Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-05-2009, 16:57:00

Witam!
Czy przy problemach z nerwem twarzowym macie opuchnietą chorą stronę twarzy? Ja się męczę z tym cholerstwem od 2 lat.
U mnie zaczęło się to od lekkiego opuchnięcia prawej strony twarzy. Dopiero po jakimś czasie przyszedł ból zębów, niepotrzebnie usunęłam 3 zdrowe zęby, neurolodzy też byli do niczego. Teraz bolą mnie zatoki i laryngolog stwierdził, że to od nerwu twarzowego, a na dodatek straszne rozpieranie u nasady nosa i opuchlizna kości nosowej. Koszmar. U mnie w zasadzie więcej puchnie niż boli, a jak boli to krótko. Proszę o odpowiedź czy ktoś też miał te problemy z nerwem w połączeniu z opuchnięciami.
gość
04-05-2009, 09:42:00

Ja mam takie same objawy.
Żaden z lekarzy neurologów nie potwierdził, że tak może być, ale sama wyczytałam. Zarówno opuchlizna jak i utrwalony grymas bólu. Też zaczerwienienia. Nie muszą być mega widoczne, ale są... Niestety :o//...
gość
05-05-2009, 17:51:00

Proszę napisać coś więcej na ten temat. Jakie leki Pan/Pani bierze
i jakie badania były robione? Co na to neurolog? Ja na przykład mam powiększoną całą chorą stronę twarzy, a oko lekko przesunięte w bok. Neurolog powiedział mi, że przy nerwobólach nie powinno być opuchlizny i dał skierowanie na tomografię zatok, żeby sprawdzić czy nie ma tam polipów. Przepisał 2 leki: jeden przeciwpadaczkowy, a drugi antydepresyjny.
Nareszcie po 2 latach chodzenia po specjalistach ktoś wreszcie wpadł na ten pomysł. Jutro mam badanie. Proszę o kontakt.
gość
07-05-2009, 08:47:00

Ja miałam robione prześwietlenie zatok. Wszystko było ok.
I też neurolodzy twierdzili, że się nie puchnie. Ale doczytałam w publikacjach zagranicznych.
Też brałam regretol i amizepin, a od jakiegoś półtora roku nie biorę nic oprócz preparatów witaminowych - tiogamma, alanerv. Ostatnio stwierdziłam że zastrzyki z witaminy B12 działają.
Ataki bólu są, potem ich nie ma... zależy od tego jak się odżywiam, wypoczynku, temperatury itp... Ale nie jest gorzej niż na lekach typu tegretol, a przynajmniej mam energię i nie jestem otumaniona.
Bardzo chętnie pokoresponduję z innymi osobami cierpiącymi na neuralgię, bo myślę, że ciekawa jest taka wymiana spostrzeżeń. Mój e mail to agussita@wp.pl
gość
13-05-2009, 20:14:00

JESTEM PO 10 LETNIEJ WALCE Z NEURARGIA NERWU TRÓDZIELNEGO OD KILKU DNIU CZUJĘ SIĘ DOBRZE. JESTEM PO ZABIEGU ZAŻYWAŁEM WSZYTKIE ZTYCH LEKÓW BEZSKUTECZNIE. TERAP APAP TAK TO ŚMIESZNE ALE TO PRAWDA. ZABIEG NIEBYŁ ODBARCZENIEM ANI TERMOLEZJĄ I BROŃ BOŻE PRZECIĘCIEM ALE W MOIM PRZYPADKU OAZAŁ SIE BARDZO SKUTECZNY W WOLNEJ CHWILI OPISZĘ MÓJ PRZYPADEK DLA bARDZIEJ NIECIERPLIWYCH OSMSK@WP.PL
POZDRAWIAM
Początkująca
20-05-2009, 19:10:00

Witam, czy ktos z Panstwa moglyby przyblizc mi leczenie neuralgii nerwu trojdzielnego metoda krioterapii? czy w tym wypadku krioterapie stosuje sie miejscowo czy jest to leczenie zimnem, gdzie wchodzi sie do specjalnej komory. moja mama cierpi na ta straszna chorobe i szukamy wszelkich sposobow aby uniknac ingerencji neurochirurga.pozdrawiam i bardzo prosze o jakiekolwiek informacje na ten temat/magda
magda
gość
12-06-2009, 18:55:00

Witam wszystkich cierpiacych na neuralgie nerwu trojdzielnego - czy jest ktos komu udalo sie wyleczyc z neuralgi ja probowalam wszystkiego co tylko bylo mozliwe i nic nie przynosi ulgi kazda operacja to tylko chwilowa poprawa ,a pozniej wszystko wraca ,bol jest nie do wytrzymania jednym slowem mozna zwariowac .Uwazam ze po tylu przejsciach nie ma leku na NEURALGIE -tylko dlaczego nikt nie powie tego glosno i ze trzeba cierpiec POzdrawiam MICA
gość
19-06-2009, 11:26:00

DO OSMK@WP>PL- JEZELI WYLECZYLAS LUB WYLECZYLES SIE Z NEURALGI NERWU TROJDZIELNEGO to dlaczego nie napiszesz jakim sposobem ,tyle ludzi cierpi i z nadzieja czeka na jakikolwiek lek ( wedlug mnie nie ma) .Prosze napisz na forum jakim sposobem Ci sie to udalo ,ja cierpie na neuralgie juz 17 lat mialam robione wszystko co tylko bylo mozliwe i dalej bol jest nie do zniesienia .Mam wszczepiony stymulator bolu ,ktory dzialal tylko 3 miesiace ,przeszlam szerg roznych operacji i nic . JEZELI TO NIE JEST TAK WIELKA TAJEMNICA ,NAPISZ NA FORUM NIECH DOWIEDZA SIE WSZYSCY KTORZY CIERPIA . pozdrawiam Mica
gość
19-06-2009, 11:27:00

DO OSMK@WP>PL- JEZELI WYLECZYLAS LUB WYLECZYLES SIE Z NEURALGI NERWU TROJDZIELNEGO to dlaczego nie napiszesz jakim sposobem ,tyle ludzi cierpi i z nadzieja czeka na jakikolwiek lek ( wedlug mnie nie ma) .Prosze napisz na forum jakim sposobem Ci sie to udalo ,ja cierpie na neuralgie juz 17 lat mialam robione wszystko co tylko bylo mozliwe i dalej bol jest nie do zniesienia .Mam wszczepiony stymulator bolu ,ktory dzialal tylko 3 miesiace ,przeszlam szerg roznych operacji i nic . JEZELI TO NIE JEST TAK WIELKA TAJEMNICA ,NAPISZ NA FORUM NIECH DOWIEDZA SIE WSZYSCY KTORZY CIERPIA . pozdrawiam Mica
gość
19-06-2009, 11:28:00

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: