hejo :)
Wreszcie ktoś sie odezwał :)
-> Krystian moim skromnym zdaniem to
epilepsji nie da sie wyleczyc, a jedynie "zaleczyc" czy "uspic" (ale powtarzam to moje zdanie). a co do dzieci to mnóstwo Epileptyków znam co mają dzieci, dzieci są śliczne i zdrowe :) znam tylko jeden przykład, epileptyczka urodziła dwójke dzieci i niestety tez chorują na epi :(
-> Lidka :) co do tego jak ludzie Nas postrzegają...mnie otaczali fantastyczni ludzie, odkąd pamiętam...pierwszy atak mialam także w gimnazjum na wycieczce szkolnej, ale nigdy nie czułam sie wówczas odtrącona :)
Kolejne ataki to już w LO i tam miałam problemy, nie tyle z rówieśnikami co z moją wychowawczynią, bo to Ona zabroniła mi jeździc na wycieczki :/
A już na studiach ludzie byli tak rewelacyjni, że troszczyli sie o mnie, nigdy mnie nie zostawili :)
Chyba właśnie miałam to szczęście trafiając na takich ludzi. Gdziekolwiek złapał mnie atak, zawsze mi ktos pomagał, czy to na ulicy czy w innych miejscach :)
I jasne jak słońce jest, że my nikogo nie zjemy, ludzie zwyczajnie nie wiedzą nic, albo bardzo mało o Epilepsji, stąd ich strach i ucieczka...
A ludzie którzy z powodu choroby Cie opuszczają zwyczajnie nie są warci Twojej przyjaźni...Tu nas nie musisz przekonywac o tym, że nie jesteśmy straszni, inni itd...My to wiemy, ludzi należy uświadamiac, po to też bywają niektóre akcje :)
A co do sprawdzania chłopaka....ja zawsze byłam szczera i to od początku, jeśli mu na Tobie zależy nie bedzie to dla Niego żaden problem, uważam, że każdy postępuje jakoś tam względem swojego kregosłupa moralnego, może nie sprawdzaj Go a jedynie upwnij sie, czy można mu zaufac i czy bedzie w stanie życ z osobą chorą :)
Wiesz...ja może nie do konca sie cieszę, że jestem chora, ale napewno ta choroba mnie zmieniła, wiele mi pokazała,wielu ludzi poznałam na swojej drodze, m.in przez to forum, znalazłam tu przyjaciół :) to chyba najcenniejsze co mogła mi dac :) nooo a reszta jakos sie ułoży :)
I tak jest, jeśli o siebie dbamy, wysypiamy sie, bierzemy leki itd itd...to może choc niektórym z Nas udaje sie życ naprawdę szczęśliwie :)))
Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!!
Ps. Fajnie,że pojawilaś sie w naszym jakże zacnym gronie ;) :P