Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

gość
11-09-2007, 17:29:00

10-09-2007 o 13:54, gość :
Witam !!! mam 19,5 roku.na padaczke choruje prawie 4 lata.na poczatku bałam sie strasznie jak to bedzie nie moglam sie przyzwyczaic rzucilam alkohol i papierosy ale na niedlugo bo tylko na 3 miesiace .teraz pije pale na dyskoteki chodze i dzieki bogu jest wszystko ok.raz w zyciu mialam atak i mam nadzieje ze ostatni biore depakine 300 2 razy dziennie i mi pomaga chociaz nie raz zapozno wezme.ale mam klopot nieraz z pamiecia.co mialam zawsze dobra pamiec teraz jest gorzej.chcialabym miec tez dzidziusia ale jeszce czas niedlugo maja mi odstawic leki i mysle ze bedzie wszystko ok ja poprostu nie mysle ze jestem chora i zyje normalnie a do lekow sie przyzwyczailam.o jest ok.a wy pijecie normalnie i palicie??bo to mnie ciekawi.w sumei to lekarka jest zszokowana tym jak ja przy takiej chorobie moge sie niewysypac i caly czas imprezowac bo tak robie pozdrawiam
gość
11-09-2007, 17:39:00

chorzy na padaczke nie moga palic,pic i zarywac nocy. nie powinnas mieszac lekow z alkoholem bo mozesz wywolac cos wiekszego niz atak...tez po jakims czasie zapomnialam ze mam padaczke.wszystko wraca.w koncu bedzie atak jak nie bedziesz o siebie dbac.ucz sie na moich bledach.mialam juz schodzic z lekow.parotygodniowy stres i zmeczenie,dwie nieprzespane noce i i jedno male piwo 3%.dbaj o siebie dopoki masz takie szanse na wyleczenie.moje przy trzech atakach sa male.
gość
11-09-2007, 17:44:00

no wiem wiem.prubuje rzucic palenie ale jakos mi to nie wychodzi alkoholu pije mniej tyle ze nie raz to az w trupa i zygam jak *** ale odpukac jest wszystko wpozadku mialam tylko jeden atak.na samym poczatku.nie mysle o tym i mysle ze sie wylecze.chcoazi tez nieraz imprezuje do rana...ale leki zazywam i nie zdazylo mi sie zebym zapomniala wziasc chcoazi nieraz biore z duzym opuznieniem.mysle ze bedzie donbrze pozdrawiam
gość
11-09-2007, 18:27:00

Cześć. Jestem tu pierwszy raz. Witam wszystkich. Choruje na padaczke od 5 roku zycia a obecnie mam 31. Zawsze myslałm że nie znajde sobie faceta ale znalazłam i chce zacząć stosować tabletki antykoncepcyjne. Lekarz powiedział że jest to niewskazane(biore 3x600 Conwulexu i 2x100 lamitrixu). Ale mi zapisał Yasminal. Mam pytanie do was. Czy ktoś z was bierze tabletki antykoncepcyjne przy lekach na padaczke. bo w ulotce przeczytałam że może byc nieskuteczna przy niektórych lekach. Prosze o odpowiedź.
gość
11-09-2007, 18:47:00

Mój epoleptolog powiedział,że mogę brać tylko gravistat, bo ma dużą dawkę hormonów ale jednak przez to dość śilnie i szkodliwie wpływa na organizm lub plastry evra
gość
11-09-2007, 18:58:00

włansie tez mnie ciekawi wspolzyje z moim chlopakiem i tez chcialam brac tabletki antykoncepcyjne ale jeszcze nie pytalam ginekologa czy mozna przy padaczce brac i czy dzialaja czy ktos chorujacy an padaczke z was bierze tabletki antykoncepcyjne??prosze o odpowiedz
gość
11-09-2007, 20:07:00

Witam wszystkich gorąco Juz dawno nie bylam na tym forum, ale dzis postanowilam zajrzec. Jak juz piasalam wczesniej to moja mamcia ma epi. Dzis wrocilam z Nia od lakarza i ma dany nowy lek trileptal 600 mg trzy razy dziennie od jutra zaczyna brac nowy lek Mam nadzieje ze beda tego efekty bo to juz trzeci lek. Dlatego chcialam sie spytac jak Wam kochani przyjął organizm ten lek, cz sa skutki uboczne i w ogole jak najwiecej chcialabym wiedziec o tym leku. Czytajac Wasze wpisy chcialam jeszcze powiedziec ze i moja mamcia ma problemy z pamiecia, nie pamieta wielu rzeczy, zapomina sie....i to jest normalne przy epi. Z przykrooscia tez czytalo mi sie wpis pani ktora pisala jak ciezko jest jej zyc z mezem epileptykiem, jak to spoleczenstwo nie akceptuje. To tylko swiadczy o tych ludziach. Malo kto wie ze mamcia ma epi bo wlasnie malo wiedza na temat tej choroby i wymyslaja rozne przykre rzeczy, ale nich pani nie zwraca na to uwagi tylko calym sercem bedzie z mezem a bedzie dobrze. Trzymam kciuki za wszystkich
Pozdrawiam Justyna
gość
12-09-2007, 08:52:00

Ja narazie nie biorę tabletek ale to dlatego, że chłopaka widuję przez 3 dni w miesiącu więc nie widzę sensu brać gravistatu skoro co prawda będzie zapobiegał ciąży ale także szkodził dla organizmu. Jednak jestem pewna, że gdy w końcu zacznę częściej widywać chłopaka to zdecyduję sie na te plastry lub gravistat.A jeśli chodzi o ginekologów to mój mówił, że mogę brać tabletki logest ale gdy poszłam już do prywatnego to on powiedział, że one maja za mało hormonów i będą nieskuteczne i ,że mogę brać tylko ten gravistat. Niedawno zmieniłam neurologa na epileptologa i to właśnie on powiedział o gravistacie i plastrach evraon
gość
12-09-2007, 08:53:00

żle napisałam , chodzi o plastry evra.
Początkująca
12-09-2007, 12:29:00

hejka dawno tu niezaglądałam ale dziisaj mam czas więc wam troszke popisze a wiec tak jakaś koleżanka pytała mnie o moje nocne ataki więc już odpisuje : to fakt ja ataki bywam tylko w nocy i to z reguły ok 6 rano czasem prędzej ale żadko !! moje ataki rozpoczynaja sią od dreżenia lewej ręki i potem przechodzą na całe ciało !! trwa to kilka minut !! wszystko to dzieje się na śnie czasem się przebuidze widzę jak ktoś jest obok mnie ale nie umię mu powiedzieć jak ma mi pomóc czasem też miałam małą utratę przytomności potem sie budziałam i zasypiałam jakby nigdy nic!! ale rano byłam zmęczonaledwo stałam na nogach sama nie potrafiłam zajść nawet do ubikacji ale popołudniu siły wracały i znów było oki!! ale fakt bałam się zasypiać każde następnego dnia!! teraz mam już spokój biore leki i jest wszystko dobrzer naszczęście zapomniałam o atakach !!
co do leku trileptal to ja go tez ażywam po połaczeniu z innym biore 150 rano i 150 wieczorem !! jak dla mnie to ten lek jest super!! pomógł mi i zaniedługo będe już tylko go brała!! jak dla mnie to nie ma skutków ubocznych !! nie tyje się od niego ani nic w tym stylu!! ja sobie ten lek bardzo chwalę!!
alkohol , paierosy, narkotyki , nieprzespane noce przy epilepsji NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie wiem dlaczego tak robisz że chorujesz bierzesz leki i do tego palisz itd nie boisz sie ?? mam nadzieję ze nigdy przez to niedostaniesz ataku i nie życzę cie tego żeby ci sie cos niestało!!!!!!!!!! ja znam osobę co brała lek i paliła piła itd i dostała takie ataku że wylądowała w szpitalu i tą ją oduczyła o na dobre!!!!!!!!!!!
pozdrawiam wszystkich
Danusia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: