Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-12-2010, 17:55:13

Jagoda dziekuje za wyjasnienie mi odnosnie koszyczka ktory w styczniu mam miec wstawiony zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowka najgorsze masz za soba wiec odpoczywaj duzo .Basiu nie wiem co oznacza Twoj wynik mr ale chce poradzic Tobie abys udala sie do endokrynologa z ta chora tarczyca ona tez mi daje popalic jestem dozywotnio skazana na leki a po kilku operacjach no a teraz doszla operacja kregoslupa znow szyjka cieta.Pozdrawiam Romka
Początkująca
19-12-2010, 21:07:16

Witam.

Jagoda- z tego co napisałas wnioskuję ,że do leżenia możesz zdjąć kołnierz, jak tak to Ci zazdroszczę, ja mam całkowity zakaz( zdejmuję tylko po kąpieli , żeby go zm ienić na suchy).
Na wizytę kontrolą idę 3 stycznia ( pieć tygodni po o
peracji) ze zdjęciem rtg i mam nadzieje ,że wszystko jest OK .

Ja stosuję się do zaleceń lekarza - odpoczywam , dużo leżę i wskazuję paluszkiem ,innym co jest do zrobienia, aczkolwiek nieraz samemu chciałoby się cos zrobić

Co do cięcia - moję ma 8.5 a może 9.5cm dokładnie nie wiem bo nie widzę całej długosci, i nie jest w zmarszczce szyjnej u mnie jest to cięcie poprzeczne

Pozdrawiam.
Iwona
gość
19-12-2010, 22:42:53

JESTEM PO OPERACJI kreg. szyjnego . 6 i pół miesiąca do pół roku z łożka wstawałam jak zbity pies taka byłam obolała ,ćwiczenia dużo mi dawały .bez tabletki p/bólowej ani rusz. Od miesiaca nie boli mnie klatka piersiowa ,plecy . natomiast ramię które przed operacja nie bolało od 2 mies. pobolewa przy ruchach jakby od ćwiczeń ? a może coś sie zerwało, dretwienia rąk są mniejsze ale są . Rączki i nogi są silniejsze bo po zabiegu słabe nogi .słabę ręce -bolały mnie bardzo nogi . lędzwie , ogólnie są dni pojedyńcze kiedy czuje sie żle i wrażenie że wszystko wraca ...
zaznaczam że ja pracuje od 1 1/2 miesiąca. Zrobiłam RM teraz i okazało sie że LS mam w gorszym stanie niż szyję czyli do operacji . Kto jest jeszcze po operacji ??? ALICE
Początkująca
20-12-2010, 23:44:37

Witam drogie szyjki!!!!!!!!
24 minie miesiąc od mojej operacji poziom c6-c7 inplant aVp powiem tak staram sie jak mogę używać palca wskazujacego,kołnierz oczywiscie sciągam tylko po kapieli,ale dzisiaj musialam jechać do zusu na komisje zasadnosci zwolnienia aż 70 km i powiem ,że wracałam juz prawie na leząco a teraz czuje ból w plecach,i ogolnie szyja mnie boli szok.

Czekam jak na zbawienie kontrolę mam dopiero 25 stycznia po 2 miesiącach i dalej zobaczymy,ale już chce do pracy,ale wiem,że to nie realne pracuje w karetce reanimacyjnej.

Pozdrawiam was kochani i życzę dużo zdrowia,oraz ranka bez bólu Ewa
gość
21-12-2010, 09:19:07

Witam.. co takie same negatywne posty sa pisane? zalamac sie idzie
bolek
gość
21-12-2010, 10:12:41

Malgosiu.. ty bylas w dobrej formie po operacji ... co tam u ciebie?
bolek
Początkująca
21-12-2010, 11:59:17

Bolku, byłam w dobrej formie i jestem nadal:D czuję sie znakomicie, dzisiaj byłam u fryzjera zrobić odrosty, bo wyglądałam juz fatalnie;) Nic mnie nie boli i jestem naprawdę szczęśliwa:)
Teraz moim jedynym "zmartwieniem" jest blizna, którą smaruje dermatixem i już widzę efekty:)

Pozdrawiam
gość
21-12-2010, 15:15:16

Drogie Szyjki, czemu tak się przejmujecie blizną?! To pierwsza i oby ostatnia! Najważniejsze aby się nie babrała a reszta nieważna. ma szanowna szyjka nie dokuczać!!
Mówi Wam to weteranka szpitalna, która zaliczyła wczoraj 11 pobyt na sali operacyjnej.Czuję się na bloku całkiem swojsko. Zrobili mi wczoraj łapkę czyli zespól cieśni nadgarstka.Ponoć dobrze wyhodowany ucisk. Reka nie boli i po raz pierwszy od ponad czterech lat nie drętwiała w nocy. Za jakiś czas druga.
Pozdrawiam Was ciepło i życzę na razie spokoju w szaleństwach świątecznych- Vika
gość
21-12-2010, 20:17:44

Wszystkim szyjkom życzę Udanych Świat Bożego Narodzenia. ADA
gość
22-12-2010, 09:52:05

Malgosiu i Viko. nareszcie jakies pozytywne posty ja nie chce zadnych prezentow od mikoilaja ... niech mi tylko troche poprawi szyjke.. zycze wszystkim nowego 2011 lepszego od starego
bolek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: