Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-01-2009, 22:52:00

Witam, moja mamcia juz od dluzszego czasu, mniej wiecej 2 lat choruje na Neuralgie i Neuropatie III Nerwu Trojdzielnego. Przeszla juz zabieg zakonczony fiaskiem , polegajacy na rzekomym przecieciu uszkodzonego neru...co tylko przysporzylo bolu, a takze wykluczylo zastosowanie termolezji. Obecnie po zrobieniu badan MRa (magnetycznego rezonansu) okazalo sie ze wykryto u niej takze konflikt nerwowo-naczyniowy co takze przekresla mozliwosc termolezji oraz potwierdza brak reakcji organizmu na wiekszosc stosowanych lekow. Do tej pory brala ona:
Tegretol, Liryca, Neurotin. Obecnie jedynie Tramal umieza niesamowicie wielki bol, ale to te pewnie do czasu. Lekarze widza jedyne rozwiazanie w "odbarczeniu nerwu trojdzielnego". Prosze o jakiekolwie informcje i porady na ten temat. Mama jest przerazona, bol ciagle narasta, onta traci nadzieje, Moze ktos z panstwa ma jakies inne pomysly, porady. Bede naprawde wdzieczna. MOj email: aneta.kosidlo@wp.pl
gość
04-02-2009, 16:06:00

Wutam wszystkich. Ja bóle w dolnej części twarzy odczuwam już od 7 lat. Czasem były one nie do zniesienia. Niestaty zostały one zdiagnozowane jako zapalenie neru twarzowego. Dopiero wczoraj trafiłam do neurologa, który postawil diagnozę że jest to neuralgia nerwu trójdzielnego. Po przeczytaniu waszych opinii i wypowoedzi jestem przerażona. U mnie nigdy nie był to ciągły ból, owszem zdarzło się że trwał nawet miesiąc ale najgorszy był zawsze na początku. Czasem spokojnie sobie żyłam bez bólu nawet i kilka miesięcy. I jeszcze kedno co mnie dziwi: z Waszych wypowiedzi wynika, że ból pojawia się w dzień- u mnie wręcz przeciwnie: bardzo często wieczorem a nawet w nocy. Mam 26 lat niedługo będę chciała starac się o dzidziusia, Co wtedy? Jak sobie radzic z bólem w czasie ciąży? Pomóżcie
Początkująca
05-02-2009, 15:51:00

W czasie ciazy ból sie u mnie nie pojawiał.[addsig]
PHSTEIN
gość
11-02-2009, 20:42:00

Witam! u mnie ostatnio rozpoznano zapalenie nerwu trojdzielnego, dziwne bo moje objawy są troche inne .Pewnego dnia dostałam okropnych boli całej skroni, ucha policzka, a zębów nawet nie mogłam umyc po lewej stronie okropny bol, od rana do nocy , byłam na przeciwbolowych cały dzień z tego bolu wyłam...dretwiała mi nawet część języka, trafiłam do szpitala na neurologię...tam zrobili mi wszystkie badania i okazało sie że to ZNT. Dostałam leki -myolastan,coxalgan,amizepin , poogło na miesiac , teraz zaczynam znowu czuć z kazdym dniem mocniej...Moja znajoma mówiła że tez miała tą dolegliwość i pomogły zabiegi laserowe ok 20 razy.... Ratujcie!!!!!!
gość
11-02-2009, 20:46:00

Moje bóle dokuczają w ciagu dnia ale tęz i wieczorem , powiedziałabym że bardziej czuję.... czasami jest tak silny że nie moge jeść lewą strona bo bola mnie zęby i policzek..
gość
11-02-2009, 20:54:00

Moje bóle dokuczają w ciagu dnia ale tęz i wieczorem , powiedziałabym że bardziej czuję.... czasami jest tak silny że nie moge jeść lewą strona bo bola mnie zęby i policzek..
gość
11-02-2009, 20:55:00

Witam! u mnie ostatnio rozpoznano zapalenie nerwu trojdzielnego, dziwne bo moje objawy są troche inne .Pewnego dnia dostałam okropnych boli całej skroni, ucha policzka, a zębów nawet nie mogłam umyc po lewej stronie okropny bol, od rana do nocy , byłam na przeciwbolowych cały dzień z tego bolu wyłam...dretwiała mi nawet część języka, trafiłam do szpitala na neurologię...tam zrobili mi wszystkie badania i okazało sie że to ZNT. Dostałam leki -myolastan,coxalgan,amizepin , poogło na miesiac , teraz zaczynam znowu czuć z kazdym dniem mocniej...Moja znajoma mówiła że tez miała tą dolegliwość i pomogły zabiegi laserowe ok 20 razy.... Ratujcie!!!!!!
Początkująca
21-02-2009, 15:33:00

Do Anety Kosidlo- Moja droga ja cierpie na neuralgie juz chyba z 15 lat zanim zostalo rozpoznane co mi jest to bylo duzo za pozno mialam kilka operacji neurochirurgicznych ,ktore przynosily efekt na ktotko mam wszczepiony stymulator bolu , ktory dzialal raptem 2 miesiace ,jak ja sie cieszylam , plakalam z radosci ze juz koniec meki i co i nic znowu to samo rozne operacje zeby mi pomoc , jestem wdzieczna lekarza ze chca mi pomuc ale nie da rady jak na razie ,czekam na kolejna operacje wszystko mi jedno co bedzie ,byle tylko troche ulgi . W ubieglym roku mialam 2 razy odbarczanie nerwu pomoglo troszeczke na chwile i dalej nic ,ja z bolu czasem chodze po scianach ,jestem na silnych lekach i modle sie zeby to byl juz koniec .moj E-mail dzidkajozefek@wp.pl [addsig]
dzidkajozefek
gość
23-02-2009, 11:41:00

Witam. Mój dziadek przeszedł już kilka operacji w klinice w Szczecinie,dostaje kilka blokad.Nadal ból nie ustępuje.Nie może jeśc(wszystko ma miksowane na papke),pije przez słomke cos okropnego.
gość
23-02-2009, 13:26:00

witam wszystkich cierpiacych --chcialam zapytac cz jest ktos wsrod was kto ma przeciety pien nerwu trojdzielnego ,10lat temu to robili i mialo przyniesc ulge mnie przynioslo jeszcze wieksze cierpienie bol calej polowy lewej strony twarzy mialam kilka operacjii rozne jakie tylko piszecie ja to wszystko przeszlam jestem wdzieczna lekarza ze jeszcze chca mi jakos pomoc ,czekam na kolejna operacje to bedzie juz chyba 9 z kolei ale jest mi wszystko jedno niech sie dzieje co chce ,ja z bolu chodze po scianach ,jestem na silnych lekach p/ bolowych i placze nie moge nic zrobic bol jest okropny .Jezeli jest ktos zprzecietym pniem napisz na forum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: