Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (973)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-05-2013, 07:44:01

Współczuje i rozumiem, sam to miałem. Zaczęło się niewinnie jakby mnie ząb bolał albo ucho przewiało. Stwierdziłem że wytrzymam i pojadę na zwykłym prochu od bólu. Fakt przez tydzień pomagało, ale w pewnym momencie zaczęło się rozkręcać. W nocy mnie dopadło tak że nie widziałem co robić. Pomyślałem że to ząb jakiś, chociaż wszystkie miałem wyleczone. Od rana zaliczyłem trzech dentystów. Na zdjęciach rtg i pantomogramie nic nie było widać. Ból był tai że zdecydowałem się rozwiercić jeden ząb na próbę ( najbardziej odczuwałem ból górnych zębów no 5,6,7 po jednej stronie ). Okazało się ze poszła kanałówka na zdrowym zębie plus jeszcze większy ból. Leki od bólu praktycznie nic nie dawały, może keto.. troszkę pomagał. Laryngolog nie miał zastrzeżeń do zatok. Stwierdziłem że u mnie lekarze się nie znają i będę się konsultował w najlepszych placówkach prywatnych w stolicy. Każdy z neurologów spiewał to samo neuralgia nerwu trójdzielnego twarzy i przepisywał leki na padaczkę. Fakt kiedyś miałem awanturę na mieście i połowę twarzy miałem poważnie "obitą" więc prawdopodobnie nerwy mogły być uszkodzone i wyszło po latach. Problem jest taki że leki mi nie pomagały. Nie wnikam ile kasy poszło na stomatologów, laryngologa i neurologów. Stwierdziłem że odwiedzę w moim mieście jeszcze jednego neurologa z tak zwanego starej daty. Po standardowej rozmowie zaproponował mi zastrzyki w okolicy ucha.Jako że nie lubię zastrzyków w takie miejsca, dogadałem się że wezmę proszki na padaczkę dalej plus nowe od bólu i zastrzyki w tyłek tzn. 12 X kpl. witamin B raz dziennie i 2 x jakiś steryd. Gdyby to nie pomogło to mamy wrócić do tematu zastrzyków w wcześniej wypomniane miejsce. Lekarz mi gwarantował że mi przejdzie w ciągu 7 dni. I teraz fakt naprawdę mi przeszło po tygodniu albo i szybciej. Dodam że bóle miałem okropne, jakby mi ktoś wlewał wrzątek do ust. I nie trwało to 2 minuty tylko od 10 do 30 minut z przerwami po ok 10 minut. Czynnikiem wyzwalającym był pokarm, bałem się jeść. Dodam że żaden inny neurolog nie proponował mi zastrzyków z witaminą i sterydem a byli do jedni z najlepszych w wawie, jeden się jeszcze chwalił że w tvn-ie udzielą porad...Także dogadajcie się z neurologiem albo innym lekarzem niech Wam przepisze te zastrzyki, przy takich bólach chyba warto, zresztą akurat witaminy w tych czasach mogą tylko pomóc nie zaszkodzić. Życzę powrotu do zdrowia.
Początkująca
16-05-2013, 19:02:56

Witam
Dostałam taką informację,że Zakład Radioterapii w Gliwicach proponuje leczenie neuralgii nerwu trójdzielnego skuteczną metodą CyberKnife ,poprzez punktowe napromieniowanie nerwu trójdzielnego.
Proszę osoby po operacji lub ich rodziny o informację na forum lub maliem nina45@opoczta.pl .
(tel do zarejestrowania się na konsultację 32 2788666)
Powyższe zabiegi robi też warszawski szpital bródnowski.
gość
26-05-2013, 16:27:58

GOŚCIU, PLAESE, NAMIARY NA TEGO NEUROLOGA STAREJ DATY, I TO SZYBKO TU NA FORUM...PLEASE, WSZYSCY CZEKAMY!!! albo na mój prywatny email: ellazet1@wp.pl, lub gg 1391792
gość
26-05-2013, 21:11:32

zjozefek 2012-09-22 22:55:10 Witam ponownie - chociaz pisalam ,ze wiecej nie bede zagladac na strone o neuralgi jednak cos mnie ciagnie . Umnie neuralgia przeszla w neuropatie , gdzie pieczenie twarzy i szczypanie koncowek nerwow potrwa juz do konca moich dni , napisalam kiedys ,ze neuralgia jeat nieuleczalna TO NIEPRAWDA jest do wyleczenia roznymi sposobami ,bedac w szpitalu w Warszawie widzialam jak lecza neuralgie jake stosuja zabiegi . Niestety neuropatia po przecieciu pnia nerwu V jest nie do wyleczenia . Pisalam i prosilam nie przecinajcie nerwow bo jest jeszcze gorszy bol. Teraz mam przepukline kregoslupa ledzwiowego i napewno bez operacjii sie nie obejdzie .Jak by tego bylo malo wszystko sie sypie jestem u kresu wytrzymalosci . Pozdrawiam WSZYSTKICH CIERPIACYCH , MICA
PLEASE, PROSZĘ NAPISZ MI, A MOŻE NAM WSZYSTKIM, CO TO ZA SZPITAL I CO TO SĄ ZA ZABIEGI. pOZDRAWIAM.
bAAAAARDZO PROSZĘ O KONTAKT: ellazet1@wp.pl ,
gg 1391792
gość
26-05-2013, 22:00:38

michald 2012-09-24 17:54:14 Czy ktokolwiek próbował zabiegów w Centrum Gamma Knife Allenort w Warszawie - leczenie promieniami gamma - piszą o dużej skuteczności. Proszę o informację osoby mające wiedzę o tego typu leczeniu i pacjentów tej placówki. Mój e-mail: dobrowolskimichal@onet.pl
Dzień dobry Panie Michale,
Znalazłam Pana email na forum. Także jestem zainteresowana tą metodą. Niemniej jednak sprawdziłam na forach zagranicznych: ludzie piszą, że na jakiś czas ulga jest, ale póżniej wszystko powraca, czasem z nowymi atrakcjami...Zabieg podobno można powtórzyć, ale do iluś tam razy... Jeśli zna Pan, lub ktoś w Pana otoczeniu, j. angielski, to proszę wpisać w wyszukiwarkę: gamma knife trigeminal neuralgia forum...
Gdyby Pan miał jakiekolwiek inne iformacje to b. proszę o kontakt: ellazet1@wp.pl
gość
26-05-2013, 22:04:18

Także jestem zainteresowana metodą gamma knife w leczeniu neuralgii... Niemniej jednak sprawdziłam na forach zagranicznych: ludzie piszą, że na jakiś czas ulga jest, ale póżniej wszystko powraca, czasem z nowymi atrakcjami...Zabieg podobno można powtórzyć, ale do iluś tam razy... Jeśli ktoś zna j. angielski w stopniu komunikatywnym to proszę wpisać w wyszukiwarkę: gamma knife trigeminal neuralgia forum... czy jakoś tak... i szukać opinii ludzi po gamma knife...
Życzę powodzenia - Pozdrawiam - Elżbieta Z.
Ps.: Gdyby Pani miał jakiekolwiek inne iformacje to b. proszę o kontakt: ellazet1@wp.pl
gość
27-05-2013, 13:46:20

Proponowałbym udać się do specjalisty. Ja ze swoimi dziećmi chodziłem do świetnego neurologa, który nazywał się Janusz Miętkiewicz. Co prawda moje dzieci miały podwyższone napięcie mięśniowe i potrzebna była konsultacja co do szczepionek, ale i tak mogę polecić Pana z czystym sumieniem, bo był miły i rzeczowy.
gość
29-05-2013, 11:27:23

Witam, moglby ktos polecic dobrego neurologa i poradnie leczenia bolu we Wroclawiu. Podaje maila vslawek@o2.pl
gość
22-06-2013, 09:31:02

Lekarz starej daty...
Neurolog
Dr n. med. Kwaśniewski Leszek - Prywatny Gabinet Lekarski Leszek Kwaśniewski
ul. Medyczna 8
Płock 09-400
dane kontaktowe
tel. 242623787
gość
07-08-2013, 20:36:23

Akupunktura przynosi efekty rzędu 93% według informacji które znalazłem w internecie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: