Reklama:

Lamitrin !!!!!!!!!!!!!!! (105)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-11-2007, 10:54:00

Mój przypadek jest w sumie dziwny, bo nigdy nie miałam drgawek, miałam cojesynie 4 zwykłe utraty przytomności nie wyglądające w ogóle na padaczkę, ale od zawsze boli mnie ciągle głowa, przynajmniej 3 razy w tygodniu mam silne całodniowe bóle głowy, na początku diagnozą była migrena, ale od 3 lat mam sieczkę w głowie: skończyłam studia, znalazłam fajną pracę, a tu nagle zaczęłam mieć objawy jak upośledzona osoba: 0 koncentracji, 0 pamięci świerzej, totalne rozkojarzenie i najgorsze aury przy których można do mnie mówić a ja kompletnie nic nie rozumię, słyszę tylko że ktoś coś mówi i tak mam z 10 minut, naprawdę okropne!!!!!!!! Mam też tak rzadko, że wybudzę się w nocy i gdzieś z 3 minuty nie mogę nawet palcem ruszyć ani nic mówić nawet pisnąć. I tak z tego wszystkiego najgorsze jest, że zaczęłam mieć problemy z wysławieniem się- przekręcam totalnie słowa albo jak rozmawiam nagle zaczyna mi brakować siły, zeby mówić i wtedy zaczynam coś bełkotać przez chwilę. Jestem załamana, biorę lamitrin 4 miesiące i dupa,mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej. Od tygodnia biorę lucetam w dawce 2,6 g może on coś poratuje. Pozdrawiam MIKA
gość
30-11-2007, 12:05:00

czy jednorazowe zarzucie tegretolu moze miec wplyw na zdrowie dziecka i zajscie w ciaze?
gość
03-12-2007, 00:29:00

Witajcie.Ja też biorę Lamitrin 25 mg.Miałam dwa napady padaczkowe prawdopodobnie na skutek zatrucia mocznicowego,jestem osobą dializowaną.Lamitrin muszę brać przez dwa lata.
gość
17-07-2008, 11:04:00

mam 18 lat i choruje od 2000 roku... na poczatku bralam Amizepin podem Trileptal a teraz Lamitrin...w ciagu tych 8 lat mialam 2 ataki do utraty przytomnosci. jedyny zapis nieprawidlowy jest przy EEG na swiatlach.wtedy to wybucha rewolucja.czuje po Lamitrinie sie o wiele lepiej niz po tamtych lekach. Lekarz mowi ze moze po okresie dojrzewania przejdzie wiec jestem dobrej mysli musze sie wysypiac i nie wybudzac sie w nocy. oczywiscie unikac dyskotek z tymi stroboskopami. troszke drażni to bo uwielbiam imprezy i taniec. to moje zycie! ale po porstu trzeba sie nauczyc z tym zyc!
gość
17-07-2008, 11:04:00

mam 18 lat i choruje od 2000 roku... na poczatku bralam Amizepin podem Trileptal a teraz Lamitrin...w ciagu tych 8 lat mialam 2 ataki do utraty przytomnosci. jedyny zapis nieprawidlowy jest przy EEG na swiatlach.wtedy to wybucha rewolucja.czuje po Lamitrinie sie o wiele lepiej niz po tamtych lekach. Lekarz mowi ze moze po okresie dojrzewania przejdzie wiec jestem dobrej mysli musze sie wysypiac i nie wybudzac sie w nocy. oczywiscie unikac dyskotek z tymi stroboskopami. troszke drażni to bo uwielbiam imprezy i taniec. to moje zycie! ale po porstu trzeba sie nauczyc z tym zyc!
gość
18-07-2008, 18:07:00

od dzisiaj zaczelam brac Lamitrin 2 razy dziennie po 50 mg boje sie jakie beda skutki tego wszystkiego. Mam padaczke ale opiera sie to wszytsko tylko na utracie przytomnosci bez drgawek i inych typowych dla tej choroby objawow. chcialam dowiedziec sie w jakich godzinach najlepiej brac ten lek i co mnie czeka po zazywaniu jego..
gość
19-07-2008, 22:53:00

tez biore lamitrin po 50 dwa razy dziennie i powiem ze po nim czuje sie znacznie lepiej niz po innych lekach.nie czuje zadnych skutkow ubocznych a co lepsze czuje ze jest poprawa. wiec glowka do gory-bedzie dobrze! leki biore odrazu po wstaniu..a wstaje kolo roku szkolnego kolo 7 a drugi raz biore tak kolo 22 cos takiego pozdrawiam!
gość
20-07-2008, 11:18:00

a mozna go zazywac przed jedzeniem? czy lepiej po posilku?
gość
20-07-2008, 12:00:00

to nie ma znaczenia,naprawde.po prostu jak ci wygodniej nie ma ustalonego momentu kiedy masz go brac,co i jak
gość
20-07-2008, 17:03:00

dzięki wielkie pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: