Reklama:

krwiak mozgu (154)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-11-2009, 17:33:47

po tym co przeczytałam to strasznie się boje. mając 10 lat miałam wypadek w którym stwierdzono mi 3 małe krwiaki na mózgu . mam teraz 21 lat , czy mogą one utworzyć się na nowo?
gość
23-11-2009, 17:27:53

mój syn został ciężko pobity trafił do szpitala gdzie usunęli mu krwiaka mózgu był w śpiączce przez 6tygodni po tym czasie się wybudził miałam z nim dobry kontakt na moje polecenie odpowiadał oczami i całą głowom mąż i rehabilitanci potwierdzali ale lekarz stwierdzili u niego stan wegetacyjny jak to możliwe powiedzieli ze nic nie da się zrobić.po trzech tygodniach oznajmili mi godzinne przed operacją ze trzeba usunąć następnego krwiaka teraz jestem w strachu co będzie dalej
gość
05-12-2009, 23:15:41

pare dni temu ( w piątek) na lekcji wf dostalam piłką ( bardzo twardą prawie jak kamień ) w prawą część głowy. Do tej pory mnie boli.
Nie wiem czy mam sie udać do lekarza czy samo mi przejdzie.
Proszę o odpowiedz
karinka589@interia.pl
dzięki
Początkująca
10-12-2009, 15:15:02

Witam
Mój przyjaciel 20 listopada spadł ze schodów.Leżał na dworze całą noc w samej koszuli.Rano znalazł go sasiad w kałuży krwi.W stanie krytycznym zabrano go na operację.Wycięto mu jeden krwiak.Niestety najwiekszy był przy pniu mózgu i nie dało sie go wyciąć.Lekarze powiedzieli ,że stan jest beznadziejny i w kazdej minucie mamy spodziewac sie najgorszego...Nikt nie dawał nam cienia szans.Po 2tygodniach lekarz zdziwiony stwierdził,że Marek przezył wypadek,ale nie wiadomo czy sie kiedykolwiek obudzi.(to był piątek).We wtorek otworzył oczy.Kiwa głową,że nas słyszy,ściska za rękę.Odłączyli go od respiratora.Jedyne co mnie smuci to jego przerażone spojrzenie.Widać,że sie bardzo boi.Mówie do niego dużo i łagodnie,niestety nie poznaje nas.Mam nadzieję,że kiedyś wróci jego pamięć.
gość
22-12-2009, 15:29:10

dziś wywalilem się na ślizgawce.uderzenie bylo srednie nic mi sie nie stalo normalnie wstalem.Jak sprawdzic czy nic mi nie jest bardzo sie nie pokoje
gość
02-01-2010, 19:43:57

Witam wszystkich.
Kilka miesięcy temu uderzyłam się boczna częścią głowy o szybę samochodu ( dość mocno). Najpierw wiadomo bolało jak to po uderzeniu, ale potem głowa bolała codziennie aż do dziś. Ból zdarza się tak silny,że nie można wytrzymać. Biorę jakieś tabletki na ból głowy, no ale przecież codziennie nie mogę ich brać. Zastanawiam się czy moge mieć krwiaka. Czytałam, że przez samym wylewm mogą być silne bóle i mdłości. Miałam takie momenty, ale nic mi nie jest. Prócz tego, że boli mnie głowa czuję się dobrze. Badanie rezonans magnetyczny będę miała dopiero w marcu, ale czy mogę mieć krwiaka? Proszę powiedzcie.

Pozdrawiam.
gość
10-01-2010, 16:16:49

Witam
Mam takie pytania czy to mozliwe ze krwiak mózgu mogłby dawac o sobie znać dopiero po kilku latach? kiedy byłam mała wywróciłam sie na lodowisku i uderzyłam w tylnia czesc głowy i przez to zrobił mi sie nawet spory guz ktory jest do tej pory, po tym wypadku kreciło mi sie w głowie i było mi nie dobrze a o wizycie u lekarza nawet nie było mowy bo strasznie nie chcialam isc. Teraz czasem czuje jakby mi ten guz czasem pulsował.. Jak coś robie tak szybko np. klęcze w kościele i wstaje to tak jakbym nie miała powietrza, cos w rodzaju niedotlenienia chwilowego. Prosze napiszcie mi cos na ten temat na meila: katarzynka_hor@wp.pl
Pozdrawiam
gość
25-01-2010, 20:45:01

witam! Mój tata w czwartek spadł ze schodów Był pod wplywem alkoholu Jak? nie wiem ale strasznie potłukł sobie głowe. Leciała mu krew z nosa i z buzi. Stracił przytomność. Gdy zawieziono go do szpitala mial odrazu operacje tego krwiaka. zapadł w śpiączke.w piątek sie wybudzał ale nie reagował na żadne bodzce Lekarze uśpili go farmakologicznie. Niestety okazało sie ze zamiast płynu mózgowego ma krew, ciągle ma wylewy lekarze nie dają mu dużo szans... oddycha samodzielnie ale pomaga mu rowniez respirator. w każdej chwili moze stac sie ten najgorszy dzien.
ta bezradnosc jest najgorszam nie moge sobie poradzic, nie wiem co robic...
czy to juz naprawde koniec?????
Początkująca
26-01-2010, 22:45:00

Nie wolno tracić nadziei.Moj przyjaciel przeżył a identyczny miał wypadek 2 miesiące temu.Wraca do zdrowia.Już nawet pamięć odzyskałWiara czyni cuda.jak będziesz chciała/chciał wiedziec cos wiecej to moj mail magdao15@wp.pl.trzymam kciuki za Twojego tatę
gość
18-02-2010, 20:00:55

witam moja dziewczyna uderzyła sie w kwietniu 2009 w głowę mocno .. tak ze powstał krwiak a mianowicie Krwiak okolicy korowo-podkorowej lewego styku potyliczno-ciemieniowego o średnicy 3,5 mm... nikt pewnie by tego nie dostrzegł gdyby nie to ze mdleje co jakis czas według mnie z nerwów ... tzn jak sie zdenerwuje to ten krwiak pewnie uciska cos... słyszeliście o takim przypadku opiszcie i jak to sie skończyło ona ma dopiero 16 lat ... a lekarz kazał czekać rok i po roku nastepne badanie ... jezeli krwiak sie powiększy to operacja ... niewiem co mam robic mam czekac ? to chyba najgorsze czekanie ...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: