeszcze jak nagryzam tą ósemkę to boli mnie ząb na którym jest zdiagnozowana neuralgia . Już się gubię bioę leki oby pomogło i oby kolejny ząb nie byl przeznaczony do kanałowego bądz usuniećia . Co o tym mślicie?? Proszę o pomoc Magda
gość
01-05-2014, 23:17:02

W soboty przyjmuje w Kłobucku dr.Karoń.Jest to znany specjalista i powinien pomóc zdiagnozować co Ci jest.Jak Cię bardzo boli to jest dieta dr.Dąbrowskiej.Ja mam neuralgie nerwów trójdzielnych,polineuropatie i uszkodzony kręgosłup w odcinku szyjnym także wiem,że ta dieta pomaga.Bo nieraz mdlałem już wycieńczony z bólu.A na diecie bóle są zdecydowanie mniejze,minimalne.
gość
07-06-2014, 05:52:07

Witam serdecznie,
2 dni temu lekarz neurolog oświadczył mi że mam właśnie neuralgię nerwu trójdzielnego. Nie przepisał mi jeszcze żadnych leków, czekam na rezonans.
Ból jest stały tępy mocny, boli od rana do wieczora. Na "mądrych" stronach internetowych wszędzie widnieje informacja że jest to ból mocny i krótkotrwały. Czy ktoś z Państwa miał taki ból o charakterze ciągłym i zdiagnozowaną neuralgię?
pozdrawiam
Łukasz
gość
07-06-2014, 07:11:06

A może to coś z zębami mądrości, lub zapalenie kości żuchwy ?? Moja kuzynka walczyła z takim bólem w sumie nie umiejscowionym twarzy, nerwy i głowa były ok. Poszła na przegląd do stomatologa i tak w rozmowie powiedziała co ja dręczy ósemek już nie miała, ale uparta stomatolog wyczaiła zapalenie nietypowe żuchwy, dostała antybiotyki, sterydy i wyleczyła a cierpiała prawie rok

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: