Reklama:

glejak wielopostaciowy IV (542)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-01-2022, 16:08:08

GdziZaraz odszuka, posty wnuczka , jegi dziadek tez z glejakiem 4 stopnia . Wnuczek wiecej posiada wiadomosci niz niektorzy lekasrtzee umiejscowiony jest glejak , tak skapo piszesz malo informacji dajesz
Co zaproponowano . operacje, chemie czy radio?Zaraz odszukam posty wnuczka , ktorego dziadek tez z glejakiem wielopostaciowym 4 stiopnia. On posiada wiecej wiedzy medycznej niz niejeden doktor
gość
06-01-2022, 16:16:52

Narobilo miszmasz musze do naprawy z kompem ale napewno idzie zrozumiec
gość
06-01-2022, 16:25:38

Znalazlam strona 28 , data postu od 13 kwiecien 2020 ten sam watek.
gość
08-01-2022, 07:43:08

Jest taka strona „wzgórze glejakowe „tam tez jest sporo informacji ludzie którzy z tym mieli do czynienia dzielą się informacjami
gość
18-01-2022, 00:11:05

Tata zmarł trochę ponad 2 tygodniach od diagnozy. Pierwszym nagłym objawem była niemal całkowita utrata mowy i lekki, ale nagły niedowład lewej strony ciała. Z każdym dniem obrzęk mózgu się powiększał. Jednocześnie leki przeciwobrzękowe nie dawały żadnych efektów. Nie doczekaliśmy biopsji, zostaliśmy jedynie z opisem rezonansu - 7 cm x 9,5 cm, raczej na pewno GBM.
Nie mieliśmy czasu się pożegnać w normalny sposób. Właściwie to nie mieliśmy czasu się w ogóle pożegnać. W czasach pandemii wizyty w szpitalu są niemal niemożliwe. Cieszcie się każdym momentem ze swoimi bliskimi. To najważniejsze co macie w życiu...
gość
18-01-2022, 19:07:16

Boże to prawda każdy dzień to dar a z darów przecież się cieszymy,wczoraj to historia.
Kochany każdy ma dosyć tego wirusa,każdy choruje na grypę,te manipulacje ludzmi szczepisz nie szczepisz,stało się co chcieli rządzą nami. Najgorsze ze leczyć się nie można wszystko to kowid kowid kowid…
gość
03-02-2022, 06:48:08

Gość 2022-01-06 13:07:38
ja mam 60 lat dowiedziałam się o glejaku niestety staram się żyć i nie myśleć o tym były plany na emeryturę hotele travelist a zostały hotele nfz ( szpitale ) niestety czasami życie jest okrutne nie wszyscy mają szczęście cieszyć się emeryturę ja miałam życie usłane różami tylko jtoś poobrywał płatki a mi zostały łodygi z kolcami cieszę się z tego co mam bo inni mają jeszcze gorzej o glejaku IV stopnia dowiedziałam się w lipcu 2021 roku jest grudzień puki co jeszcze żyję staram się żyć normalnie na ile się da fizycznie idzie wytrzymać gorzej z psychiką korzystam z pomocy psychologa,
gość
17-02-2022, 14:17:43

Moja siostra 64 lata ma glejaka 4 st. Rozpacz.
gość
29-03-2022, 17:19:16

Treść zablokowana przez moderatora

gość
01-04-2022, 18:06:58

Gość 2018-03-21 18:58:
Bardzo proszę o informację podaje adres : chomik76@tlen.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: