Dzięki 😄
Kika05 2023-04-04 12:10:29
Czy jest tu ktoś kto ma zewnątrzną ranę klejoną klejem chirurgicznym!? Kiedy można zacząć smarować coś robić koło niej!? I kiedy można plaster ścignąć!? Lekarz nic nie mówił na ten temat. A kontrola dopiero pod koniec kwietnia.
Gość 2023-04-04 17:23:18
Witam wszystkich. Co jakiś czas się odzywam na forum. Jestem 10 miesięcy po operacji C7/TH1. Właśnie odebrałam wynik rezonansu. Do mojego lekarza idę za miesiąc. Ktoś pytał tu na forum i mnie operował dr Nikodem Przybyłko. Super specjalista, lekarz z powołania. Rezonans pokazuje,że wszystko ok tzn. inne poziomy bez zmian w obrazie,jest jak przed operacją. Implant na swoim miejscu, bez stenozy i ucisków. Co do samopoczucia. No jest różnie. Ja rwę i ucisk miałam do lewej strony a teraz co jakiś czas odzywa mi się prawa strona,do barku i cierpną 3 pierwsze palce w nocy,zależy jak się ułożę w spaniu. Ale jest modelowanie nerwu na poziomie C4/5, i tak było przed operacją. Zależy od lekarza opisującego, ale na jednym z wyników a miałam 2 rezonanse przed,mam w opisie,że są na tym poziomie wyostrzenia osteoficzne wpuklające się do zachyłku prawego i modelujące nerw rdzeniowy,ale bez ucisków. No więc tu może być przyczyna moich dolegliwości. Ale zauważyłam też, że dolegliwości mi się nasilają w zależności od pogody. Teraz,jak pogoda co parę dni raz na minusie,wiatry a potem znowu 10st. do góry na plus to moja prawa strona szyi aż do ramienia daje mi nieźle popalić. Może kręgosłup się jeszcze układa. Tutaj nawet setne milimetra robią różnicę.Nie biorę tabletek, da się wytrzymać. Bywają jednak dni i okresy,kiedy nic nie boli i jest naprawdę super. Ale ja ogólnie należę do tych co długo dochodzą do siebie. Ból pooperacyjny utrzymywał się do 5 m-cy,dopiero potem było już lepiej. Teraz żyje w miarę normalnie, nie dźwigam ciężkich rzeczy. Do sklepu biorę wózeczek. W domu robię prawie wszystko. Cieszę się, że mam to za sobą,że trafiłam na wspaniałego lekarza, operację wykonał perfekcyjnie. Mam nadzieję, że mój stan będzie stabilny a ból z prawej strony w końcu odejdzie w siną dal albo z pogodą. Trzymajcie się szyjki, wszystko będzie dobrze. Hania
Gość 2023-04-04 17:23:18
Witam wszystkich. Co jakiś czas się odzywam na forum. Jestem 10 miesięcy po operacji C7/TH1. Właśnie odebrałam wynik rezonansu. Do mojego lekarza idę za miesiąc. Ktoś pytał tu na forum i mnie
operował dr Nikodem Przybyłko. Super specjalista, lekarz z powołania. Rezonans pokazuje,że wszystko ok tzn. inne poziomy bez zmian w obrazie,jest jak przed operacją. Implant na swoim miejscu, bez stenozy i ucisków. Co do samopoczucia. No jest różnie. Ja rwę i ucisk miałam do lewej strony a teraz co jakiś czas odzywa mi się prawa strona,do barku i cierpną 3 pierwsze palce w nocy,zależy jak się ułożę w spaniu. Ale jest modelowanie nerwu na poziomie C4/5, i tak było przed operacją. Zależy od lekarza opisującego, ale na jednym z wyników a miałam 2 rezonanse przed,mam w opisie,że są na tym poziomie wyostrzenia osteoficzne wpuklające się do zachyłku prawego i modelujące nerw rdzeniowy,ale bez ucisków. No więc tu może być przyczyna moich dolegliwości. Ale zauważyłam też, że dolegliwości mi się nasilają w zależności od pogody. Teraz,jak pogoda co parę dni raz na minusie,wiatry a potem znowu 10st. do góry na plus to moja prawa strona szyi aż do ramienia daje mi nieźle popalić. Może kręgosłup się jeszcze układa. Tutaj nawet setne milimetra robią różnicę.Nie biorę tabletek, da się wytrzymać. Bywają jednak dni i okresy,kiedy nic nie boli i jest naprawdę super. Ale ja ogólnie należę do tych co długo dochodzą do siebie. Ból pooperacyjny utrzymywał się do 5 m-cy,dopiero potem było już lepiej. Teraz żyje w miarę normalnie, nie dźwigam ciężkich rzeczy. Do sklepu biorę wózeczek. W domu robię prawie wszystko. Cieszę się, że mam to za sobą,że trafiłam na wspaniałego lekarza, operację wykonał perfekcyjnie. Mam nadzieję, że mój stan będzie stabilny a ból z prawej strony w końcu odejdzie w siną dal albo z pogodą. Trzymajcie się szyjki, wszystko będzie dobrze. Hania
Zumba123 2023-04-04 11:51:51
Judytka
Pytasz jak się czuję
No cóż bywa różnie .
Niestety cały czas jestem na tabletkach ale są też bardzo duże plusy nie mam zawrotów głowy , drętwienie też ustąpiło i nie mam tego chodu pijaka i zniknęły bóle głowy więc i tak jestem bardzo zadowolona.
Teraz czekam na rehabilitację bo wcześniej lekarz nie wyrażał zgody😊
No i po rehabilitacji mam nadzieję że już wszystko będzie super😊
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.