Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
23-02-2024, 05:16:49

Józef nie słyszałam o takiej metodzie . Ja jestem rok od operacji wstawienie implantów.
Mam pytanie do osób po operacji . Czy ktoś składał o przyznanie stopnia niepełnosprawności ? Ja dostałam na 3 lata stopień lekki . Myślę czy się odwoływać i próbować na umiarkowany . Neurolog i rehabilitant mi doradzają odwołanie . Siadają mi dalsze odcinki kręgosłupa . W moim przypadku sprawdza się to co powiedział neurochirurg że często kręgosłup leci jak domino . Nie wiem czy wyjdzie podpis bo tu to różnie. Więc to ja Alina 74
Alina74
Początkujący
23-02-2024, 08:20:28

Niestety, nie pomogę. Przyznam, że troszkę mnie przeraziłaś: jak to stopień niepełnosprawności? To po chol...... ta cała operacja? Rzeczywiście, musisz mieć zrypany kręgosłup - współczuję Alino.
A co do samego tematu to wiesz sama, że nie bardzo chcą zmieniać stopień, n.p. moja córka ma SMS i od lat ma stopień lekki bo jeszcze chodzi, może coś koło siebie zrobić.....albo źle trafiała z komisyjnymi lekarzami.
gość
23-02-2024, 10:21:10

malgana operacja dała dużo . Bez porównania z tym co było . Ale operacje miałam na 2 kręgach co naciskały na rdzeń. Teraz dokucza mi dolny odcinek . Bardziej niż góra . Tylko że jak by zrobili mi operację koniec z pracą i dość mocno była bym usztywniona bo na 3 punktach . Powiem tak praca w biedronce daje popalić i odczuć w kręgach . Jednak w moim wieku tak łatwo nie jest zmienić pracę .
Początkujący
23-02-2024, 16:01:32

Alinko, są sklepy przemysłowe, gdzie nawet nie wolno dźwigać - n.p. Agata Meble. Niedawno moja znajoma (przed emeryturą) została przyjęta. Mówi, że nawet stolika kawowego nie wolno im podnieść, od tego są inni. Posprawdzaj oferty, rozejrzyj się. Może nie od razu ale w końcu trafisz na lepszą pracę. Słyszałam też, że podobno w Lidlu dziewczyny mają o wiele lżej niż w Biedronce. Nie wiem, ile w tym prawdy, bo to nie moje bajki ale spróbować trzeba. Zdrowie masz jedno.
gość
24-02-2024, 20:58:06

TAK NAJLEPSZY NEUROCHIRUG KTÓRY URSTOWAŁ MI ZYCIE to DOKTOR JANIK W SZPITALU NA UNI LUBELSKIEJ W SZCZECINIE
gość
29-02-2024, 20:24:59

Hej ,czy jest ktoś tutaj do operacji szyjnego ,ale kilka poziomów, a przekładał juz termin ?
gość
11-04-2024, 15:51:13

Ja jestem do operacji szyjnego pod koniec maja i zastanawiam się czy nie przełożyć , tylko nie wiem czy jak odwołam termin ile będę musiała czekac na następny. To nie prywatna operacja więc chyba terminów za brdzo wybierac nie pozwalają. ...
Początkująca
12-04-2024, 07:35:55

Ja jestem rok po operacji szyjnego odcinka . Też przed trochę odwlekałam termin . Gdybym wiedziała że będzie aż taka poprawa to zdecydowała bym się dużo szybciej .
gość
15-04-2024, 08:38:24

czy jesteście w stanie polecić neurochirurga w Bydgoszczy, który po prywatnej wizycie zapisze ewentualnie na operacje na NFZ?
gość
09-05-2024, 17:11:14

Witam wszystkich,

Już wcześniej pisałam tutaj na forum (około roku temu).

Rok minął, a teraz zbliża się moja operacja odcinka szyjnego, która jest zaplanowana na 23 maja (mam się zgłosić do szpitala tego dnia z wynikami badań, jednak nie jestem pewna, czy to będzie 23 czy 24...).

Szczerze mówiąc, nie wiem, czego się spodziewać. Mam 33 lata i będzie to moja pierwsza operacja. Nawet nie mam pewności, o co chciałabym zapytać...

Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze... Jeśli macie jakieś cenne porady, chętnie je przyjmę.

Pozdrawiam i życzę wszystkim dużo zdrowia!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: