Reklama:

krwiak mozgu (154)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-06-2010, 11:24:53

zadna osoba nie udzielila odpowiedzi na zadane pytanie , kazdy za to opowiada swoja historie jakby to bylo wazne ... byliscie w podobnej sytuacji to zamiast opowiadac o sobie sprobujcie udzielic odpowiedzi.
Jest wiele roznych teorii na temat ludzi w spiaczce Ja osobiscie mysle że jest życie w śpiączce i po śpiączce. Dowodem na to były np. łzy ludzi w śpiączce, otwieraniu oczu , podwyzszone cisnienie na glos kogos bardzo bliskiego lekkie ruchy konczyn, mruganie oczami. Nieraz sie slyszy ze to tylko bodce lub nerwy a nie ''przemyslane'' ruchy osob bedacyh w stanie spiaczki czy aby na pewno nie wiem ...
Moj wujek lezal w spiaczce i gdy jego syn do niego mowil lecialy mu lzy z oczu , on akurat nie przezyl ale wierze ze slyszal wszystko co do niego mowilismy.
Trzymam kciki za panska przyjaciolke i wierze ze sie obudzi i wszystko bedzie ok .
gość
25-06-2010, 22:06:39

ludzie nie traccie nadzieii moj tata jest po operacji krwiaka mozgu w sumie wycieli mu 2 potezne krwiaki razem z czescia mozgu ktora zostala powaznie uszkodzona prze te krwiaki,lekarze kazali spodziewac sie najgorszego ze jezeli przezyje to bedzie stan wegetatywny ze albo nie bedzie widzal albo slyszal ze nie bedzie mowil,to bylo straszne ale caly czas przy nim bylam opowiadalam jaka pogoda o wspolnych wakacjach jak to kiedys bylo i o tym gdzie pojedziemy jak wyzdrowieje glasakalam o on nie reagowal byl w spiaczce farmakologicznej trwalo to dlugo ale dzis jest w domu mowi widzi slyszy a nawet pamieta o tym co bylo 20 lat temu sa tylko problemy z zapamietywaniem na biezaco i z poruszaniem sie ale rehabilitacja robi swoje:) dla mnie wazne bylo by zyl nie wazne ze nie bedzie widzial slyszal mowil chcialam tylko zeby zyl.modlilam sie i modlitwy zostaly wysluchane.pamietajcie nawet nad najciemniejszymi chmurai swieci slonce.razem z moim tata trzymamy za was kciuki.
gość
25-06-2010, 22:07:34

ludzie nie traccie nadzieii moj tata jest po operacji krwiaka mozgu w sumie wycieli mu 2 potezne krwiaki razem z czescia mozgu ktora zostala powaznie uszkodzona prze te krwiaki,lekarze kazali spodziewac sie najgorszego ze jezeli przezyje to bedzie stan wegetatywny ze albo nie bedzie widzal albo slyszal ze nie bedzie mowil,to bylo straszne ale caly czas przy nim bylam opowiadalam jaka pogoda o wspolnych wakacjach jak to kiedys bylo i o tym gdzie pojedziemy jak wyzdrowieje glasakalam o on nie reagowal byl w spiaczce farmakologicznej trwalo to dlugo ale dzis jest w domu mowi widzi slyszy a nawet pamieta o tym co bylo 20 lat temu sa tylko problemy z zapamietywaniem na biezaco i z poruszaniem sie ale rehabilitacja robi swoje:) dla mnie wazne bylo by zyl nie wazne ze nie bedzie widzial slyszal mowil chcialam tylko zeby zyl.modlilam sie i modlitwy zostaly wysluchane.pamietajcie nawet nad najciemniejszymi chmurai swieci slonce.razem z moim tata trzymamy za was kciuki.
gość
25-06-2010, 22:08:14

gość
30-07-2010, 19:26:05

Mój syn miał dużego krwiaka pourazowego mózgu, po wypaku samochodowym ( 17lat), też śpiączka itp, po dwóch miesiącach brania leków krwiak się wchłonoł i syn jest cały i zdrowy a stan był krytyczny, pożegnanie, namaszczenie, OIOM , trzeba ufać i się modlić !
I trafić na dobrego neurochirurga, polecam dr. Gałązka w Słupsku!!!!!! A rehabilitacja -najlepsza w kościerzynie!!!!Życzę zdrowia i trzymam kciuki za rodziny wszystkich chorych. Trzymajcie się i nie poddawajcie!
gość
01-09-2010, 11:54:37

kochani, nie wiem jak zrobic , krwiak mozgu!! Mieszkam w Essen i mialem byes i niestalo sie i zatral sie byes.....
Zle jest mi mowic , tylko male slowy moge dobrze....teraz czekam na Arzen i mowia ,ze musze op.... Ale sie boje, choc glowa jest dobra, ale mowic strasznie , a przeciez jestem inzynier i jestem wiem siebie....co bedzie teraz ??
gość
01-09-2010, 12:43:34

Gość 2010-06-26 00:07:34 ludzie nie traccie nadzieii moj tata jest po operacji krwiaka mozgu w sumie wycieli mu 2 potezne krwiaki razem z czescia mozgu ktora zostala powaznie uszkodzona prze te krwiaki,lekarze kazali spodziewac sie najgorszego ze jezeli przezyje to bedzie stan wegetatywny ze albo nie bedzie widzal albo slyszal ze nie bedzie mowil,to bylo straszne ale caly czas przy nim bylam opowiadalam jaka pogoda o wspolnych wakacjach jak to kiedys bylo i o tym gdzie pojedziemy jak wyzdrowieje glasakalam o on nie reagowal byl w spiaczce farmakologicznej trwalo to dlugo ale dzis jest w domu mowi widzi slyszy a nawet pamieta o tym co bylo 20 lat temu sa tylko problemy z zapamietywaniem na biezaco i z poruszaniem sie ale rehabilitacja robi swoje:) dla mnie wazne bylo by zyl nie wazne ze nie bedzie widzial slyszal mowil chcialam tylko zeby zyl.modlilam sie i modlitwy zostaly wysluchane.pamietajcie nawet nad najciemniejszymi chmurai swieci slonce.razem z moim tata trzymamy za was kciuki.
Jak mi jest miec taka cunke....Starem sie jakos zyc, mam 61 lat dalem wszystko dzieci ....i sam jestem ....
gość
03-09-2010, 19:26:44

Jestem Wojtek mam 22 lata. Jestem po operacji krwiaka mózg moja sytuacja była bardzo ciężka dokładnie nie wiem w jakich okolicznościach doznałem urazu głowy miałem zgruchotaną czaszkę i powstał krwiak zostałem w stanie krytycznym znaleziony na mieście nieprzytomny zabrano mnie do szpitala i w trybie natychmiastowym wykonano operacje lekarze również dawali marne szanse na przeżycie. Następnego dnia lekarze uświadomili mi że jestem w szpitalu po ciężkiej operacji doznałem paraliżu lewe ręki i prawej strony twarzy oraz chorobę suchego oka oraz miałem problemy z wymową i z jedzeniem. Ja po usłyszeniu co się stało tak jak lekarze dawałem sobie krótki czas życia jednak rodzina utrzymała mnie na duchu z dnia na dzień było trochę lepiej moja mobilizację traciłem przy silnych bólach głowy ale jednak nie podałem się i wierzyłem w siebie po tygodniu czasu sam o własnych siłach wstałem na nogi aż lekarze nie mogli uwierzyć w moje zaangażowanie po 10 dniach dowiedziałem się że mam ubytek i to spory czaszki i czeka mnie następna operacja. w obecnej chwili chodzę na rehabilitacje paraliże minęły dostałem drugą grupę inwalidzką i staram się o rentę ponieważ jestem nie zdolny do pracy. Uprzedzam wszystkich którzy będą w takiej sytuacji trzeba wierzyć w siebie nie załamywać się wszystko jest do wyleczenia tylko trzeba włożyć w to dużo pracy!!!!!!! Pozdrawiam.
gość
06-09-2010, 15:07:44

Gość 2010-09-01 14:43:34
Gość 2010-06-26 00:07:34 ludzie nie traccie nadzieii moj tata jest po operacji krwiaka mozgu w sumie wycieli mu 2 potezne krwiaki razem z czescia mozgu ktora zostala powaznie uszkodzona prze te krwiaki,lekarze kazali spodziewac sie najgorszego ze jezeli przezyje to bedzie stan wegetatywny ze albo nie bedzie widzal albo slyszal ze nie bedzie mowil,to bylo straszne ale caly czas przy nim bylam opowiadalam jaka pogoda o wspolnych wakacjach jak to kiedys bylo i o tym gdzie pojedziemy jak wyzdrowieje glasakalam o on nie reagowal byl w spiaczce farmakologicznej trwalo to dlugo ale dzis jest w domu mowi widzi slyszy a nawet pamieta o tym co bylo 20 lat temu sa tylko problemy z zapamietywaniem na biezaco i z poruszaniem sie ale rehabilitacja robi swoje:) dla mnie wazne bylo by zyl nie wazne ze nie bedzie widzial slyszal mowil chcialam tylko zeby zyl.modlilam sie i modlitwy zostaly wysluchane.pamietajcie nawet nad najciemniejszymi chmurai swieci slonce.razem z moim tata trzymamy za was kciuki.
Jak mi jest miec taka cunke....Starem sie jakos zyc, mam 61 lat dalem wszystko dzieci ....i sam jestem ....
nie ma pan dzieci? czy moze maja pozakladne rodziny? warto rozmawiac przelamac wstyd,tak wstyd bo przed operacja mojego taty nie przyominam sobie zebym mowila mu ze go kocham a w szpitalu widzac go nieprzytonego powtarzalam mu to dziennie kilka razy zalowalam ze wczesniej tego nie robilam ze tak malo spedzalam z nim czasu tak malo z nim rozmawialam dopiero to wydarzenie uswiado,milo mi jak bardzo wazne jet zycie jak wielkie znaczenie maja takie drobnostki mile gesty rozmowy ale tak to juz jest ze dopiero w trudnych sytuacjach zaczynamy zdawac sobie z tego sprawe. panu zycze zdrowia i o olie ma pan dzieci zycze odwagi by powiedziec dzieciom o swoich uczuciach odnowiic z nimi wiezi i razem cieszyc sie z zycia:)
gość
10-10-2010, 17:20:02

Witam! Niedawno moj chlopak spadł ze schodów i uderzył głową o beton i ma krwiaka mózgu. Za niedługo będzie miał operacje czy podczas niej moze stracić wzrok? prosze o szybka odpowiedź jesli ktos wie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Reklama: