Reklama:

glejak wielopostaciowy IV (542)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-03-2016, 23:44:00

odezwij sie na mahio@tlen.pl
Gość 2015-05-26 21:58:13
WITAM, MÓJ TATA WALCZY Z GLEJEM IV STOPNIA. JEST PO RADIOTERAPII. TROCHĘ KRÓTKA, BO TYLKO TYDZIEŃ ALE MOCNA WIĄZKA. KONIEC MARCA MIAŁ OPERACJĘ A MIESIĄC PÓŹNIEJ WZNOWY I TO W RÓŻNYCH MIEJSCACH. ZAŁAMKA. NIE MAM JUŻ SIŁY NA TEGO GLEJAKA CIĄGLE NAM UTRUDNIA ŻYCIE TEN DZIAD. PODAJEMY TACIE VIT.B17 Z MEKSYKU Z RÓŻNYMI WITAMINAMI, DUŻO SOKÓW Z SOKOWIRÓWKI, ZIELONA I IMBIROWA HERBATA. MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEDŁUŻY TO TACIE ŻYCIE, BO JUŻ RACZEJ NIC GO NIE WYLECZY. TA CHOROBA JEST STRASZNA.
gość
09-05-2016, 17:33:34

witam
a jeżeli badania normalne takie uznane przez lekarzy pokazują że durny resochin(chlorochina) trzykrotnie zwiększa prawdopodobieństwo przeżycia 3 lat
rapamycyna też
no i valcyte
poszukuję ludzi którzy leczą swoich Ukochanych z GBM i nie chcą sie poddać
bo ja nie mam zamiaru
http://tataleczyraka.blogspot.com.es/
gość
11-05-2016, 09:09:18

[My stosowalismy olej RSO. Glejak wielopostaciowy IV- udalo sie nam byc razem w dobrym zdrowiu 3 lata, a ostatnie 3 miesiace bylo coraz gorzej.
Dziekuje za te 3 lata i 3 miesiace od rozpoznania, choc wszyscy dawali mojej milosci max. rok. Jestem obecnie w wielkiej rozpaczy, ale dziekuje za te 3 lata i 3 miesiace danego nam jeszcze czasu.
CYTAT]Gość 2016-03-29 22:38:21
Gość 2015-09-20 2
Witam
Piszcie co stosowaliście lub co stosujecie. Ból po stracie kogoś bliskiego jest tak samo straszny jak bezsilność, gdy nie można pomóc komuś kogo się kocha. Mój pięcioletni synek ma glejaka IV stopnia walczymy już 13 miesięcy raz jest lepiej raz gorzej, a ja siedzę na forach i czytam co jeszcze może mu pomóc więc piszcie, bo nie każdemu jest za późno. Terapia Gersona prawdopodobnie jest ok tylko uważam że nie dla dziecka 5 lat. Mój skype : omiljanek
Jak to jest że jedni sprzedają life 600 a jedni 620 to który wreszcie jest ten dobry?
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie.
gość
13-05-2016, 10:03:41

nie wierzę w pojedynczy magic bullet czy będzie to dca czy rso czy temodal, za to podejście czarnej skrzynki wydaje się najbardziej przydatne dla nas szukających rozwiązań praktycznych a nie naukowej sławy. Czyli mam gdzieś jak coś działa i dlaczego interesuje mnie że działa. Za dużo w nauce jest opowiadania bajek "jest dla ciebie dobre bo zawiera elektrolity"- obejrzyjcie idiokrację. Mnie osobiście męczy ile przeszkód dokłada system "ochrony" zdrowia. dodatkowa kasa żeby jakiś kreton wypisał receptę i tłumaczenie temu kretonowi dlaczego jest wyczerpujące dla i tak dotkniętych nie takim znowu wielkim szcęściem? Dlaczego nikt nie chce przyjąc do wiadomości że my nie mamy wyboru? ja sie nie pisze na te 13,4miesiąca przeżycia. ja chcę być z Moją Jedyną na zawsze. I zrobię wszystko- jak trzeba to ukradnę a sfałszowanie recepty uważam za dowód miłosci a nie przestępstwo. pieprzone niedouczone bydlaki- zanosisz proste jkak budowa cepa wykresy ale oni się boją no bo to jest taka wie pan substancja czesto uzywana do dopingu. A mnie to g...no obchodzi. ja walczę o życie a ty mi szkodzisz i gdzie twoja przysięga hipokratesa hipokryto? lekarze to cech jak w średniowieczu pilnujący jedynie swoich dochodów
gość
14-05-2016, 10:29:19

Witam, prowadzę badania na temat możliwości opieki z zastosowaniem telemedycyny nad pacjentami z różnymi chorobami.
Proszę o pomoc w wypełneniiu krótkiej anonimowej ankiety.
http://goo.gl/forms/ZCwZ4niXwd
gość
21-06-2016, 13:57:03

Witam. miałam kuzynkę, którą w rodzinie zwano Adwokatką . Gdy dowiedziałam się, że ma glejaka to zamarłam. Od diagnozy była z nami jeszcze 18 miesięcy. Miała operację, radioterapię. Wznowa przyszła po 1 roku. Odeszła......., w spokoju, w czasie snu........ Bardzo nam jej w rodzinie brakuje.
Glejak to podstępna i straszna choroba
gość
18-07-2016, 15:46:13

Olejek Rso
http://www.oglaszamy24.pl/ogloszenie/269487334/Olejek-Rso.html
gość
21-07-2016, 17:02:13

Razem z mężem walczyliśmy przez rok czasu....próbowaliśmy wszystkiego....myśleliśmy ze wszyscy się mylą i Nam się uda....niestety.............gardzę naciagaczami ktorzy wykorzystuja ludxkie nieszczescie.....a takze osobami które publikują swoje zdjęcia na fb,podając informacje ze są chore na glejaka wieloposaciowego i zbierają na leczenie zagraniczne.....bo po prostu takiego nie ma.... .Nie ma na to lekarstwa.......tylko naciagaja innych,a tym samym wśród prawdziwie chorych sieją zamęt w głowie. ....
gość
12-09-2016, 18:15:39

Zapraszam do kontaktu wszystkie osoby które poszukują sprowadzenia oleju RSO wraz z certyfikatem jakości . gregor.cannavi@interia.pl Proszę o kontakt tylko osoby poważnie traktujące ten medykament. Sprowadzany olej z Holandii
gość
11-10-2016, 14:00:43

Gość 2014-06-22 11:16:53
Ja dodam coś pozytywnego. U mojej miłości życia wykryto i operowano glejaka IV 17 miesięcy temu. W tej chwili z powrotem pracuje, nie dzieje się nic złego. Nacieki pozostały, ale się nie rozrastają. Ńie ma żadnych ubytków na zdrowiu, ani zmian w charakterze. Lekarze na dzień dobry odebrali mi wszelkie nadzieje, a ja je odzyskuję z każdym kolejnym dniem. Dziękuję za to Bogu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: