Reklama:

glejak wielopostaciowy IV (542)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-07-2024, 14:12:59

gość 09-01-2023, 21:41:09
Gość 2021-10-03 21:15:14
Gość 2018-03-21 18:58:58
Witam wszystkich. troszeczkę wiem o glejakach. moja żona zmarła tydzień temu . od diagnozy i walki wszystko zakończyło się po prawie siedmiu latach. Jeśli ktoś potrzebuje paru informacji to proszę pisać. Piotr
gość 09-01-2023, 21:41:09
Gość 2021-10-03 21:15:14
Gość 2018-03-21 18:58:58
Witam wszystkich. troszeczkę wiem o glejakach. moja żona zmarła tydzień temu . od diagnozy i walki wszystko zakończyło się po prawie siedmiu latach. Jeśli ktoś potrzebuje paru informacji to proszę pisać. Piotr
gość
12-09-2024, 09:18:23

Bliska mi osoba jest już 3 miesiące po operacji usunięcia glejaka. W tej chwili jest w trakcie radio i chemioterapii. Jest coraz słabsza, praktycznie jest z nią coraz mniejszy kontakt. Ma problemy nawet z jedzeniem. Czy w przypadku Waszych bliskich leczenie również tak negatywnie odcisnęło się na ogólnej kondycji? Zastanawiam się czy to skutki leczenia czy kolejny straszny etap tej choroby.
gość
24-09-2024, 06:37:27

Moja mama nie nadawała się do leczenia ze względu na umiejscowieni i wielkość glejaka wiec nie wypowiem się jak to wygląda w tracie radio ,ale problemy z jedzeniem mogą być już też kolejnym etapem tej staraznej choroby.
gość
29-09-2024, 13:54:28

Właśnie dostałam diagnozę - 2 guzy z obrzękiem w prawym płacie czołowo skroniowym, trzeci komora boczna lewa. Za tydzień operacja. O tym trzecim nic nie mówią. Te 2 do usunięcia, potem radio i chemioterapia. Objawy były takie sobie: zmęczenie,trochę gorsze widzenie, osłabienie lewej ręki i nogi. Ogromny lęk. Troje dzieci w wieku szkolnym. O nie bije się najbardziej. Oczywiście, dopiero po operacji dowiem się na 100,% jaki to rodzaj, ale jakoś nie mam złudzeń, choć czasem mam wrażenie, że to wszystko dzieje się obok
mnie. Ktoś miał podobnie? Czy ten obrzęk to jeszcze gorszy problem niż np atak padaczki?
gość
02-10-2024, 04:25:12

U nas jak mama miała obrzęk to traciła świadomość,nie było z nią w ogole kontaktu za każdym razem była w szpitalu. A ataki padaczki na początku były sporadyczne później niestety już nie.
gość
04-10-2024, 14:39:20

Cześć wszystkim , poszukuje informacji o leczeniu nanotherm ? Czy jest ktoś kogo bliski korzystał z tej metody , jakie były skutki uboczne ? I
gość
05-10-2024, 13:39:03

Obrzęk czyli zwieszone ciśnienie śródczaszkowe jest bardziej szkodliwe niż sam glejak, trwałe i szybciej może uszkodzisz nerwu w mózgu niż sam glejak. Jest to paskudna choroba, przykro mi jeśli ktoś jest chory na te gówno.
gość
07-10-2024, 09:11:24

Ja straciłam brata 1.10 br. Chorował 4 lata 3 miesiące na glejaka 4stopnia.
[***]
gość
07-10-2024, 09:12:16

gość 07-10-2024, 11:11:24
Ja straciłam brata 1.10 br. Chorował 4 lata 3 miesiące na glejaka 4stopnia.
[***]
gość
09-10-2024, 18:51:04

Nanotherm ponoć wydłuża życie o kilka miesięcy więcej niż standardowa procedura, trzeba poczytać o tej treści lub poszukać forum dotyczące tej terapii

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: