Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

Początkująca
25-11-2011, 21:30:46

Cześć, mam 25 lat od 11 lat choruję na padaczkę.Brałam wiele różnych leków ale zawsze miałam ataki. Od 5 lat biorę lamitrin 50 mg rano i 100 mg wieczorem oraz neurotop 600 2razy dziennie. Ataki mam średni raz na trzy miesiące. Zazwyczaj dostaję je w nocy na śnie. Zawsze są to ataki grand mal z przygryzieniem języka i ślinotokiem. Zawsze po tych atakach czuje się do dupy. Mam straszny ból głowy i praktyczne przez cały czas bym spała. Miałam robione EEG co pół roku z różnym wynikiem raz lepiej - raz gorzej.
gość
25-11-2011, 22:17:07

Zazdroszczę Ci tego, że masz mniej więcej 1, 2 ataki na 3 m-ce i mimo tego bierzesz mniejsze dawki leków ode mnie. Ja od około 5 lat biorę wysoką dawkę leków, a mimo tego mam po 1, 2 ataki na m-c. Mam 3 rodzaje leków: Depakine Chrono 1600mg na dobę, Lamotrigine 300mg na dobę i Keppra 1500mg na dobę. Nieźle co? Zarąbiście wielka dawka. Mam stresujące życie. Dużo obowiązków na głowie. Mieszkam w Londynie i tutaj leczą inaczej. Lekarstwa przepisują za darmo, czyli płaci za nie Służba Zdrowia, a dla powstrzymywania ataku, gdy zaczyna mi robić się słabo lub kręcić w głowie biorę Diazepam w formie czopków, który również przepisał mi Angielski Neurolog. Muszę przyznać, że nawet to (nie całkiem, ale trochę) skutkuje. W Polsce nie przepisaliby mi tego leku, ponieważ jest za drogi jak na Narodowy Fundusz Zdrowia. Tak więc staram się utrzymywać zdrowy i spokojny tryb życia, aby za dużo się nie przejmować niektórymi sprawami, ponieważ tutaj ludzie żyją szybko, niezdrowo. Tak jakby wszystko uciekało im sprzed nosa. Ale ja taka nie jestem, no bo wkońcu nie jestem tak wychowana jak Anglicy, więc jedyne do czego muszę się przyzwyczaić, to do obecnie funkcjonującej tutaj służby zdrowia.
Początkująca
26-11-2011, 20:49:08

Rzeczywiście teraz się trochę uspokoiło u mnie odkąd biorę ten neurotop i lamitrin ale wcześniej jak brałam inne leki takie jak depakina gabitril czy topamax to miałam bardzo cześto mniej więcej raz w mięsiącu po 3-4 ataki dziennie. Wyniki EEG zawsze były wtedy złe. Po tych atakach oczywiście nic nie pamiętałam i ledwo cokolwiek mogłam mówić przez pogryziony język. Czułam się okropnie, głowa mnie bolała ostro i zanim doszłam do siebie mineło kilka dni. Jedynie co to męczą mnie często stany lękowe, co jest bardzo uciążliwe dla mnie. A po tych lekach które biorę mam niestety straszne zaniki pamięci i często sie zawieszam. No ale już wolę to niż po kilka ataków w ciągu dnia. Pozdrawiam
Początkująca
26-11-2011, 22:44:12

do Marco
Myślę że te moje skutki uboczne mam bardziej od lamitrinu a niżeli od neurotopu. Ja neurotop przyjmuję w dawce 2x600mg a lamitrin 50mg rano a 100mg wieczorem
gość
30-11-2011, 09:44:39

Hejka mam 20 lat i przyznam ze ze swoja choroba sobie juz nie radze lekarze sami nie wiedza czy mam Padaczke miokloniczna czy tiki nerwowe mianowicie Mam ruchy miesni mimowolne Na twarzy (kacik Ust, kawalek policzka,powieki) nie radze sobie z tym. Siedze calymi dniami i dumam boje sie komus spojrzecz w twarz o wyjsciu gdzies na impreze czy gdziekolwiek nie ma mowy . Wpadam W depresje i jestem dzik :] jakby ktos chcial Pogadaccc o padaczce lub o czymkolwiek o problemach o to moje gadu przyznam ze brakuje mi osoby z ktora moglbym popisac o problemach . Znajomym nic nie mowie zreszta rzadko sie widuje wiec szukam pomocy Tu . Jakby ktos chcial o to moje gadu 773580
Wtajemniczony
30-11-2011, 13:07:08

Osobiście uważam, że w grupie raźniej.
Może pogadamy na forum.
marco
gość
30-11-2011, 21:53:49

jestem chora od paru lat boje się o córke żadne leki
mi nie pomagają mieszkamy same córka się boi zemną
zostawać a ja się boję sama wychodzić z domu
DEPAKINE CHRONO nie pomaga pozdrawiam
gość
30-11-2011, 22:00:34

Gość 2011-11-30 22:53:49 jestem chora od paru lat boje się o córke żadne leki
mi nie pomagają mieszkamy same córka się boi zemną
zostawać a ja się boję sama wychodzić z domu
DEPAKINE CHRONO nie pomaga pozdrawiam
Cześć. To nie jest powiedziane ,że żadne leki nie pozwolą ci wyzdrowieć.W epilepsji nie możemy powiedzieć ,że żegnaj i już jej nie ma.
Widzisz ja zażywam ten sam lek i się nie poddaję.
To może powiedz lekarzowi,aby zwiększył Ci dawkę leku.Może tak być,że dawka którą zażywasz nie pomaga.Trzeba , a nawet należy walczyć z epilepsją.
gość
30-11-2011, 22:21:03

cześć Małgosiu ja mam to samo nie moge prawka zrobić
depakine chrono jest do DUPY nic mi nie pomagał
pozdrawiam odpisz nazywam się Dorota
gość
30-11-2011, 22:23:28

cześć mam epilepsje jak ktoś chce o tym pogadac
piszczie na dorota@wisławp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: