Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

Komentatorka
15-07-2011, 14:43:12

trochę dziwi mnie to drętwienie lewej części ciała, no ale jest kilka odmian, a co do eeg to faktycznie lepiej jak zrobi ci po nieprzespanej nocy, tym bardziej, że pracujesz w nocy.
Komentatorka
15-07-2011, 14:48:16

Nie stresuj się tak i nie myśl ciągle o tym. Wiem, że ciężko Ci i łatwo mi się mądrować bo ja już zdążyłam się przyzwyczaić ale nasza psychika jest okropna i im częściej się o tym myśli, sami się tym napędzamy i możemy przyspieszyć kolejny atak. Odpręż się trochę, przynajmniej spróbuj, skup się teraz na żonie i dziecku. Pozdrawiam
gość
15-07-2011, 14:52:03

Ty jestes bardzo nieodpowiedzialny, nie podoba sie nam ze wyrzuciles recepte, nie wykupiles lekow, wiercisz nam dziure w brzuchu , czy te ataki ktre opisujesz to padaczka. Mimo , ze padaczke diagnozuje sie po atakach a nie po badaniu, nie dowierzasz piszacym z dlugoletnia choroba. Do Ciebie trzeba swietej cierpliwosci, czemu nie poprosiles lekarza o nowa recepte, czemu torturujesz siebie i rodzine. Po co wywolywac kolejny atak , tych ktore miales jest az nadto.Wszyscy cierpia , ale leki biora, a Ty jak uparty osiol nie i nie. Dziecko wpedzisz w chorobe , narazasz syna na widoki, ktorych sam nie widzisz, natychmiast idz po recepte! O czywiscie od razu ataki nie ustapia ale jest nadzieja ze beda rzadsze., a dziecko nalezy przygotowac ze tatus jest chory ale wyzdrowieje.Do dziela i powodzenia
Komentatorka
15-07-2011, 16:12:20

Dajcie mu się z tym oswoić, nie tak ostro. Przecież nam też było ciężko na początku to wszystko ogarnąć. Zgadzam się, że powinien zacząć leczenie ale skoro inny lekarz teraz go prowadzi to niech robi to jak należy. Szkoda, że dziecko na to patrzy i żona ale nie nam to oceniać. Niech tylko nie popada w depresje i skupi się na sobie i rodzinie.
gość
18-07-2011, 17:37:39

dzięki Maju za słowa otuchy. w piatek rano dostałem znow ataku, zdążyłem dziecku zrobić sniadanko i włączyłem bajke-choć tego nie pamiętam, obudziłem sie ok 11, nie mogłem nic mówić, chciałem iść do toalety ale się wywróciłem. żona próbowała sie do mnie dodzwonić, jak jej sie nie udało to zerwała się z pracy i przyjechała do domu. cały dzień dochodziłem do siebie, dopiero dzisiaj puszczają mnie zakwasy...moja pani doktor powiedziała że nie ma sensu robić eeg, bo po ataku wychodzi jak u zdrowego człowieka. w środe mam wizyte, dostane już leki..a miałem nadzieje że sie to nie powtórzy więcej
Komentatorka
19-07-2011, 21:06:04

Skoro lekarka tak twierdzi.... ja bym powiedziała, że eeg coś wykaże ale najlepszy wynik będzie po nieprzespanej nocy więc po co cię tak męczyć w sumie.
Jak już będziesz po wizycie u lekarza to napisz co i jak. I nie martw się, jest nas pełno na świecie i jakoś dajemy żyć. Nie masz aż tak dużo ataków i myślę, że tabletki zniwelują ataki i będziesz mógł normalnie funkcjonować w życiu, pomijając prace nocną, na wysokości, jazdę autem no i alkohol hehe.
Pisz śmiało, pytaj o wszystko a na pewno ja czy kto inny doda słowa otuchy, bądź odpowie na nurtujące pytania. Pozdrawiam serdecznie. Czekam na info
Wtajemniczony
19-07-2011, 21:23:01

Jasne, z padaczkę da się w miarę normalnie żyć.

"pomijając prace nocną, na wysokości, jazdę autem no i alkohol hehe. "

praca nocna - raczej nie powinno się w nocy pracować.
na wysokości - nie powinno się pracować
jazda autem - jako kierowca zawodowy nie, i jest to prawnie zabronione.
Jako kierowca amator, po spełnieniu kryteriów - można prowadzić samochód kat. B - amatorsko.

alkohol - ja jestem zwolennikiem 0 alkoholu, nawet cukierków z alko.
gość
20-07-2011, 07:13:51

czy możesz mi powiedzieć jakie trzeba spełnić wymagania żeby móc zrobić prawo jazby amatorskie kat. b mając epilepsję?
ja ją mam już od wielu lat, ataki są kiedy same chcą, ale to nie są ataki rzucawkowe, tylko utrata świadomości z przemieszczeniem, potrafię często je wyczuć.
Wtajemniczony
20-07-2011, 17:47:20

wiem Maju że najlepsze będzie eeg po nieprzespanej nocy, następne takie już będzie. miałem mieć dzisiaj, ale pech chciał, że trafiłem do szpitala-mam zawalone zatoki , będą mi je operować moja pani lekarz przepisała mi już leki-dostałem FINLEPSIN. miałem eeg głowy, wyszły "dyskretne zmiany rozsiane w prawym płacie czołowym".
Komentatorka
20-07-2011, 18:37:31

Współczuje ci. Normalnie wszystko na raz. Ale spokojnie, wszystko się jakoś ułoży.
Co do leków, to pierwsze słyszę o takich, może jakieś nowej generacji. Choć wszystkich nie sprawdzałam więc mam prawo ich nie znać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: