Reklama:

Lamitrin !!!!!!!!!!!!!!! (105)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-12-2008, 18:46:00

też biore Lamitrin, od miesiąca. Ostatnimi czasy zauważyłam częsty ból głowy. Teraz też mnie boli. Czasami chodzę zakręcona. Zdarza się tak, że mam wielką ochotę coś zrobić (cokolwiek- posprzątać, pouczyć się) a gdy tylko się za to zabiorę chęć mi mija i mam ochotę przeleżeć cały dzień :/
Ja mam pytanie, czy ten lek ma jakiś wpływ na miesiączkowanie?
gość
17-12-2008, 18:53:00

i jeszcze jedno pytanie. Mam padaczkę odruchową wywołaną powtarzającymi się seriami bodźców świetlnych. Napady miałam tylko wtedy gdy popatrzyłam za blisko w TV (blisko znaczy 1-2 cm, podczas sprzątania czy szukanie czegoś koło telewizora.) Czy mogę prowadzić samochód?
gość
27-12-2008, 11:37:00

ja biore dawke 300g 2xdziennie, od 2,5 roku nie mialam ataku, a epilepsij dostalam 4 lata temu jeszcze pol roku bez ataku i bede mogla odstawiac leki, a mam 17 lat. czasami tylko gubie watek rozmowy, ale wszystko jest ok, to epileppsja wieku dojrzewania dostaalam przy pierwszej miesiaczcee w 6 klasie podstawowki. lekarz mowi, ze jestem zdrowa, ale leki nadal biore.

CZY KTÓRAŚ Z WAS WYPIŁA PIWO I NIC JEJ SIE NIE STAŁO, ALBO DOSTAŁA ATAKU CZY INNEGO SKUTKU UBOCZNEGO PO SPOŻYCIU ALKOHOLU?!
gość
27-12-2008, 11:38:00

CZY KTÓRAŚ Z WAS WYPIŁA PIWO I NIC JEJ SIE NIE STAŁO, ALBO DOSTAŁA ATAKU CZY INNEGO SKUTKU UBOCZNEGO PO SPOŻYCIU ALKOHOLU?!
gość
27-12-2008, 11:38:00

gość
27-12-2008, 11:41:00

ja biore dawke 300g 2xdziennie, od 2,5 roku nie mialam ataku, a epilepsij dostalam 4 lata temu jeszcze pol roku bez ataku i bede mogla odstawiac leki, a mam 17 lat. czasami tylko gubie watek rozmowy, ale wszystko jest ok, to epileppsja wieku dojrzewania dostaalam przy pierwszej miesiaczcee w 6 klasie podstawowki. lekarz mowi, ze jestem zdrowa, ale leki nadal biore.

NIKT POZA RODZINĄ NIE WIEM, ZE JESTEM CHORA, BO NIE WYGLADAMNA TAKA OSOBE, MAM CHŁOPAKA JESTEM ZADBANA KUPUJE MNOSTWO SUPER CIUCHÓW, I JESTEM POPULARNA W SZKOLE ZNAM WSZYSTKICH, WCISKAM SIE NA NAJLEPSZE IMPREZY, ALE BOJE SIE PIC ALKOHOL.

gość
18-01-2009, 12:49:00

nie pij alkoholu bo na dobre ci to nie wyjdzie, zacznie cie trzepać, i cała terapia na marne i po co ci to
gość
14-04-2009, 13:27:00

Cześć!
Ja nie jestem chora na padaczkę, tylko na depresję dwubiegunową.
Leczyłam się pół roku w szpitalu psychiatrycznym i niejednokrotnie podawano mi tam leki przeciwpadaczkowe, ponieważ w leczeniu depresji bardzo często podaje się leki przeciwpadaczkowe.
Od dwóch miesięcy zażywam Lamitrin i uważam, że jest to lek którym lekarz trafił w sedno. Mój nastrój znacznie się ustabilizował, moi znajomi mówią, że jestem wręcz nie do poznania, że zmieniłam się w 2 miesiące, a choruję już 2 lata. Czuję jakbym dostała taki stabilizator nastroju - hormon szczęścia.
Zdecydowanie jestem ZA tym lekiem.
W chorobach psychicznych nie jest on refundowany i jest to najdroższy lek jaki zażywałam, bo wszystkie inne z reguły są refundowane.

XYZ - 19 lat
gość
18-05-2009, 16:45:00

drodzy mili... czy ktoś z was brał lamitrin i udało mu się wyleczyć z tej choroby? i jak długo to trwało? bardzo proszę o odp
gość
19-05-2009, 08:46:00

Witam! Ten lek briorę od dłuższego czasu. Wprowadzenie jego i późniejsze zwiększanie było praktycznie bezbolesne. jedynym skutkiem ubocznym było pogorszenie się pamięci, ale nic poza tym. Był to drugi lek jaki przyjmowałam po depakinie, z której musiałam zrezygnować ze względu na skutki uboczne. Lamotrix (lamitrin- wszystko jedno bo to jest to samo) biorę w dawce 200-200 (do tego Keppra 1000-1000), ale od wczoraj lekarz zwiększył mi dawkę tego leku o 25 mg. Dzisiaj czuję się okropnie. Stąd moje pytanie. Czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją- tak złym samopoczuciem po podwyższeniu Lamintrinu o tak małą ilość?
Bardzo proszę o odpowiedź. Przepraszam jeśli podobne pytanie tu się już pojawiło, ale nie mam siły czytać wcześniejszych postów, bo ledwo siedzę przed komputerem.
Pozdrawiam,
Kinga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: