Dobrze, że napisałaś jak wyrzucisz to z siebie to Ci pomoże.
"Mama miala ten dzien wysokie cisnienie, strasznie bolala ją głowa. Już w dzien dziwnie się zachowywała, ale sąsiadka nigdy by nie pomyślala,że już się zaczyna..."
Ból głowy może być objawem padaczki, lub tolerancji organizmu na lek.
"Okazało sie 2 miesiace temu ze mamy brat zachorował na raka. Mama się stresowała, spadło na nia dużo problemów. To wszystko spowodowało,że mama jak nigdy w ciągu dwoch miesięcy dostala dwóch ataków. ;((( "
Stres i alkohol są to dwie główne przyczynny ataków padaczki. Najlepiej wyeliminować oba te czynniki.
A przedrzymskim w chorobie padaczce najważniejszy jest spokój i brak stresu.
"Czy wysokie ciśnienie też może spowodować tak silny atak ? Teraz ciągle ja boli glowa. Nie chodzi do pracy bo źle się czuje.. Mam nadzieję,że gdy przestanie się zamartwiac swoim chorym bratem wszystko minie."
Możliwe, ale raczej stres.
"Czy jest tez możliwe ,że organizm sie przywyczail do leków które przyjmuje od 10 lat i po prostu na nie nie reaguje ???"
Leki p/padaczkowe di złają ok. 2-3 lat potem organizm się już uodparnia i leki nie działają tak jak powinny..
Ale zdarza się, że pacjent potrzebuje minimalnej dawki leku przez całe życie.
"Nie wiem dlaczego tu pisze. Moze chcę się wygadac, wyplakać jak mi ciężko, bo strasznie się o nia martwię."
To jest forum dla osób chorych i dla ich bliskich.
Jak potrzebujesz się wygadać, to pisz.