Reklama:

krwiak mozgu (154)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-01-2009, 08:44:00

31-10-2008 o 15:37, gość :
Mój brat uderzył sięw głowę 2 tygodnie temu. Do tej pory nie odzyskał przytomności, przez tydzień oddychał bez respiratora, teraz znowu jest podłączony, do tego doszła infekcja dróg oddechowych przez co respirator podłączony jest bezpośrednio przez tchawicę, a dokarmianie bezpośrednio do żołądka (rurką przez jamę brzuszną).

Czy ktoś z Was zna jakieś dobre strony poświęcone tej tematyce? Nieważne w jakim jezyku.

zapraszam na forum: http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,24328
gość
23-01-2009, 22:06:00

ja przed chwileczką dowiedziałam sie że moja 5 letnia miłość ma krwiaka na mózgu.Wcześniej miał torbiel na całej półkuli mózgu , ale po operacji w Łodzi doszedł do Siebie.Jednak gdy dziś pojechał na kontrole okazało sie że ma krwiaka.Będzie miał operacje w poniedziałek.Czy może mieć po niej zaniki pamięci?Czy może jakoś ucierpieć???bardzo proszę o odpowiedź najlepiej na e-maila patrycja.ck@wp.pl z góry dziękuje....bardzo sie o niego martwie bo ma za ledwie 17 lat i jest mi bardzo bliską osobą i nie wyobrażam sobie żeby się coś stało.
gość
25-01-2009, 18:05:00

u bliskiej mi osoby doszlo do uszkodzenia osrodka ruchowego, wiec czy sa jakies urazy po takiej operacji? pewnie tak ale jak krwiak jest wykryty przed peknieciem to wszystko powinno byc ok.

aga
gość
05-02-2009, 10:55:00

ja mam podobny problem jak wy moja babcia zaslabla okazalo sie ze miala krwiaka odbyla sie dluga opeacja i jednego usuneli drugi jest odsaczany jest w spiaczce nie oddycha sama ale jak z nia siedzimy i mowimy do niejk podnosi sie jej cisnienie i od czasu do czasu ruszy noga lub ramieniem nie wiem czy mozna wiazac z tym nadzieje lekarze kaza czekac bo nie minelo jeszcze 3 doby po operacji ale ja nie moge sie pogodzic z mysla ze moze jej zabraknac cale dopoludnia chodzila sprzatala byla na zaupach i tu nagle cos takiego boje sie strasznie zwlaszcza jak czyutam to co piszecie na forum
gość
23-02-2009, 19:45:00

Mój tata dostał wylewu jak schylał się do samochowu. Sparaliżowało go i został zawieziony do szpitala. Miał wylew. Potem zawieziono go do innego szpitala i tam miał operacje. Miał krwiaka w głowie. Teraz jest głęboko nieprzytomny. Wszystko to działo się dzisiaj i tak szybko. Może znacie kogoś w podobnej sytuacji i wiecie jak po czymś takim potoczyły się jego losy. Jeżeli ktoś miał podobną sytuację proszę o kontakt na e-mail: karolina.blue@buziaczek.pl
gość
25-02-2009, 09:42:00

Mój kolega wczoraj przewrocil sie na lodzie i mial krwiaka mozgu, opreracje. teraz lezy i zyje dzieki aparaturze nawet sam nie oddycha.. czy to normalne czy juz wyrok?
gość
25-02-2009, 18:59:00

To że jest podłączony do aparatury to wróży i dobrze i źle. Niemożnośc oddychania samemu podobno wyrokuje bardzo źle ale rozszerzają mu się płuca i lepiej oddycha. Musisz poczekać na rozwój wypadków. A ile kolega ma lat i gdzie leży?W jakim szpitalu?
gość
25-02-2009, 19:07:00

23-02-2009 o 20:45, gość :
Mój tata dostał wylewu jak schylał się do samochowu. Sparaliżowało go i został zawieziony do szpitala. Miał wylew. Potem zawieziono go do innego szpitala i tam miał operacje. Miał krwiaka w głowie. Teraz jest głęboko nieprzytomny. Wszystko to działo się dzisiaj i tak szybko. Może znacie kogoś w podobnej sytuacji i wiecie jak po czymś takim potoczyły się jego losy.
gość
27-02-2009, 12:19:00

MOJ KOLEGA NIE ZYJE!! MIAL 17 LAT..
gość
14-03-2009, 12:14:00

ja uderzylem sie w glowe (potylica) jak mialem 8 lat, czyli 10 lat temu. 4 lata temu doznawalem przez dlugi okre badzo mcne bole trwajace niemalze codziennie, pozniej na rok minely, 2 lata temu zaczely sie inne bole glowy, w tym miejscu gdzie sie uderzylem, sa mocne pulsacyjne i przechodzace do przodu glowy ale tylko po lewej stronie glowy, do tego zasami mi slabo i mam male zawroty glowy, glowa boli mnie codzinnei niezaleznie od pory dnia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: