Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

Początkująca
05-09-2007, 20:34:00

mam pyatnko : piszesz że masz komisje rentową możesz mi powiedziec jak to załatwiasz??
bo ja słyszałam że teraz na to już nieprzyznaja kasy?? jak to jest??
Danusia
gość
05-09-2007, 21:19:00

w zusie proszę o wnisek , z nim idę do lekarza rodzinnego , neurologa i ewentualnie innego specjalisty jeśli jest jeszcze jakaś choroba współistniejaca. podbite zaświadczenie lekarskie odnoszę do zus i czekam nz wezwanie na komisję. do zaświadczenia njlepiej dołączyc wypis z leczenia szpitalnego. na komisję bierze się wyniki badań dodatkowych, typu eeg, tomograf itp. renta socjalna jest płatna 446 zł na rękę i do tego zasiłek pielęgnacyjny, o który trzeba się ubiegac w miejskim osrodku pomocu społecznej zasiłek to jakieś 156 zł. ja jestem na rencie socjalnej juz 10 lat, choroba musi powstać przed 16 rokiem życia!!!! pozdrawiam
gość
06-09-2007, 09:27:00

Do osoby która ma dziecko chore na epi. Mam synka z tą chorobą. Napisz do mnie na GG 1275813.Mój synek ma prawie 4 m-ce. Aneta.
gość
06-09-2007, 19:57:00

czesc wszystkim! dawno tu nie bylem, (ale za to codzien zagladalem) bylem a nie pisalem bo nie znalem odpowiedzi na wiekszosc pytan czy prosb. a teraz chcialem tylko powiedziec zdanie ktore Wam kazdy pewnie powtarza ze macie sie nie poddawac i ciagle isc do przodu z ogromna sila samozaparcia i mimowszystko optymizmu. wiem ze to trudne realizowac te zdanie ale uwierzcie mi ze warto.
chcialem tez podziekowac osobie ktora poswiecila swoj czas dla innych zupelnie nieznanych osob. napisala kilka slow ktore pomogly nie tylko mnie. ciesze sie bardzo ze takie osoby pomimo doskwierajacej choroby wciaz sie usiechaja i paatrza na wszystko w rozowych barwach.
Kingus dziekuje(my) Ci za to ))
paddy
gość
08-09-2007, 08:19:00

26-02-2007 o 14:03, bremenka :
Witam wszystkich Zachorowalam na padaczke majac 18 lat,teraz mam 25.Po 3 letnim okresie leczenia bez napadow,zrobiono mi eeg,ktorego zapis byl nieprawidlowy ale bez zmian.Podjeto decyzje o stopniowym odstawianiu mi lekow(timonil150 rano i 300 wieczorem)Po pol roku od calkowitego odstawienia timonilu mialam atak.Okazalo sie ze leczenie sie nie powiodlo i musze brac leki do konca zycia.Biore taka sama dawke jak na poczatku i nie mam atakow Teraz tez juz zyczynam myslec o zalozeniu rodziny pozdrawiam
gość
08-09-2007, 08:19:00

26-02-2007 o 14:03, bremenka :
Witam wszystkich Zachorowalam na padaczke majac 18 lat,teraz mam 25.Po 3 letnim okresie leczenia bez napadow,zrobiono mi eeg,ktorego zapis byl nieprawidlowy ale bez zmian.Podjeto decyzje o stopniowym odstawianiu mi lekow(timonil150 rano i 300 wieczorem)Po pol roku od calkowitego odstawienia timonilu mialam atak.Okazalo sie ze leczenie sie nie powiodlo i musze brac leki do konca zycia.Biore taka sama dawke jak na poczatku i nie mam atakow Teraz tez juz zyczynam myslec o zalozeniu rodziny pozdrawiam
Początkujący
08-09-2007, 14:58:00

witam zachorowalem na epilepsie majac 14 lat mialem napady jais moze rok i ustapily ale
leki bralem do 23 roku życia sam je odstawilem bylo cieżko ale odstawilem teraz mam 38 i niewiem czy to moja panika czy cos mi sie zaczyna dziac zreszta cale zycie sie obawiam czy nienastapi atak wiec mam pytanie czy od ostatniego ataku jak juz minelo ok.23 lat moge znow zachorowac prosze o @ robjan@poczta.fm
gość
08-09-2007, 21:15:00

sa male szanse ale zawsze musimy sie z tym liczyc.jestes pewny ze to byla padaczka?moze byla zle zdiagnozowana?moze to bylo na innym tle.lekarz powiedzial mi ostatnio ze prawdopodobnie to mam.lecze sie juz dwa lata i nie wiem czy nie odstawiac.mowil ze nie bedzie nalegal ale bylby dobrej mysli.to wcale nie musiala byc padaczka.mam nadzieje ze bedzie u Ciebie ok.pozdrowionka pamietaj zeby sie nie stresowac. musi byc ok
gość
09-09-2007, 10:25:00

Witam
tak naprawdę to chyba nigdy nie ma gwarancji ze atak sie nie pojawi,mój zawsze lekarz powtarza, że zdrowy czowiek jesli jest przemęczony i nie śpi dobe może dostać ataku,biore Trileptal i coraz bardziej oswajam sie z myslą , że beda go brała zawsze nawet nie mysle ze go kiedykolwiek odstawie,nie szkodzi on organizmowi a zrobie wszystko, żeby tylko nie mieć ataku,nie znosze ich, to takie upokarzające
Początkujący
09-09-2007, 13:55:00

ale jak dlugo nie masz juz atakow ja juz nie mam 23lata i tez tak myslalem o lekach ze bede je bral do konca zycia przestalem brac je juz 15lat i dzieki Pnu Bogu spoko . ale wlasnie mam czasami takie obawy ze moge go miec poprostu te ataki zostaly juz w mojej psychice i wszyskie takie dziwne sytuacje np zawrotry glowy itp wiaze ztym ze to moze byc atak .generalnie moj lekarz powiedzial mi ze jak oiec lat niemam atakow to ich juz niebedzie mialem tzn.padaczke nabyta podobno takie da sie wyleczyc ostatni raz u lekarza bylem 20lat temu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: