Reklama:

epilepsja (6541)

Forum: Padaczka

gość
19-05-2012, 18:35:37

Daniela on już wczoraj dostał klapsa podczas spaceru. Wytłumaczyłam mu,że tak się nie robi, a potem tulił się do mnie, co za suka:)
gość
20-05-2012, 09:21:48

Wiem jak to jest z psami bo sama mam psa, tylko ja mam dalmateńczyka. A to nie jest łatwy pies.
A ostatnio biedak cierpi bo latał po sąsiadkach i ktoś mu przyłożył i ma łapę pękniętą. I teraz grzecznie leży koło domu i nie wybiera się na panienki...........
gość
20-05-2012, 11:59:23

Danielo ja mam sukę - haską i powiem ci ,że jest fajna, ale ma swoje kobiece momenty. Możliwe, że jej brakuje faceta.
Psy mają swoje odczucia, ale czasem drapaniem sprawiają nam ból. Niby zadrapanie, ale mimo wszystko ból.
Mimo wszystko ja swoją suczkę bardzo kocham:)
Początkująca
21-05-2012, 07:41:50

Hej,
Ja z kolejnym pytaniem i problemem. Mąż od piątku zwiększył dawkę leku i czuje się o wiele gorzej. Od wczoraj strasznie go mdli i dziś od 4 rano wymiotował. Teraz na szczęście od pół godziny jest spokój i chyba nawet zasnął. Czy to skutek uboczny leków?
Muszę zadzwonić dziś do lekarki, nie wiem czy ma dalej te leki brać, czy to normalne? Może organizm się musi przyzwyczaić?
No i kolejny problem taki, że znów nie poszedł do pracy, w takim stanie to nie miał wyjścia i nawet bym go nie wypuściła. Ale boję się, że prędzej czy później go zwolnią
Pozdrowienia dla wszystkich
gość
21-05-2012, 08:17:10

Witaj Ewo!
Przede wszystkim uspokój się, jest taki przepis w Kodeksie Pracy, że pracownik może wziąć 4 dni urlopu w roku na żądanie czyli na telefon jeżeli Twój mąż nie korzystał z takiej opcji przedzwoń Ty czy mąż do szefa i poproście o urlop powiedzcie jaka jest sytuacja nie wspominając o epilepsji jeżeli nie wie o chorobie. Jest taka ewentualność, że szef nie musi wyrazić zgody na taki urlop, wówczas miej w kieszeni zwolnienie lekarski tak na wszelki wypadek.
Ponadto czy twój mąż leczy się u lekarza neurologa specjalizującego się w leczeniu padaczki, jest to ważne.
Ewo na razie nie możesz myśleć w ten sposób, że "prędzej czy później zwolnią mężna z pracy" na razie pracuje, a gdyby się coś działo pisz udzielę Ci wskazówek co robić dalej.
Pozdrawiam Alicja
Początkująca
21-05-2012, 08:46:34

Dzięki Alicjo :)
Dzwoniłam już do naszej pani neurolog i kazała wrócić z powrotem do mniejszej dawki leku i zrobić wyniki enzymów wątrobowych. Powiedziała, że możliwe, że wątroba nie toleruje tego leku i trzeba będzie zmienić go na inny.
Początkująca
21-05-2012, 09:10:14

witam też mam epi i ataki mam zawsze w nocy a po atakach mam straszny ból mięśni biorę depakine i ataki coraz częściej co robić proszę o rade.
Początkujący
21-05-2012, 11:31:28

Po ataku najlepiej od razu wziąć dużą dawkę magnezu z wit. B. Ból będzie ale zdecydowanie krócej. Lekarze o tym wiedzą ale jakoś z nikim się tą wiedzą nie chcą dzielić, nie wiem czemu. Kiedyś dowiedziałem się od pielęgniarki przez przypadek, że po ataku podają ludziom w kroplówce magnez i potas. Powodzenia
gość
21-05-2012, 12:52:15

Witaj Ewo. Nie wiem czy zwiększenie dawki lekarstwa coś dadzą. Ewo nie należy samemu zwiększać dawki leku, ponieważ zwiększymy ilość ataku. Nie wiem jaki lek zażywa twój mąż, ale ja już przetestowałam 3 lekarstwa za każdym razem było inaczej. Nie można samemu być sobie lekarze w takim przypadku jakim jest epilepsja.
gość
21-05-2012, 19:50:03

Witam Wszystkich!
Ewo, będzie dobrze trzeba czasu aby dobrać leki to jest taka wredna choroba. A co w pracy u męża?
Do "raj-31" musisz przede wszystkim jak najszybciej skontaktować się z lekarzem neurologiem specjalizującym się w leczeniu padaczki, on podejmie decyzję.
Rafale ciekawe jest to co napisałeś.
Pozdrowienia dla wszystkich Alicja.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: