Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
03-04-2023, 18:01:39

Wiecie, ja w nocy tez za cholerę spać nie umiem. Rozgrzewam sobie takim kołnierzem kark i plecy jest mega przyjemnie, wtulam się na bok i tak udaje mi się przespać 3-4 h i koniec 😡poxniej nad ranem znowu rozgrzeje i coś się prześpie , dziś byłam na dłuższym spacerze i dziś jest tydzień jak jestem już po wiec do przodu 💪
Forumowiczka
03-04-2023, 18:02:43

Kika05 2023-04-03 08:44:45
O dzięki właśnie czuje się bezpieczniej. Mówiłaś, że masz szwy Halinko, a ja mam ranę klejoną. To znaczy od środka zszyta, a na zewnątrz klejona.
Forumowiczka
03-04-2023, 18:03:51

Kurde super masz, w środę ściągnę szwy to wrzucę zdjęcie
Forumowiczka
03-04-2023, 18:05:56

andzia1989andzia 2023-04-03 12:27:28

Moja blizna 2m po
Forumowiczka
03-04-2023, 18:06:51

Piękna szyjka 😀👍
Początkująca
03-04-2023, 18:19:23

Kurcze nie mam zdjęcia przed zdjęciem szwów ale mam po

Kupiłam również krem na blizny może dla tego tak ładnie wygląda twoja szyjka Halinko też będzie pięknie wyglądać jak się wszystko wygoi dopiero tydzień minął pamiętajcie szyjki o masaż blizny i smarowanie dużo pomaga i błagam nie forsujcie się ja 2 tygodnie po operacji odkurzyłam mieszkanie i bol był koszmarny co do kołnierza to ja dostałam przy wyjściu ze szpitala sztywny nosiłam cała dobę ściągałam tylko do kompieli mam miękki który kupiłam przed operacja i czasem jak dopadnie mnie mocny bol zakładam aby odciążyć
Początkująca
03-04-2023, 19:25:18

Ooo fajnie dziewczyny. Ślicznie się goją te ranki, moja narazie taka gruba brzydka bleee, ale spokojnie czekam.
Początkująca
03-04-2023, 19:26:30

Halina1967 2023-04-03 20:01:39
Wiecie, ja w nocy tez za cholerę spać nie umiem. Rozgrzewam sobie takim kołnierzem kark i plecy jest mega przyjemnie, wtulam się na bok i tak udaje mi się przespać 3-4 h i koniec 😡poxniej nad ranem znowu rozgrzeje i coś się prześpie , dziś byłam na dłuższym spacerze i dziś jest tydzień jak jestem już po wiec do przodu 💪
Halinko jaki to kołnierz rozgrzewający posiadasz?
Forumowiczka
03-04-2023, 23:44:16

andzia1989andzia 2023-04-03 20:19:23
Kurcze nie mam zdjęcia przed zdjęciem szwów ale mam po

Kupiłam również krem na blizny może dla tego tak ładnie wygląda twoja szyjka Halinko też będzie pięknie wyglądać jak się wszystko wygoi dopiero tydzień minął pamiętajcie szyjki o masaż blizny i smarowanie dużo pomaga i błagam nie forsujcie się ja 2 tygodnie po operacji odkurzyłam mieszkanie i bol był koszmarny co do kołnierza to ja dostałam przy wyjściu ze szpitala sztywny nosiłam cała dobę ściągałam tylko do kompieli mam miękki który kupiłam przed operacja i czasem jak dopadnie mnie mocny bol zakładam aby odciążyć
Forumowiczka
03-04-2023, 23:48:55

Andzia, myśle, ze smarowanie blizny u mnie się dopiero zacznie jak zdejmę szwy, napewno nie będzie zaraz tak pięknie, ale ważne aby zdrowo było. Myśle, ze z tym forsowaniem masz racje, tylko ja się teraz muszę tego nauczyć, korzystać z pomocy innych 🥰

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: