Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-10-2013, 18:06:21

Przed kilkoma dniami bylam na konsultacji w klinice cyber knife w Mnachium z powodu oponiaka. Lekarz stwierdzil , ze mimo duzego oponiaka ok 5cm X5 cm x 1 cm, nie powinnam poddawac sie wysusuaniu jak i OP tradycyjnej , bo moj oponiak lezy na tyle kozystnie ze nie ma zadnego ucisku na mozg. Rosnie na zewnatrz, wypychajac kosc skroniowa.
lekarz pytal mnie o moje objawy, powiedzialam ze miedzy innymi bolami mam bole uszu i zuchwy. Powiedzial ze te bole napewno nie sa zwiazane z oponiakiem. Bylam u dentysty i laryngologa , niby wszystko ok. Wykluczyli jakiekolwiek zapalenie uszu ale zasugerowal NeuralgieNerwu Trojdzielnego. Co dalej
Początkująca
16-10-2013, 17:55:01

Witam , jestem nowa na forum. Wpis wyzej to moj. Mam pytanie , czy Ktos moglby mi polecic dobrego lneurologa z Trojmiasta, bardzo prosze:), dziekuje i pozdrawiam.
gość
26-11-2013, 21:56:03

METODA GAMMA KNIFE - CZY KTOŚ PRÓBOWAŁ ?
Cierpię na neuralgię nerwu trójdzielnego wiele lat.Przeszedłem wszystko i próbowałem wszystkiego co mogło mi pomóc w złagodzeniu bólu chorując na tą okrutna chorobę.
Pogodziłem się z faktem że przede mną już tylko leczenie chirurgiczne przez mikronaczyniową dekompresje nerwu.
Boję się tego bo to ryzykowne, a także ostatnia deska ratunku nic więcej zrobić nie można. Jeżeli nie pomoże to trzeba się będzie powoli żegnać z tym światem bo życie z takim bólem to nie życie.
Gamma knife daje jednak choremu pewną alternatywę i nadzieję , a to już coś. Chce tego spróbować.
Wiem że w Warszawie działa od trzech lat Centrum Neuroradiochirurgii. Naświetlono tam w tym czasie działalności 1400 pacjentów w tym około 280 z neuralgią nerwu trójdzielnego.
Ci ludzie muszą gdzieś być.
Napiszcie proszę jeżeli coś wiecie na ten temat.
Czy pomogło?
Czy jest jakaś poprawa ?
Czy warto ?
TO WAŻNE DLA NAS CHORYCH !!!
Początkujący
27-11-2013, 18:05:36

Witam
Jestem po pechowym urazie głowy i nie mogę pracować w zawodzie więc zacząłem szukać innej drogi i współpracuję z międzynarodową firmą dbającą o zdrowie ludzi na całym świecie:)
Gdyby ktoś z Państwa z powodów zdrowotnych tak jak ja nie mógł pracować a szukał pracy umysłowej i lekkiej bez stresu zapraszam do zainteresowania się firmą
http://coral-club.com/pl/
http://www.youtube.com/watch?v=HDoS0j7kniA
Dołącz do Coral-Club International,dbaj o siebie i daj szanse innym być zdrowym i zarabiać.
Więcej info
4krokidozdrowia@gmail.com
Pozdrawiam
gość
01-12-2013, 19:51:04

Przy neuralgii nerwu na pewno pomoże akupunktura która daje bardzo dobre rezultaty w leczeniu nerwobólu. Proponuję poczytać o tym w publikacjach np. Pani lek. Ewy Łączkowskiej lub na stronach związanych z akupunktura tam można znaleźć najwięcej publikacji na ten temat.
gość
05-12-2013, 20:35:10

witam,
pytacie o zabieg Gamma Knife,ja miałam w tym roku na lewą i prawą stronę...mi pomógł ten pierwszy na 2 miesiące, było bosko...teraz jest bardzo żle, choruję na neuralgię od 17 lat....ale warto próbować,może Wam pomoże...Iwona
gość
17-12-2013, 11:19:57

Mój Tata (75 lat, ok. 15 lat walki z nerwem trójdzielnym) miał zabieg Gamma Knife. Pierwsze efekty pojawiły się po ok. 6 miesiącach. Niestety teraz, po ok. 11 miesiącach od zabiegu ból wrócił z tą samą siłą. Było więc ok. 4-5 miesięcy ulgi.
Sam zabieg jest do przeżycia - najbardziej kłopotliwy jest hełm-stelaż, który przykręcają do głowy, ale ostatecznie można to wytrzymać.
Pozdrawiam
gość
01-01-2014, 18:30:14

Kochani. Jestem tu nowa i bardzo szukalam kontaktu z ludzmi, ktorzy zapadli na te chorobe. Kilka miesiecy temu wystapil u mnie bol- pieczenie i odretwienie lewego policzka. W sumie zaczelo sie od bolu zuchwy, wszystkich zebow, bol byl chodzacy, potem przeszedl na policzek i od czasu do czasu na skron. Stomatolog przepisal aulin, potem lek na opryszczke - profilaktycznie... po tych lekach czulam juz tylko igielki na nosie i policzkach. Poszlam do neurologa, ktory stwierdzil neuralgie plus nerwice. Za 2 tygodnie zaczelo mi atakowac druga strone, a z tamtej jakby ucichlo. Mam dodatkowo mrowienie ust oraz podbródka - bol nie jest tak silny jak opisujecie. Lekarz nie zlecil zadnych badan , powiedzial ze odruchy prawidlowe. Teraz jakby dretwialo mi oko - cholera bardzo sie boje. Macie jakies pomysly co z tym dalej? Ps. Neurolog przepisal miligamme i sol lekko uspokajajaca....
gość
02-01-2014, 21:18:29

Witam ,jest sposób na to dziadostwo bez brania sterydów oraz silnych leków anty depresyjnych , w Poznaniu poznałem człowieka który,przy pomocy masaży w odpowiednich miejscach potrafi pozbyć się tego bólu,mogę podać numer tel.do niego,mój email stanismiko.zdrowie.11@wp.pl Pozdrawiam.
gość
26-01-2014, 19:37:02

Witam, nie raz już czytam Wasze wypowiedzi na temat nerwu trójdzielnego. U mnie zaczęło się niecały rok temu od mocnego kucia przy dotyki gałki ocznej szczególnie rano. Trochę to zignorowałem bo później przechodziło. Diagnozę postawiła mi Pani doktor w wojskowym szpitalu jak zgłosiłem się na oiom bo z bólu nie moglem już jeść.Z opisu tomografii mam ucisk naczynia na nerw, choć już dwóch neurologów odwiedziłem to żaden nie przeglądał zdjęć . Bóle są tylko przy dotyku - nosa górnej wargi i czasami głowy ( od prawego oka w kierunku tyłu głowy ). Zażywam Finlepsin 200 ( przyjmuję 400mg ) i millgama - ten ostatni daje efekty na jakiś czas , trzeba robić przerwy.
Proszę poradźcie mi jakiegoś dobrego neurologa w Krakowie lub okolicach, może także być na Śląsku.
Pozdrawiam wszystkich cierpiących , Marek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: