Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-01-2013, 16:04:10

Mica, bardzo chciałabym Ci pomóc, nie znam jednak lekarza, który się w tym specjalizuje. Bardzo mocno ściskam kciuki za Ciebie i życzę Tobie z całego serca chwil uśmiechu w tej wrednej chorobie. Trzymaj się ciepło. pozdrawiam
Wtajemniczona
26-01-2013, 13:33:11

Obecnie jest wiele placówek i specjalistów zajmujących się tym schorzeniem, zwykle znajdują się w przychodniach przyszpitalnych. Informację gdzie powinnaś się zgłosić uzyskasz u swojego lekarza bądź w najbliższej przychodni.
gość
28-01-2013, 17:42:04

witam
Jestem po wizycie u lekarza. Diagnoza NNT. Leki przypisane amizepin i biofenac. Czy to pomoże to się okaże, dopiero wzięłam 1 dawkę, że boli jak diabli - nie muszę Wam pisać. Mam pytanie : czy ktoś brał te leki, jeśli tak to kiedy mogę się spodziewać jakiejś zmiany. O wczoraj prawie "gryzę" ścianę z bólu. Więc odrobinę nadziei , by się przydało.
gość
02-02-2013, 14:36:55

to nic nie da i tak najlepiej operować i spokój jestem po operacji poz.
gość
10-02-2013, 20:34:49

NEURALGIA NERWU TRÓJDZIELNEGO- do p. Anety g 83 , która szuka osób z neuropatia nerwu trójdzielnego i wymienia województwa takie ,takie i jeszcze inne , bo pani chce przeprowadzic ankiete za wynagrodzenie. Prosze pani czy pani wie , albo ma pojecie co to jest ból neuropatyczny , nigdy nie wziełabym od nikogo pieniedzy , ani nie opowiadała o swoim cierpieniu ,tylko chce pani powiedzieć ,że takich ludzi jest w Polsce bardzo dużo nie tylko w wybranych przez pania województwach . Nie wiem kim pani jest i nie chce wiedziec ,ale doświadczeń to ja już przeszłam sporo . Pozdrawiam Mica
gość
10-02-2013, 20:54:22

NEURALGIA NERWU TRÓJDZIELNEGO - wiem ,że wszyscy tu piszący ,przechodza przez piekło , ból neyralgi jest okropny , ale można ja wyleczyc . Tylko prosze powiedzcie mi co mam zrobić z NEUROPATIĄ , gdzie ból jest 24 godz. na dobe chodze z tym lodem ( jest taki żel w aptece co się dobrze schładza ,a przy niskiej temperaturze zamarza ) i wtedy owijam go w sciereczke i tak chodze po domu . Co ta za życie nigdzie nie możesz wyjsc , wyjechac już mówiłam jeżeli wprowadzą eutanazje pójdę pierwsza ,ale zanim to zrobia to sie wykończe sama . Ostatnio mój lekarz zaproponował mi zmiane leków przynajmniej na 1 miesiac ,jak zapytałam w aptece to by mnie kosztowało tak + - około 4000zl wszystkie leki na 100% fajnie . Tak na poważnie z tego co powiedzieli mi w klinice w Warszawie NEUROPATIAw moim przypadku jest nie do wyleczenia . Żegnam Mica
gość
19-02-2013, 11:40:20

Treść zablokowana przez moderatora

gość
08-03-2013, 08:52:14

Borykam się z tym schorzeniem już około 20 lat po operacji przetoki ustno-zatokowej. Walczyłem z bólem poprzez stosowanie akupunktury, amizepinu oraz końskie dawki tramalu. Od ponad roku przyjmuję w minimalnej dziennej dawce około 20-30 mg Anafranil. Lek stosowany w leczeniu depresji i stanów lękowych, który powoduje leprze przewodzenie impulsów pomiędzy komórkami nerwowymi. Pierwsze efekty pojawiają się po około 3 - 4 miesiącach stosowania. W tym czasie należało dostosować dawkę leku po której ból się nie pojawiał. Na razie od roku ból nie atakuje. Jednak lek trzeba przyjmować non stop. Próby odstawienia lub zmniejszenia dawki kończyły się powrotem ataków bólu. A o tym czy jest skuteczny wg lekarz będzie można stwierdzić po okresie 3 do 5 lat. Jeżeli w tym okresie stosowania leku bóle nie będą się pojawiać to będzie można stwierdzić że jego ciągłe stosowanie pozwoli żyć bez bólu.
gość
13-04-2013, 20:22:24

Neuralgia nerwu trójdzielnego ---- Powiem Ci prawdę leki które masz przepisane można sobie nie powiem gdzie włożyc . Jeżeli mieszkasz niedaleko dużego miasta np. Warszawa, Kraków , Gdańsk ,Łódż itd. proszę zgłoś sie do Poradni Leczenia Bólu .Napewno zostaną podjęte inne kroki co do leczenia NEURALGII w poczatkowym okresie bólu .Chodzenie po neurologach nic dobrego Ci nie przyniesie .Posłuchaj mojej rady . Mica Do Pani która pisała 28.01.2013r o godz. 18.42 Pozdrawiam
gość
16-04-2013, 20:24:44

Gość 2011-01-29 16:47:25 Nie jestem lekarzem specjalistą w tej dziedzinie ale setki takich pacjentów znam. Może być neuralgia, ale nie musi :)
1. Skierowanie jeszcze raz do szpitala na szczękówkę...może inną niż do tej pory.
Badanie u chirurga szczękowego - powtórzyć. Poprosić o opinię na piśmie. Jak nic nie widzi, niech napisze i wypisze wskazanie do konsultacji neurologicznej na piśmie.
2. Neurolog (najlepiej inny niż do tej pory) zajmie się diagnozą bólu głowy i twarzy - zaopatrzy w badania. Rezonans głowy wskazany-nawet konieczny!. Być może położą na oddział - będą badać i diagnozować. Jak neuralgia - zaczną leczyć przeciwpadaczkowymi itp itd. i zostaniesz pod opieką poradni neurologicznej lub leczenia bólu. Jak wyjdzie guz, nerwiak czy jakieś inne świństwo - problem usunie neurochirurg. Przyczyn mogę Ci wymienić tysiące, ale nikt tu jasnowidzem nie jest:))))
Szkoda żebyś tak się męczył. Znajdź najlepiej szpital gdzie jest wszystko w jednym - skakanie od poradni do poradni, ze szpitala do szpitala wydłuża diagnozę. Potrzebna jest dobra współpraca lekarzy przy diagnozie, najlepiej w jednym ośrodku, dobrym szpitalu lub szpitalu z poradniami przyszpitalnymi.
Ważne- zanim trafisz do neurologa, podpytaj o lekarza takiego w szpitalu czy poradni w swojej miejscowości, który "lubi" neuralgie i neuropatie, bo jak nie lubi to będzie robił spychologię i mówił że jest ok. Wielu nie lubi niestety :( Wpadniesz w depresję i żyć Ci się odechce.
PS.
Jak Ci nawet lekarz coś uszkodził to i tak się nie przyzna.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: