Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
04-04-2023, 07:05:46

andzia1989andzia 2023-04-03 20:19:23
Kurcze nie mam zdjęcia przed zdjęciem szwów ale mam po

Kupiłam również krem na blizny może dla tego tak ładnie wygląda twoja szyjka Halinko też będzie pięknie wyglądać jak się wszystko wygoi dopiero tydzień minął pamiętajcie szyjki o masaż blizny i smarowanie dużo pomaga i błagam nie forsujcie się ja 2 tygodnie po operacji odkurzyłam mieszkanie i bol był koszmarny co do kołnierza to ja dostałam przy wyjściu ze szpitala sztywny nosiłam cała dobę ściągałam tylko do kompieli mam miękki który kupiłam przed operacja i czasem jak dopadnie mnie mocny bol zakładam aby odciążyć
Jaki krem kupiłaś, bo szukam właśnie?
Forumowiczka
04-04-2023, 07:11:12

Kika tak go określam ze kołnierz, jednak bardzo pomaga , można kupić okład żelowy w aptece
Forumowiczka
04-04-2023, 07:12:16

Florentynka 2023-04-04 09:05:46

Kupiłam również krem na blizny może dla tego tak ładnie wygląda twoja szyjka Halinko też będzie pięknie wyglądać jak się wszystko wygoi dopiero tydzień minął pamiętajcie szyjki o masaż blizny i smarowanie dużo pomaga i błagam nie forsujcie się ja 2 tygodnie po operacji odkurzyłam mieszkanie i bol był koszmarny co do kołnierza to ja dostałam przy wyjściu ze szpitala sztywny nosiłam cała dobę ściągałam tylko do kompieli mam miękki który kupiłam przed operacja i czasem jak dopadnie mnie mocny bol zakładam aby odciążyć
Wtajemniczona
04-04-2023, 07:14:36

Halina1967 2023-04-04 09:11:12
Kika tak go określam ze kołnierz, jednak bardzo pomaga , można kupić okład żelowy w aptece
To jest jakiś masażer, co to jest?
Początkująca
04-04-2023, 07:14:42

Florentynko tak rany i okolicznych tkanek aby pobudzić do pracy wtedy nie będzie zrostów zgrubień i będzie ładnie wyglądać
Forumowiczka
04-04-2023, 07:15:10

Halina1967 2023-04-04 09:12:16
Florentynka 2023-04-04 09:05:46

Wtajemniczona
04-04-2023, 07:15:40

andzia1989andzia 2023-04-04 09:14:42
Florentynko tak rany i okolicznych tkanek aby pobudzić do pracy wtedy nie będzie zrostów zgrubień i będzie ładnie wyglądać
Ale dłonią normalnie, palcami, nie żadnymi sprzętami?
Początkująca
04-04-2023, 07:16:11

Halinko SMOOSKIN próbowałam innych ale dostawałam alergii
Forumowiczka
04-04-2023, 07:16:13

Florentynka ja kupiłam zwykły linomag, ponoć radzi sobie z bliznami dobrze natłuszcza skórę zobaczę, jednak jak macie coś lepszego dawajcie znać
Forumowiczka
04-04-2023, 07:17:14

Florentynka 2023-04-04 09:14:36
Halina1967 2023-04-04 09:11:12
To jest jakiś masażer, co to jest?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: