padpad2
U Ciebie jest inna sytuacja, najprawdopodobniej przyczyna Twojej
epilepsji została usunięta, w moim przypadku pozostał ślad po udarze mózgu ( tak jak pisałam nie wiem kiedy, mogę przypuszczać). Idę dalej w Kepprę, chciałam aby lekarz zwiększył mi dawkę Tegretolu, tak pięknie na mnie zadziałał, ale nie mogę, poziom Karbazepaminy mam odrobinę przekroczony. Ataki, które miałam przed rozpoczęciem tego właściwego leczenia, a obecne to pikuś. Ja przede wszystkim nie tracę przytomności, atak jak jest, to tylko w nocy i jest to szum w głowie, potrafi obudzić ze snu, ale po chwili mija, a ja zasypiam. Teraz są to ataki sporadyczne.
Możliwość kombinacji leków myślę, że też mam ograniczoną, jestem alergikiem i astmatykiem. Moim zdaniem jest dobrze i nie chcę kombinować, żeby nie przekombinować, przecież leczy mnie lekarz z tytułem doktora nauk medycznych. Tak jak Ci pisałam specjalizuje się w epilepsji i udarach mózgu.
U mnie nawrót choroby wywołał stres związany z utrata pracy, ja nigdy nie myślałam, że będę musiała pójść na rentę chorobową, zawsze twierdziłam, że odejdę z pracy na zasłużona emeryturę, gdyby nie to myślę, że byłabym bez ataków i dalej na Tegretolu.
Troszeczkę będzie za długi mój post, ale wkleję Ci kawałek informacji na temat Oddziału Neurologicznego Szpitala, w którym jestem leczona:
Możliwości diagnostyczne oddziału są szerokie. Lekarze z oddziału wykonują
badania EEG, EMG, badania naczyń metodą Dopplera przezczaszkowe i przedczaszkowe. Wespół z lekarzami z działu radiologii prowadzone są badania: tomografii komputerowej oraz
rezonansu magnetycznego. W ramach współpracy z Pracownią Rentgenodiagnostyki Euromedic wykonywane są badania cyfrowej angiografii tętnic mózgowych-DSA oraz arteriografia tętnic szyjnych.Od września 2006 r. prowadzone jest leczenie trombolityczne udarów niedokrwiennych mózgu. Od maja 2007 r. rozpoczęliśmy wykonywanie angioplastyki i stertowania tętnic szyjnych. Od 2003 r. prowadzony jest program leczenia dystonii, a od 2005 r. - spastyczności toksyną botulinową. We wrześniu 2007 roku otwarto pracownię Video-EEG i Holtera-EEG. Od stycznia 2009r. rozpoczęto wykonywanie leczenie trombolityczne dotętniczego w ostrej fazie
udaru niedokrwiennego mózgu, a od 2012 r. wewnątrznaczyniowej trombektomii.
Praca oddziału została doceniona w rankingach organizowanych przez Newsweek Polska oraz Centrum Monitorowania jakości w Służbie Zdrowia CM UJ w Krakowie, gdzie przyznano oddziałowi 13 miejsce wśród klinik i oddziałów neurologicznych w 2003 r. i w 2006 r. oraz 17 miejsce w 2004 r., natomiast pododdziałowi udarowemu 17 miejsce w 2006 r.
Pozdrawiam Alicja