Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-03-2012, 08:07:16

Badają morfologię, OB, cukier i robią test na AgHBS (nosicielstwo WZW B), mocz badanie ogólne. Chyba miałam tez poziom elektrolitów. Przyjechałam do szpitala na 8.00 a badanie miałam dopiero o 12.00 :). Biurokracja....
lepiej śniadanie weź ze sobą a nie w sobie :))))))))).
Poza tym u mnie było tak, że osoby nowoprzyjęte nie miały obiadu. Chyba często jest taka praktyka więc coś na obiad tez weź, tym bardziej, że jeżeli będziesz cięta następnego dnia to po 17.00 nie wolno już nic jeść, więc dobrze mieć wszystko pod ręka jak cię czas ogranicza z przyjemnością jedzenia.
Asia
Buraczek
gość
09-03-2012, 09:27:39

Treść zablokowana przez moderatora

gość
09-03-2012, 09:49:30

Trolku! Masz rację ja przeżyłam tylko 15 takich małych zabiegów i żyję!!!Nie życzę Tobie pobicia mojego rekordu ale dla mnie każdy"zabieg" pod pełną narkozą daje kopa człowiekowi. Nie drwij więc nas a zwłaszcza z tych których te przyjemności lubią. Nie robimy tego dla przyjemności.
Ja po swoim ostatnim zabiegu cierpię dużo bardziej niż po szyjce.Na szczęście pocięty brzuch goi się grzecznie, niestety jeszcze wspomagam się Ketonalem choć przedtem starczała Pyralginka.Dzisiaj dodatkowo pęka mi głowa-idzie sztormik-więc poszukuję małego granatu aby sobie odstrzelić głowę. Idę poleżeć może dojdę do siebie
Trzymam kciuki za leżących na stole.
Vika
Forumowiczka
09-03-2012, 17:07:26

Joa a masz już termin przyjęcia? i w jakim mieście?
Asia
gość
09-03-2012, 18:11:58

Mam prośbę czy ktoś z Was mógłby mi dać namiary na lekarza neurochirurga do którego mogłabym udać się na wizytę prywatnie na konsultację ale na południu Polski Jeśli będzie taka możliwość to może to być na mój priv - boguslawa1963@wp.pl Bogda
Wtajemniczona
09-03-2012, 21:40:02

Zgłaszam się :))))...Halina z mielopatią.....
Musiałam...w "ciszY"....pobyć sama z sobą po wizycie u neurochirurga,,,,
Wiem tylko jedno....ratujcie się przed mielopatią...
Nie bójcie sie operacji....bo w końcu dojdzie do takiej sytuacji jak u mnie....
Nie wiem co napisać?....Zacznę może od tego,że nogi drewniane ,ołowiane..i jakby ważyły tony....to efekt mielopatii...:(((
A jak zobaczył mnie "przewracającą się"....nie utrzymującej w żadnej chwili równowagi ... to zabrakło słów...aby to skomentować....:(
Na tą chwilę NIC nie wiemy....prawdopodobnie neurochirurg "przypuszcza",że kanał rdzenia jest tak wąski ,że COŚ musiało sie stać -brak przepływu - najprawdopodobniej w móżdżku!
Ale ja w to NIE WIERZĘ!!!!!!!!!!!!!!!
We wtorek jadę znowu do B. aby ustalić termin rezonansu i głowy i kręgosłupa szyjnego....
Zobaczymy co wyjdzie?.....
No i bez kuli albo laski nie mam sie ruszać...albo wrrócić do balkonika...:(((
Nienawidzę tych "ulepszaczy" życia...:((((
Uściski dla Wszystkich.....
Dobrze,że jestem tutaj z Wami!.....
Halina z mielopatią.....
Syn mój też będzie operowany...1 Dysk...:( kręgosłup szyjny.....
Termin operacji na września......:(...
Dlaczego go to też spotkało?.....:(
Początkująca
10-03-2012, 08:32:27

Halinko, nie trać nadziei, będzie dobrze
Ty jeszcze musisz nas wspierać, bądź więc dobrej myśli
Z tymi chorobami to tak jest,że występują rodzinnie. Jedni chorują na serce, inni na przedwczesne łysienie, jeszcze inni na platfusa. My na kręgosłup. Moja dziewczynka też juz ma dolegliwości ze strony szyi, ale jej jeszcze pomagają ćwiczenia.
Raf, ja wiem,że moj(?) lekarz mi tak doradzi, bo mu poprawię statystyki. W gazetach napiszą: super doktor, zoperował 20 000 szyjek w ciągu jednego roku, to prawdziwy mistrz taśmy
A ztym stresem, to mam trochę inaczej niż myślisz. Gdy się stresuję - jem podwojnie
Janusz, chyba doceniam to,co Ty, te widoki podczas dłuuuuuugiego spadania są warte grzechu, atrakcje związane ze skokiem nieco mniej mnie pociągają
Asiu, jak zwykle wspaniale doradzasz
Bytom nadal broni się przede mną i odsuwa termin zabiegu. Śląski Fundusz pogrążony jest w długach przez Fundusze z sąsiednich województw w związku z brakiem zapłaty za zabiegi wykonane na rzecz pacjentów gości. I dopóki sytuacja finansowa szpitala nie poprawi się,to bez okoliczności zagrażających życiu nie podejmą działań
Termin mam w Opolu, ale tam czynnik ludzki powoduje, że waham się czy powinnam poddać się operacji. A czas leci, a mielopatia czai się za rogiem...
Pozdrawiam cieplutko
Jo
Joa
gość
10-03-2012, 11:23:36

Gość 2012-03-09 19:11:58 Mam prośbę czy ktoś z Was mógłby mi dać namiary na lekarza neurochirurga do którego mogłabym udać się na wizytę prywatnie na konsultację ale na południu Polski Jeśli będzie taka możliwość to może to być na mój priv - boguslawa1963@wp.pl Bogda
Scanmed Szpital św.Rafała - Robert Chrzanowski
ul. Bochenka 12
Kraków 30-693, woj. małopolskie ⋅ tel. 12 629 88 00, www.scanmed.pl
Gabinet prywatny
Kraków woj. małopolskie
tel. Rejestracja -tel.880 80 20 20 w godz.19-20
http://www.***/robert-chrzanowski/neurochirurg/krakow
Szpital Specjalistyczny im. Ludwika Rydygiera w Krakowie - Piotr Kłosiński
ul. Os. Złotej Jesieni 1
Kraków 31-826, woj. małopolskie ⋅
tel. 12 646 80 00, rydygier@kki.pl, www.rydygierkrakow.pl
tel. Biuro Obsługi Pacjenta Komercyjnego 12 646-86-49
prywatnie Kraków ul. Grzegórzecka 102/7
tel. 501-710-276
http://www.***/piotr-klosinski/ortopeda/krakow
=================================
Pacjent u stomatologa:
- Panie doktorze, bolą mnie zęby, które pan mi wstawił!
Na to lekarz:
- A nie mówiłem, że będą jak prawdziwe?!
=================================
Miłego
Irek
krak62
Początkujący
10-03-2012, 15:15:09

Witam!
Jestem 3 miesiące po operacji kręgosłupa szyjnego.Miałem wypadnięty dysk c5/c6 który wpadł do kanału kręgowego i bardzo uciskał rdzeń{lata!]zwężył kanał-stenoza do 6,7 mm.Poruszam się normalinie o własnych siłach.Operacja była poważna na tyle, że po operacji wsytzymał mi się mocz,nadciśnienie prawie 300/120 i cały popuchłem.Ale udało się to odwrócić na lepsze.Jetem cały czas w domu.Moje pytanie jak długo ta szyja może boleć-mam wielopoziomową dyskopatię całego kręgosłupa,boli mnie praktycznie wszystko[nogi,kolana,plecy głowa itd...].Po operacji było trochę lepiej[do 3 tyg.]a teraz jest kiepsko.Boli,boli jeszcze raz boli.Według neurochirurga który mnie operował -był naprawdę silny ucisk na rdzeń.Powinno być dobrze.Nie wiem czy rechabilitacja?Pozdrawiam i proszę o pomoc
Mam pytanie czy ucisk na rdzeń szyjny przez klika dobrych lat kiedy powoduje mielopatię?Mnie rezonans przed operacją nie pokazał mielopatii.Czy jest możliwe że mam mielopatię a rezonans tego nie pokazał{zaburzenia w oddawaniu moczu i stolca od 7 lat}Rdzeń był bardzo mocno uciskany przez wiele lat.Czy takie zmiany neurologiczne są odwracalne?Bardzo proszę was o szczere odpowiedzi bo bardzo kiepsko się czuję.Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrówka.
Początkująca
10-03-2012, 15:31:36

Witam.Jestem 8 dobę po operacji dyskopatii C4/C5 i C5/C6.Nie mam dolegliwości bólowych.Moim problemem są niewielkie zaburzenia równowagi i brak czucie na szyi w okolicy cięcia.Czy ktoś ma podobne dolegliowści.Jak to jest u was po operacji dyskopatii szyjnej.
Pozdrawiam Aneta.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: