Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-03-2009, 09:06:00

Witam. Czytam i bardzo współczuję wszystkim cierpiącym na neuralgię nerwu trójdzielnego.Powiem Wam co u mnie nie powoduje ataków bolesnych poza unikaniem zmian temperatury ograniczyłem palenie bo to był główny bodziec który budził ból. Jak najszybciej w stopniu nie zaawansowanym jeszcze korzystać z akupunktury. No i znalazłem aleosową emulsję rozgrzewającą rozprowadza ją firma FOREVER. Oczywiście działa po jakimś czasie jak się nasmaruje bolące miejsce( do użytku zewnętrznego).Emulsja ta ma działanie przeciwzapalne. Polecam. Również używam do użytku wewnętrznego na dziąsła maści sachol która również łagodzi ból. No i standardowo amizepin jestem teraz już na dawce 1200mg no i odpukać ostre bóle ustąpiły. Zastrzyki nie pomogły mi w cale bo i tak bolało. A teraz po takiej 16 dniowej serii tylko mam bardzo mocny obrzęk stóp.
Pozdrawiam.
gość
11-03-2009, 09:08:00

Witam. Czytam i bardzo współczuję wszystkim cierpiącym na neuralgię nerwu trójdzielnego.Powiem Wam co u mnie nie powoduje ataków bolesnych poza unikaniem zmian temperatury ograniczyłem palenie bo to był główny bodziec który budził ból. Jak najszybciej w stopniu nie zaawansowanym jeszcze korzystać z akupunktury. No i znalazłem aleosową emulsję rozgrzewającą rozprowadza ją firma FOREVER. Oczywiście działa po jakimś czasie jak się nasmaruje bolące miejsce( do użytku zewnętrznego).Emulsja ta ma działanie przeciwzapalne. Polecam. Również używam do użytku wewnętrznego na dziąsła maści sachol która również łagodzi ból. No i standardowo amizepin jestem teraz już na dawce 1200mg no i odpukać ostre bóle ustąpiły. Zastrzyki nie pomogły mi w cale bo i tak bolało. A teraz po takiej 16 dniowej serii tylko mam bardzo mocny obrzęk stóp.
Pozdrawiam.
gość
12-03-2009, 11:25:00

Przeczytalam ostatnie wiadomosci dotyczace neuralgi nerwu trojdzielnego , wiem ze niektorym moze przyniesc ulge smarowanie masciami rozgrzewajacymi ,mnie swego czasu pomagaly z kolei zimne oklady mrozilam kostki lodu i przykladalam na twarz niestety teraz ani zimne ,ani gorace nie daje zadnego efektu ,ja po prostu mam przeczulice jak niechcacy ktos dotknie mojej twarzy to tak czuje jakby mnie prad porazil okropne uczucie nawet sama staram sie nie dotykac w momecie silnego ataku ,najgorsze jest to ze wtedy nie mozna przylozyc glowy do poduszki ,a sen jest jedynym wybawieniem ,jak mowia lekarze ze w nocy nie boli ,oczywiscie jak da zasnac POZDRAWIAM
Początkująca
16-03-2009, 09:49:00

Czytam wasze wypowiedzi i jestem przerażona.Ja mam dalegliwości i bóle od 2 tygodni i już mam dosyć a co dopiero mają mówić osoby,które cierpią na neuralgie od lat..U mnie bóle pojawiły się 2 tygodnie temu-to był taki tępy ból całego policzka po lewej stronie promieniujący na ucho,oko,żuchwe,szyje i gardło.Do tego co jakiś czas dochodził ból porównywalny z dzganiem nożem czy wbijaniem szpilek.No i potworny ból głowy.Zwykłe ogólnodostępne w aptece leki nie pomagały.Następnego dnia poszłam do dentysty sądząc,że to ból od zębów.Dentystka kazała zrobić pantogram,obejrzała zęby,stwierdziła kilka ubytków i paradontoze ale według niej zęby w moim przypadku nie mogły dawać aż takich dolegliwości i objawów bólowych.Z bólu chodziłam po ścianach mąż pojechał więc ze mną na izbe przyjęć gdzie internista stwierdził zapalenie nerwu trójdzielnego a neurolog to potwierdził.Przepisano mi Refastin 2x1 i Tegretol 200 2x1 tabletce.O ile Refastin faktycznie działał przeciwbólowo o tyle Tegretol absolutnie nic nie daje.Chodzę tylko po tym jak pijana.Sama zwiększyłam sobie ilość branego Refastinu do 3 tabletek dziennie bo 2 to stanowczo za mało.W efekcie Refastin skończył mi się wczoraj rano i teraz lece na jego odpowiedniku-Ketonalu ***,który mam w domu.Pojutrze idę do neurologa-jest mi wszystko jedno co zleci,byle tylko pomogło.Dziś na wszelki wypadek wyleczyłam i wypełniłam jeden ubytek w zębach a w czwartek pójdę do parodontologa,może on odkryje jakieś niewidoczne choroby przyzębia.Jestem zdesperowana i zrobię wszystko,żeby tylko pozbyć się tego bólu.Pozdrawiam i łączę się w bólu z wszystkimi cierpiącymi.[addsig]
szalotka7
Początkująca
17-03-2009, 19:01:00

Witam! Wszyscy piszą , że w nocy nie boli. Podobno ataki są w dzień. W moim przypadku było inaczej. Ataki były w nocy,różnie o drugiej, trzeciej....Nie wiedziałam co się ze mną dzieje , a przy tym wysokie ciśnienie. Nie mogłam spać na prawej stronie! - bo atak! Pozdrawiam
Początkująca
18-03-2009, 07:45:00

denissaa-w nocy boli i to jak cholera.Biorę ketonal przed snem,działa jakieś 5 godzin po czym budzi mnie potworny ból,muszę wstać i znowu wziąć tabletke.Gdzieś na jakimś ''mądrym'' portalu medycznym napisano,że w nocy zapalenie nerwu trójdzielnego nie daje objawów bólowych-bzdura.Potwierdzają to też opinie osób cierpiących na to schorzenie na innych forach.Za 3 godziny mam wizytę u neurologa-trzymajcie kciuki,może stanie się cud???[addsig]
szalotka7
gość
18-03-2009, 18:53:00

"Witajcie! Odnośnie zapalenia nerwu trójdzielnego twarzy znalazłam takie informacje w Poradniku Zdrowia:
,,Choroba ta świadczy o dużym braku witaminy z grupy B. Powinno się pic gotowane drożdże: 1 łyzke drożdży zagotowac w pół szklanki wody, zamieszac, wypic zimne przed snem. Kurację te należy prowadzic codziennie przez kilka tygodni. Ponadto trzeba tez zażywac Lewitan Mel. 3 razy dziennie po 3 tabletki. pomocne sa okłady na noc z rozmaglonych lisci świeżej kapusty, które kładzie sie na cała głowę, uszy, po czym otulic głowe ciepła czapka lub chustką. Toksyny z głowy usuwa ssanie oleju słonecznikowego: 1 łyżkę oleju + kropla Dentoseptu należy ssac przez 20 minut tak jak sie plucze zeby, pozostałoscy wypluc, usta wypłukac (2 razy dziennie przez 6 miesięcy). Wnętrze ucha nalezy smarowac olejkiem kamforowym lub sosnowym, wkladac też do uszu zmiety listek geranium lub watke zmoczona w olejku sosnowym lub czosnkowym."
Piszą że po 10 dniach takich zabiegów powinna byc widoczna poprawa.
Może akurat pomoże, warto spróbowac. "

Przeczytałam Twoje porady i chcę je wypróbować, ale nie wiem czy komuś to pomogło. I skąd wiaodmo, że tak można leczyć nerw trójdzielny? Pozdrawiam.
Początkująca
22-03-2009, 09:42:00

"23-02-2009 o 14:26
autor: Gość " - w odpowiedzi na ta wypowiedz, bardzo prosze o podanie emaila w celu poglebienia wypowiedzi. Moja mama ma dokladnie wlasnie przeciety pien i dlatego zadne inne metody nie dzialaja. Obecnie mocno zastanawia sie nad operacja odbarczania n erwu trojdzielnego, ale lekarze nie daja jej zadnej gwarancji ze bol minie, wlasnie ze wzgledu na ta galazke. Moj email to aneta.kosidlo@wp.pl
anetak82
Początkująca
23-03-2009, 06:19:00

Witaj ! Czytam twoj post i chce ci powiedziec ze moj tata przszedl operacje nerwa trojdzielnego po uwczesym przecieciu pnia nerwa, Profesor nie byl zadowolony ze tato dal sobie przeciac pien, nie wiedzial jaki bedzie wynik operacji po tym zabiegu, ale na szescie wszystko jest ok. Mysle ze powinnas namowic mame na operacje ,jak czytam na forum wypowiedzi to teraz widze ze chorzy wlasciwie nie maja nic do stracenia, a ta operacja to jakby ostatnia deska ratunku w stanach kiedy juz nic nie pomaga.Prosze wpisz w wyszukiwarke :Operacyjne usuwanie przyczyny Neuralgi Nerwa Trojdzielnego. Jest tam artykul pisany przez Prof.ktory operowal mojego Tate,na temat tej operacji.Dowiesz sie wszystkiego na ten temat.Pozdrawiam!!
Doska67
gość
24-03-2009, 17:21:00

jest jeszcze szansa w terapii manualnej ALEEEEEEEEEEEEEE tylko u dośiadczonego fizjoterapeuty / lekarza po specjalistycznych kursach tej metody terapii( Kaltenborna Evienta) . naprawde niekrórym pomógł juz pierwszy zabieg . naprawde warto spróbowac tej metody . chodzi o pewien rodzaj dysfunkcji w obrębi krżgosłupa szyjnego i stawów szczytowo potylicznych . nawet delikatne uszkodzenia tych stuktur mogą dawac bardzo silne ,bóle głowy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: