Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-06-2009, 16:40:00

U tego Pana(który napisał,że po 10 latach wyleczył się z neuralgii znaleziono przyczynę czyli ucisk na nerw.Zoperowano i wraca do zdrowia.Czy nadal tak jest to nie wiem.To informacja sprzed trzech tygodni.U mnie jest poprawa po lekach.Ciśnienie unormowane.A to najważniejsze w moim przypadku.Pozdrawiam!
gość
30-06-2009, 03:50:00

Witam,
Cierpie na to cholerstwo juz 11 lat i mam dosc. Bole trwaja po 6 - 8 godzin. Dzis jade na opiatach.. Hmm nikt nie jest w stanie mi pomoc... tak mowia mi neurolodzy. Problem zlozony poniewaz jestem po wylewie i usunieciu krwiaka (trepanacja itp). Czytalem ze jednym ze sposobow jest przciecie 5 galazki nerwu trojdzielnego, lub wstrzykniecie srodka chemicznego aby go sparalizowac, lub zamrozic, podobno w Lodzi jakis prof. skutecznie leczy te bole... Z jedym prof. sie juz ustawielem na klinike, wiec zobaczymy...
gość
30-06-2009, 20:17:00

MICA- Do P.Anety K. przepraszam ze pisze na forum ,ale nie mam skrzynki pocztowej mialam popsuty komputer i musze ja zalozyc jeszcze raz .Tak mialam odbarczanie nerwu 2x i u mnie nic to nie dalo w sumie mialam 9 operacji ,nie liczac roznych innych zabiegow ,typu termolezja ,blokady ,alkoholizacja nerwu , tez nie przynioslo poprawy ,ostatnio mialam dokladana jeszcze jedna elektrode do stymulacji glebokij , podobno przechodzi przez moz dotylnej odnogi torebki wewnetrznej ,moze po operacji jakas poprawa byla ,ale okolo 20% ,pojade niedlugo na ustawianie tego stymulatora ,ale widze ze to nie przynioslo znaczacej poprawy bylam nastawiona ze przejdzie wiecej ,a dalej mni boli ,piecze rwie ,wszystko co tylko mozliwe . Biore neurontin 3x300mg clonazepam rano pol ,w poludnie pol wieczorem cala i relanium , no i oczywiscie opioidy bo inaczej chyba bym zwariowala ,nie ma leku na neuralgie ,tylko nie wiem dlaczego nikt nie chce tego glosno powiedziec POZDRAWIAM WSZYSTYICH
gość
30-06-2009, 20:18:00

MICA- Do P.Anety K. przepraszam ze pisze na forum ,ale nie mam skrzynki pocztowej mialam popsuty komputer i musze ja zalozyc jeszcze raz .Tak mialam odbarczanie nerwu 2x i u mnie nic to nie dalo w sumie mialam 9 operacji ,nie liczac roznych innych zabiegow ,typu termolezja ,blokady ,alkoholizacja nerwu , tez nie przynioslo poprawy ,ostatnio mialam dokladana jeszcze jedna elektrode do stymulacji glebokij , podobno przechodzi przez moz dotylnej odnogi torebki wewnetrznej ,moze po operacji jakas poprawa byla ,ale okolo 20% ,pojade niedlugo na ustawianie tego stymulatora ,ale widze ze to nie przynioslo znaczacej poprawy bylam nastawiona ze przejdzie wiecej ,a dalej mni boli ,piecze rwie ,wszystko co tylko mozliwe . Biore neurontin 3x300mg clonazepam rano pol ,w poludnie pol wieczorem cala i relanium , no i oczywiscie opioidy bo inaczej chyba bym zwariowala ,nie ma leku na neuralgie ,tylko nie wiem dlaczego nikt nie chce tego glosno powiedziec POZDRAWIAM WSZYSTYICH
Początkująca
01-07-2009, 14:11:00

Do Mica: Witam serdecznie. Przeraza mnie to co Pani pisze. Wspolczuje z calego serca. Obawiam sie naprawde ze taka sama droga czeka moja mamcie. Niestety ona narazie nie chce nawet dac sie namowic na operacje odbarczania, bo dokladnie tak jak u Pani lekarze mowia ze efektu poprawy moze nie byc. Leki mam brala te same co Pani. Obecnie pomaga jej tylko tramal, ale i na niego organizm staje sie uodporiony. Mam nadzieje ze jednak cos sprawi ze bol u Pani i innych ustanie. Pozdrawiam AnetaK
anetak82
gość
07-07-2009, 17:51:00

witam wszystkich cierpiących.Ja lecze się od roku.Jak na razie to testuja na mnie leki.Biore,odstawiam a boli kiedy chce bez róznicy czy jestem na środkach czy nie.Z bólem walcze przeciwbólwymi bo środki typu tegretol na ból nie pomagają.Polecam nimesil,solpadeine oraz pyralgine dożylnie lub w czopkach-niestety nimesil oraz pyralgina tylko na recepte.
gość
08-07-2009, 08:34:00

Witam serdecznie .
Mam takie pytanko odnosnie mojego przypadku , czy moze to byc neuralgia .
Miesiac temu miale opilowywanych pare zebow pod koronki po okolo 3
Dniach zaczely mi sie takie krecenia w okolicy lewego ucha i lewej gornej i prawej strony
zebow , czasami byly one lzejsze a czasai mocniejsze .
Dwa tygodnie przechodzilem i wkoncu udalem sie do lekarza przepisal mi leki przeciwbolo-zapalne diclofen 75 i skierowanie do laryngologa , ktory zreszta stwierdzil ze z uchem jest
wszystko ok . Ponownie udalem sie do lekarza rodzinnego sugerujac mu ze moze zostaly
podraznione jakies nerwy , wiec przepisal mi Carbamazepin 200 .
Biore Carbamazepin od 6 dni + diclofen 2 razy dzienine na poczatku bylo jakos lepiej .
Teraz od paru dni odczuwam takie draznienie w uchu nie jest to silny bol ,ale jednostajne
tepy ucisk utrzymujacy sie caly dzien . Nie mam jakis atakow przeszywajacych boli ,
raczej jednostajne cieglo zmulenie .
10 lat temu mialem juz podobny przypadek ktory trwal u mnie pol roku po czym ustapil .
W tedy bole mialem silniejsze .

Pozdr.
gość
09-07-2009, 08:51:00

Być moze to bedzie dla wielu z was pomocne...oby )

NEURALGIA NERWU TRÓJDZIELNEGO

Przy tym, tak bardzo bolesnym schorzeniu, robi się masaż polegający na delikatnym klepaniu głowy. Trzeba się zaopatrzyć w nową, dwumetrową, drewnianą, dziesięcioczęściową calówkę. Przygotowanie przyrządu do pracy: rozłożyć całą miarę i złożyć płasko w połowie. Następnie złożyć po dwa elementy brzegowe tak, by całość przypominała literę M i złożyć płasko. Cztery górne elementy też złożyć zginając w dół. Gdy wszystkie elementy leżą na sobie, to całość przypomina kamerton. Teraz można przystąpić do klepania trzymając jedną ręką w pobliżu 93 cm. Uderzenia w górną część czoła trzeba wykonać miejscem oznaczonym 8 cm, aby otrzymać podwójne uderzenie, które absolutnie nic nie boli. Jeśli uderzałoby się miejscem oznaczonym 12-18 cm, a więc prawic końcem przyrządu, fo uderzenia byłyby bardzo bolesne. Po każdym uderzeniu ból się zmniejsza, a po 5-10 minutach zupełnie ustępuje. Po 12-24 godzinach ból wraca, jednak znacznie osłabiony. Taki masaż trzeba powtarzać przez około 10 dni, zanim ból całkiem ustanie. Klepanie powoduje rozproszenie małych, namagnesowanych cząsteczek żelaza, zgromadzonych wokół nerwu trójdzielnego i skierowanie ich po rozmagnesowaniu do krwiobiegu. Tu także należy wykonywać gimnastykę oddechową jak przy nadciśnieniu.
Powodzenia !!!!
gość
10-07-2009, 18:15:00

Czy ktos tu jeszcze zaglada ????
gość
10-07-2009, 18:21:00

Czy ktos tu jeszcze zaglada ????

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: