Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

gość
12-09-2007, 18:42:00

Dziękiuję ci serdecznie, jeszcze jakbyś mogła podać dane tego lekarza z warszawy to bym była wdzięczna, muszę coś z tym robić bo zauważyłam , że to się pogłębia,a w szczególności zaburzenia mowy, też je masz?
Początkująca
12-09-2007, 20:30:00

dawno mnie tu nie bylo,pozdrawiam was wszystkich mi zwiekszono dawke na 300 i 300 timonil,po tym jak moj nowy lekarz(juz nie w pl)przeprowadzil ze mna wywiad i zrobil mi eeg.On jak mu powiedzialam ze mam mroczki,chce mi je zlikwidowac,bo twierdzi ze tego nie powinnam miec,a w pl twierdzili ze musze sie przyzwaczaic!!!! porownywal tez eeg robione w pl i teraz aktualne i mowi ze w pl lekarze widzieli to samo co on widzi,i czemu nie zareagowali?!!!byc moze jakby ktorys z nich podszedl powaznie do tego co mowie,a nie na odpier.... to bym nie miala ataku w styczniu,bo by temu zapobiegli.....
I takim sposobem zrazilam sie do lekarzy pod ktorych bylam opieka.Zycze wam zebyscie trafiali do lekarzy ktorzy powaznie podchodza do pacjeta,ja tego szczescia nie mialam.
Wiecie wyszlam od niego ze lzami w oczach,uczucie zlosci i braku nadzieji sie razem mieszalo czlowiek mysli ze sie nic nie pogorszy a tu dawki zwiekszaja pytalam o ciaze,narazie stwierdzil ze jest to wykluczone [addsig]
:o) gg3792759
gość
13-09-2007, 09:05:00

Pisze do kilku osób wyżej, ja biore TRileptal i czuje sie bardzo dobrze po nim, mam to szczeście bo wiem, że nie wszystkim pasuje, a z lekami antykoncepcyjnymi to w sumie wydaje mi sie , że szkoda zachodu,nie ma takich leków których działania nie osłabiały by nasze leki niestety działaja one na wszystko taki nasz los, ja sie z tym pogodzilam nic nie biore,stosuje od lat inne metody,a koleżanka który pisała , że bierze convulex, porozmawiaj z lekarzem niech może zmieni lek , ten lek wpływa na płodnośc kobiet bardzo negatywnie.
pozdrówka
gość
13-09-2007, 10:08:00

Witam, czy ma ktoś z was padaczkę skroniową i jaki macie objawy? Proszę odpiszcie, bo u mnie właśnie ją stwierdzono, ale ja nie mam drgawek-nigdy. Jak możecie napiszcie też jakie zmiany ,mieliście w eeg, będę bardzo wdzięczna.Monia
gość
13-09-2007, 11:00:00

12-09-2007 o 20:42, gość :
Dziękiuję ci serdecznie, jeszcze jakbyś mogła podać dane tego lekarza z warszawy to bym była wdzięczna, muszę coś z tym robić bo zauważyłam , że to się pogłębia,a w szczególności zaburzenia mowy, też je masz?

To jest doktor Zwolinski.Wpisz w wyszukiwarce "zwoliński" i tam pokaże się jego strona.Tam będzie adres i telefon, a także w tzw. księdze gości będziesz mogła do niego wczesniej napisać. Jeśli chodzi o zaburzenia mowy to np. mylą mi się słowa, myslę co innego i co innego mówię lub nie mogę przypomnieć najprostrzych wyrazów.w wakacje trochę mi to się zmniejszyło ale nie wiem czy to dzięki lekowi na pamięć czy dlatego ,że nie ma zawiele ludzi naokoło i nie mama z kim rozmawiać.Okaże si ę w pażdzierniku. Życze powodzenia.
gość
13-09-2007, 11:07:00

Dziękuję ci bardzo za namiary tego lekarza, życzę ci powrotu do zdrowia, buźka
gość
13-09-2007, 11:56:00

Witam, czy ma ktoś z was padaczkę skroniową i jaki macie objawy? Proszę odpiszcie, bo u mnie właśnie ją stwierdzono, ale ja nie mam drgawek-nigdy. Jak możecie napiszcie też jakie zmiany ,mieliście w eeg, będę bardzo wdzięczna.Monia
gość
13-09-2007, 13:04:00

Witam
droga Moniko ja mam padaczke skroniowa jesli chcesz poczytac moje wypowiedzi wejdz w temat padaczka skroniowa moja wypowiedz jest chyba 13 tam tez podalam nr gg jesli chcesz napisz a ja napewno odpisze .J
Pozdrawiam Anna.
Początkująca
14-09-2007, 07:37:00

hej Wszystkim
oj widzicie ja miałam oststani atak w sierpniu ale przyznaje się z mojej winy zapomniałam zjęść leki na nec i wszystko mi sie przypomniało więc pamiętajcie o tym ja tez po ataku czuję się słaba tracę przytomność i musze leżęć dość dłuigi czas w łóżku!! widzicie jak chodziałam do szkoły to tam nikt nie wiedział o mojeje chorobie bo bałam się że to się rozniesie i strace wielu przyjaciół bo ludzie nic nie wiedza o tej chorobie i jak słysza że ktoś choruje to zaraz jest źle i najlepiej nie miec kontaktu z taka osobą szkoda gadać po ataku nie umiałąm iść do szkoły itd zawsze potem ktoś ze4 mną siedział bo bałam się że jak zamknę oczy to znów wszystko się powtórzy i tak zaległości w szkole itd ja tez miałam okres kiedy strasznie bolała mnie głowa i to w dzien w dzien i coraj bardziej musiałam jeść tabletki przeciwbólowe sale potem niepomagały pani neurolog ( a mam babke która specjalizuje się w epi jest naprawde dobra mi pomogła ) powiedziała że to migrena byc może dała mi tabletki ale niedziałały więc ich nie jadałm ale po miesiący bóle mineły i teraz jest w porządku wyniki eeg tez mam praiwdłowe a czasem nie czuję sie dobrze;/ jak leżałam w szpitalu miałam tysiąc badań i wszystkie ok !! ale po 3 tygodniasch postawili mi djagnoże że to jednak to!! teraz się już z tym pogodziłam mam fajnego chłopaka , on wie że estem chora ale mu to nieprzeszkadza ja niestety boje się pić alkohol, palić nie palę ; i czasem boję się nieprzespanych nocy , jutro ide na wesele i nie wiem jak będzie ponim więc trzymcie kciuki żeby mi się nic niestało
we wtorek znów jade do neurologa i mam nadzieję że w koncu lekarka pozwoli wycofac mi jeden lek i że będę już tylko na jednym !! to by było najlepsze !!
życze zdrówka
Danusia
gość
14-09-2007, 09:14:00

Miłej zabawy na weselu Danusiu. Napisz jaki rodzaj padaczki miałaś stwierdzony i czy eeg wychodziło ci złe, czy w sumie zasze miałaś dobre? I od zawsze głowa cie bolała, czy tylko to był okres przejściowy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: