Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
16-12-2023, 11:33:49

Ćwiczenia - tak, ale w sklepie ciężka robota - współczuję.
Początkujący
16-12-2023, 11:34:36

Ćwiczenia - tak, ale w sklepie ciężka robota.
gość
16-12-2023, 19:32:00

Ja mam pytanie do tych co już jakoś czas po operacji. Ja jestem 3 tyg ogólnie ok. Bolą.mnie czasami mięśnie szyi i łopatek jak dłużej chodzę. Wtedy muszę poleżeć. Oczywiście nic na razie nie dźwigam staram się oszczędzać kontrole mam 10 stycznia.

Ale.jak wygląda np.wizyta u fryzjera dentysty. Bardzo się obawiam że coś wtedy przestawi się.
Początkujący
16-12-2023, 23:20:03

Do dentysty nie miałam potrzeby to nie wiem ale byłam u fryzjera i kosmetyczki: po prostu powiedz, że nie możesz odchylać głowy, dziewczyny podłożą Ci dodatkowe podparcie a i Ty staraj ułożyć się w linii prostej, Spokojnie możesz iść.
Ból łopatek też miałam i lekarz mnie uspokoił, że to normalne. Bardzo pomaga masaż - na początku boli bo mięśnie są zbite ale każdego dnia jest lepiej.
gość
27-12-2023, 20:01:20

Czy ruszając głową na boki słyszycie takie cichutkie chrupanie nie wiem jak to nazwac
Początkujący
28-12-2023, 11:58:37

Ja nie, choć słuch mam dobry.
gość
29-12-2023, 18:47:47

Czasami coś mi szczerka . Neurolog twierdzi że tak może być .
gość
01-01-2024, 20:25:20

Tak, mimo operacji w maju dalej mi tak strzyka, chrupie. No i szumi/piszczy w uchu.
gość
15-01-2024, 11:38:26

Z tym chrupaniem i strzykaniem, piskami w uchu. Miałem tak samo. To fizjologiczne jest. Raczej wszystko ok. Jeśli cię to niepokoi to skonsultuj z lekarzem. U mnie to było przewrażliwienie, staraj się jakoś wyciszyć, uspokoić. Luz, będzie dobrze.

Dentysta, fryzjer normalnie - wygodnie się ułożyć na początku i tyle. Ja mówiłem dentyście, że nie za bardzo jestem wstanie odchylić głowę. Pochylał mi cały fotel - i mnie i jemu było wygodnie.
gość
22-02-2024, 13:43:36

Mam dyskopatię kręgosłupa szyjnego skutkującą rwą barkową.
Chcąc uniknąć operacji szukam alternatywy dla operacji i myślę o iniekcji komórkami macierzystymi. To nowa metoda leczenia uszkodzenia dysku ( nie refundowana i droga - ok. 16 000 zł ), ale może będzie skuteczna. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?
Będę wdzięczny za opinie.
Józef z Krakowa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama:
Reklama:
Reklama: