gość 18-06-2024, 08:56:26
Ile Twoja partnerka ma lat? Jakiej wielkości był guz, został wycięty w całości, czy po operacji są jakieś niedowłady itp. moja rada jak się kochacie to jak najszybciej ślub w gronie kameralnym, te 10 lat to jest bardzo optymistyczna wersja. Nic nie możesz zrobić najczęściej z glejaka 3 stopnia glejak przechodzi na IV stopień. Po prostu jak najszybciej trzeba działać i podjąć się kolejnej operacji lub najlepiej bez operacji podjąć się laserowego wycięcia guza wtedy ty i niech rodzina biorą urlopy i wszyscy niech jeżdżą na konsultacje aby jak najszybciej podjąć się usunięcia i pamiętaj że wtedy to tylko wydłuży partnerce życie o zaledwie kilka lub kilkanaście miesięcy. Poświęcaj jej teraz jak najwięcej czasu, jeździjcie na wakacje koncerty itd bo nie wiadomo ile parterze zostało życia. Partnerka pewnie bierze tabletki na padaczkę.
Moja partnerka ma 55 lat, guz wielkości 6x6… nie kwalifikuje się do operacji od początku, jest za głęboko umiejscowiony i wiąże się to z komplikacjami. Została zrobiona biopsja, w piątek ostatnia sesja 7-tygodniowej radioterapii, 9 lipca idziemy do onkologa po chemię, nie ma żadnych niedowładów, czasem boli ją głowa, ale rzadko. Rzeczy jej czasem z rąk wypadają, ale nie nagminnie i to może zdarzyć się każdemu, jednak sama ona skomentowała, że “nie była taką niezdarą wcześniej”. Tak, bierze tabletki przeciwko epilepsji.
Ona wypiera chorobę, jest świadoma, ale nie myśli o tym cały czas, a ja szaleję - w środku… Chcemy zastosować immunoterapię jeszcze…
Nie wiemy, ile mamy czasu, to prawda… i nie spędzamy za bardzo czasu tak jak padła propozycja - wyjścia, koncerty, etc. Moja partnerka nie ma na takie rzeczy siły i ochoty teraz… spędzamy czas w gronie znajomych i rodziny, nikt się nie izoluje, ale jakimiś większymi wyjściami moja partnerka nie jest zainteresowana. Marzą jej się wakacje, ale teraz kiedy zacznie brać chemię na razie to niemożliwe… rok czasu chemia…