Reklama:

Lamitrin !!!!!!!!!!!!!!! (105)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-11-2017, 12:57:12

po 5 latach zazywania DEPAKINE CHRONO 300 - 1200 mg dziennie Neurolog z uwagi na drastyczne przybieranie na wadze zmienil na LAMITRIN 100 mg rano i wieczorem.
Biore LAMITRIN 7 dzień ale fatalnie sie czuje
pobudzenie nerwowe, placzliwosc, bezsenność, myśli tragiczne
Czy to dlatego ze organizm sie musi przestawić
gość
01-02-2018, 01:12:45

Ja przy przestawianiu po trzech latach brania Orfirilu (teraz to sie Absenor nazywa) na Lamitrin dostałam wstrząsu anafilaktycznego, wysypało mnie na szyi, twarzy i dekolcie, zlewające się spuchnięte placki, masakra! Usta mi spuchły, wyglądałam tragicznie i czułam się bardzo słabo, więc pojechałam na SOR i to była dobra decyzja, podali mi sterydy i spuchniecie zeszło, a już mi zaczął język puchnąć. Stało się to po przejściu na pełną dawkę, miesiąc po rozpoczęciu schodzenia z Orfirilu na Lamitrin. Więc to nie dla mnie. Biorę Normeg od dwóch lat, przynajmniej mi włosy nie wypadają jak po Orfirilu, a jak jest, to sie dowiem za miesiąc, bo mam eeg. To nie jest psychotrop, bezpieczny dla kobiet w ciąży.
gość
25-02-2018, 00:09:41

moje dziecko 3 letnie bierze Lamitrin S 5g na padaczke od miesiaca i co tydz na napad . wczesniec byl lek depakine grome i puchły mu rece i nogi .kuw***wa o co tu chodz w lekach
gość
28-06-2018, 12:46:14

Witam, od ok. lat choruje na epi i biorę Lamitrin. Od ładnych paru lat dawkę 150-150. Z conajmniej 1 ataku w tygodniu doszłam do jednego na 4-5 miesięcy lecz ponieważ rano czasem zdarzają się takie tiki/lekkie pojedyncze "szarpnięcia" lekarz zwiększyła wieczorną dawkę o 25. Biorę od 6 dni a wczoraj i dziś od rana do południa czuje się jak pijana. Lekkie pochylenie czy jakiś ruch i samolot w głowie. Poza tym pojawiło mi się kilka wypryskow na twarzy. Czy to mogą być objawy zwiększenia dawki i czy jest szansa że ustąpią? Pytam tu bo nie mogę się dodzwonić do mojej doktor...
gość
15-03-2025, 13:12:56

gość 27-04-2010, 10:49:57
mam padaczne nabytą i biore lamitrin 300 już 5 lat ale 2 lata temu miałam lekki atak czyli miałam lekka zawieche i bełkotałam że nikt nie mogł mnie zrozumieć i bolała mnie głowa ale po paru minutach mi przeszło tylko czułam się strasznie zmęczona,teraz jeśli nic się nie wydarzy to pozostało mi jeszcze 3 lata a potem spokuj,ja nie mam żadnych skutków ubocznych a głowa może boleć bo trzeba brać cały czas magnez,polecam neomag ***-podwójna dawka dla tych co piją dużo kawy tak jak ja.piłam kilka razy alkohol i nic się nie stało tylko jakieś piwko albo małego drinka-mój lekarz nie zabronił mi pić tylko mówi że moge nisko procentowe jak 2 lampki szampana
gość 27-04-2010, 10:49:57
mam padaczne nabytą i biore lamitrin 300 już 5 lat ale 2 lata temu miałam lekki atak czyli miałam lekka zawieche i bełkotałam że nikt nie mogł mnie zrozumieć i bolała mnie głowa ale po paru minutach mi przeszło tylko czułam się strasznie zmęczona,teraz jeśli nic się nie wydarzy to pozostało mi jeszcze 3 lata a potem spokuj,ja nie mam żadnych skutków ubocznych a głowa może boleć bo trzeba brać cały czas magnez,polecam neomag ***-podwójna dawka dla tych co piją dużo kawy tak jak ja.piłam kilka razy alkohol i nic się nie stało tylko jakieś piwko albo małego drinka-mój lekarz nie zabronił mi pić tylko mówi że moge nisko procentowe jak 2 lampki szampana

Przecież to mogl byc udar przechodzony tzn TIA, a nie atak padaczki

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: