Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

Początkująca
09-09-2007, 20:38:00

hej dawno niepisałam ! tak czytam wasze wypowiedzi i musze wam powiedziec że mój lekarz zawsze mówi że ataków musi nie byc 3 lata i potem powoli stopniowo odstawia się leki!! nigdy nie jest powiedziane że to nie wróci!! niewiadomo co jest tego przyczyna więc może wróci może nie! ja jak się bardzo denerwuje to zaraz czuję ze jest coś nie tak;/ale naszczęscie nie ma ataków co mnie cieszy ! moje badania eeg tez sa prawidłowe;] ja choruję już 8 lat i miaąłm ponoć dobrze zdiagnozowaną chorobe tez boję sie że kiedyś mi się atak powtorzy i powróca bolesne wspomnienia i że leki będe musiał brać już zawsze a tego bardzo bym niechciała ! mam chłopaka i za dwa lata bardzo chciałabym mieć wesele potem dziecko a wiadomo że leki można zapopmnieć zjeść i tak własnie niedawno mi się zdarzyło i to był mój życiowy błąd więc nigdy nie zapominajcie o nich !!!!!!!!!!!!
życze dużo zdrówka pozdrawiam
Danusia
gość
10-09-2007, 11:54:00

Witam !!! mam 19,5 roku.na padaczke choruje prawie 4 lata.na poczatku bałam sie strasznie jak to bedzie nie moglam sie przyzwyczaic rzucilam alkohol i papierosy ale na niedlugo bo tylko na 3 miesiace .teraz pije pale na dyskoteki chodze i dzieki bogu jest wszystko ok.raz w zyciu mialam atak i mam nadzieje ze ostatni biore depakine 300 2 razy dziennie i mi pomaga chociaz nie raz zapozno wezme.ale mam klopot nieraz z pamiecia.co mialam zawsze dobra pamiec teraz jest gorzej.chcialabym miec tez dzidziusia ale jeszce czas niedlugo maja mi odstawic leki i mysle ze bedzie wszystko ok ja poprostu nie mysle ze jestem chora i zyje normalnie a do lekow sie przyzwyczailam.o jest ok.a wy pijecie normalnie i palicie??bo to mnie ciekawi.w sumei to lekarka jest zszokowana tym jak ja przy takiej chorobie moge sie niewysypac i caly czas imprezowac bo tak robie pozdrawiam
gość
10-09-2007, 11:56:00

powiem Ci tyle ze o mojej chorobie nikt nie wie mam prawko imprezuje i jest *** ale napadow nie mialam chocaz lecze sie od 4 lat
gość
10-09-2007, 12:01:00

ja mialam napad 4 lata temu pierwszy i mam nadzieje ze ostani dlatego teraz miewam czasmi zawroty glowy ale przez niewyspanie i ciagle imprezy i picie i palenie ale nie mysle o chorobie czasmai tlyko mnie strach przechodzi.a atak dostalam na dyskotece jak stroboskop byl

chce sie cos dowiedziec czy pijecie alkohol lub palicie papierosy mimo choroby??
gość
10-09-2007, 13:45:00

pytanie do koleżanki wpisy wyżej, czy dostałaś leki już po pierwszym ataku????, ja miałam jeden grand-mal ale nie dostałam leków
gość
10-09-2007, 14:13:00

byłam u lekarza i odrazu mi dała lekitzn najpierw bylam na badaniu eeg oczywiscie.
gość
10-09-2007, 17:23:00

03-09-2007 o 08:20, gość :
podczas brania leków przeciwpadaczkowych nie można karmić piersią

a mi lekarka pozwolila karmic piersia (biore trilac) tylko mialam obserwowac dziecko czy mu sie nic nie dzieje..
gość
10-09-2007, 17:35:00

czy ktos bierze tegretol 200 i moze cos o tym leku powiedziec
Początkująca
11-09-2007, 11:47:00

03-09-2007 o 08:20, gość :
podczas brania leków przeciwpadaczkowych nie można karmić piersią

a mi lekarka pozwolila karmic piersia (biore trilac) tylko mialam obserwowac dziecko czy mu sie nic nie dzieje..
ja bym jednak nie ryzykowała
gość
11-09-2007, 13:35:00

Danusiu pisałaś ze ataki masz w nocy czy mozesz cos wiecej napisac , czy te ataki masz na snie o mniej wiecej tej samej porze ,prosze jak mozesz odezwij sie pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: