Reklama:

LEWA,DOLNA KONCZYNA (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

05-08-2013, 18:34:35

Zdaje sobie sprawę, ze prawdopodobnie pisze w złym miejscu. Niestety odrzucono swego czasu moja propozycje powstania dzialu Ortopedia/Chirurgia .Sadze, ze mialby on więcej "chętnych", niż np. "Onkologia" (bez urazy dla zainteresowanych)
Ad rem
Nie wiem, co mi się stało .Gdy szedłem dziś do pracy, ale jeszcze nie doszedłem nagle mocno rozbolała mnie lewa noga, mniej więcej w zgięciu miedzy noga, a podbiciem stopy. Spowodowalo to utrudnienie w chodzemiu, szczegolnie po schodach. Wieczorem posmaruje to v. emulgel.Fakt, ze przekonałem się, ze skuteczność takich preparatow jest niska, ale efekt placebo dobr.y Co to jest z ta noga, nie mam pojęcia?
gość
07-08-2013, 07:25:47

Może masz uszkodzoną któromś z kośći śrudstopia trzeba rtg zrobić
Forumowiczka
07-08-2013, 11:31:25

Nie miałeś kiedyś urazu w tym miejscu?? Znajomy ma taką sytuację parę razy do roku. Łączy to właśnie z wcześniej przebytym urazem. Nie wiem czy do końca słusznie, ale tylko to nasuwa się na myśl.
Wiele razy miał robione RTG, które nic nie wykazuje. Dostaje zawsze środki przeciwbólowe i przeciwzapalne, oraz zalecenie robienia okładów.
gość
07-08-2013, 14:22:50

raf , a nie mozna po prostu napisac noga?, rozumiem konczyna bardziej naukowo. Ty raf pisales , ze jestes na rencie po wylewie , sam gubisz sie , stale cos kombinujesz ,oszukujesz i naciagasz ludzi na odpowiedzi, albo szukasz punktow do rankingu !
gość
08-08-2013, 15:18:11

gosc z 7 - godz 9: 2
ty raczej niczego nie udzielaj, zadnych porad medycznych , " ktoroms kosc srudstopia", czy ty nie masz wstydu? , obrazasz czytelnikow brakiem jakiejkolwiek znajomosci ortografii.Nauke zakonczyles w 3 klasie podstawowki.Wypozycz slownik w bibliotece ,i poucz sie najpierw.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: