Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
05-12-2023, 20:19:12

Co do oszczędzania to się starałam ,ale różnie było . Głowę myłam sama , nie miałam innego wyjścia . Czasami trzeba było zrobić obiad , jedzenie dziecku do szkoły . Zdarzyło się coś wyprasować lub ściągnąć kołnierz i odkurzyć . Na zakupy też takie mniejsze chodziłam . Po miesiącu mimo że jeszcze nie mogłam zaczęłam jeździć autem .
gość
06-12-2023, 13:33:24

Strasznie sobie dzisiaj stracha napedzilam bo w nocy bez kontroli chciałam.sie z boku na bok przekręcić i zrobiłam to jak by przed operacją poprostu ciężarne ciała i szyi Mam nadzieję że nic tam się nie zrobiło bo jakoś dzisiaj boli mnie ten jesień na prawej łopatce. Tłumacze sobie że to goją się rany.
gość
06-12-2023, 16:55:00

gość 06-12-2023, 14:33:24
Strasznie sobie dzisiaj stracha napedzilam bo w nocy bez kontroli chciałam.sie z boku na bok przekręcić i zrobiłam to jak by przed operacją poprostu ciężarne ciała i szyi Mam nadzieję że nic tam się nie zrobiło bo jakoś dzisiaj boli mnie ten jesień na prawej łopatce. Tłumacze sobie że to goją się rany.

Dlatego mi lekarz kazał spać w kołnierzu . Jak stwierdził najwięcej urazów po operacji jest podczas snu .Nie kontrolujesz tego . Ale będzie wszystko ok.
gość
13-12-2023, 23:47:37

Cześć, mam problem z drętwieniem rąk co jakiś czas i ogólnym osłabieniem. Dodatkowo objawy jak przy refluksie, ale badania nic nie pokazały, więc spodziewam się, że to przez lordozę szyjna- duża wypuklina C3-4 i uwypuklenia C5-6,C6-7. Co polecacie zrobić w tym temacie?
Początkujący
14-12-2023, 10:22:11

Gościu, najprościej iść do neurologa a jeszcze lepiej do neurochirurga.
gość
15-12-2023, 10:52:48

Gościu .Neurolog zleci badania tomograf lub inne gdzie widać co się dzieje . Każdy przypadek jest inny . Co się dzieje u nas i jak to w naszym przypadku było , jest na tym forum . To neurolog uzna jaka jest dalsza potrzeba leczenia i możliwe że skieruje cię na konsultację do neurochirurga.
gość
15-12-2023, 10:56:00

Ja mam znowu skierowanie do neurochirurga . Niestety tak jak powiedział neurochirurg po operacji co miałam w marcu . Kręgosłup często leci jak domino .😵‍💫
Początkująca
15-12-2023, 11:05:30

Nie wiem czemu nie widać kto pisze.
malgana jest 😊 A moje wpisy istnieją jako gość mimo że jestem zalogowana 😏 Alina 74 . Te Dwa wpisy wcześniejsze to moje 😁
Alina74
Początkujący
15-12-2023, 16:06:37

Łomatkoicórko! Alinko, i to tak sam z siebie znowu do reperacji? Nie strasz mnie.... u mnie póki co jest 0k, ale moja operacja była w lipcu, to jeszcze może za krótko na nowe objawy?
gość
16-12-2023, 09:13:53

Wcześniej miałam szyjny ,implanty na 5 i 6 . Jest ok czasami drętwieją mi palce ,ale bez porównania z tym co było . Teraz bardziej odcinek lędźwiowy daje o sobie znać . Gdzieś ucisk na jakiś nerw . Po rezonansie to lekarka stwierdziła że może mnie boleć na każdym odcinku . Ale nie ma co się załamywać . Podstawa to się ruszać i ćwiczyć choć samemu . Nie wyobrażam sobie nie chodzić do pracy . Pracuję w biedronce , tak że mimo że nie mogę to i tak ciężary są .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: