Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
04-04-2023, 07:17:36

Tak madowanie poprostu palcami ja czasem też jeszcze wmasowuje krem gorącym kamieniem odpręża
Forumowiczka
04-04-2023, 07:18:51

Florentynka, niestety to tylko rozgrzewa nie masuje, teściowa z DE mi posłała
Wtajemniczona
04-04-2023, 07:25:16

Jutro idę na zdjęcie szwów to będę działała 😁 masowała i kremem smarowała, może w przyszłości będzie ładnie 😊
Początkująca
04-04-2023, 07:29:03

Florentynko będzie ładnie tylko trzeba dbać od samego początku
Początkująca
04-04-2023, 09:51:51

Judytka
Pytasz jak się czuję
No cóż bywa różnie .
Niestety cały czas jestem na tabletkach ale są też bardzo duże plusy nie mam zawrotów głowy , drętwienie też ustąpiło i nie mam tego chodu pijaka i zniknęły bóle głowy więc i tak jestem bardzo zadowolona.
Teraz czekam na rehabilitację bo wcześniej lekarz nie wyrażał zgody😊
No i po rehabilitacji mam nadzieję że już wszystko będzie super😊
Początkująca
04-04-2023, 10:03:22

Zumba, Trzymam Kciuki i mam nadzieje ze bóle szybko ustapia....
Ja wlasnie jutro jade na konsultacje druga... mam juz skierowanie do szpitala ...i sie bije z myslami chociaz wiem ze nie pownnam ... bo mysle ''a moze jednak dac spokoj'' wiem to mega glupie ... bo z jednej strony czlowiek przywyczail sie do bolu ale musi zrozumiec ze po pierwsze ma sie nie przyzwyczajac do takich rzeczy po drugie operacja ma na celu nie tylko poprawe ... ale rowniez ma zapobiec temu zeby sprawa nie poszla za daleko i bysmy pozniej nie doswiadczyli smutnych konsekwencji ...
Ja jeszcze nie dawno smigalam na rowerze po gorach, biegalam, chodzilam na cwiczenia (cardio, pumpy i jakies inne wygibasy ) - i nie ukrywam bardzo lubie sport ... dodaje mi energii i dzieki niemu mam wiekszy zyciowy entuzjazm ... od paru miesiecy po mocnych atakach .... wiem ze prawdopodobnie nie mam wyboru ....
Początkująca
04-04-2023, 10:10:29

Czy jest tu ktoś kto ma zewnątrzną ranę klejoną klejem chirurgicznym!? Kiedy można zacząć smarować coś robić koło niej!? I kiedy można plaster ścignąć!? Lekarz nic nie mówił na ten temat. A kontrola dopiero pod koniec kwietnia.
Początkująca
04-04-2023, 10:38:43

Kika05 2023-04-04 12:10:29
Czy jest tu ktoś kto ma zewnątrzną ranę klejoną klejem chirurgicznym!? Kiedy można zacząć smarować coś robić koło niej!? I kiedy można plaster ścignąć!? Lekarz nic nie mówił na ten temat. A kontrola dopiero pod koniec kwietnia.
ja miałam rozpuszczalne, może to to samo, ale z tego co pamiętam, to tydzień po operacji ściągałam plaster, jak po domu chodziłam, a smarować czymkolwiek/terapia blizny jak już strupki z rany zejdą.
// 09.01.2023 - dyscektomia c5-c6 ze stabilizacją Zero-P //10.2014 - stabilizacja Th12-L3
Początkująca
04-04-2023, 10:40:00

Kika05 2023-04-04 12:10:29
Kika po zdjęciu szwów dobrze jest smarować np linogagiem żeby ładnie się goiło i jak już zejdą strupki masować i wcierać krem na blizny ja miałam tzn szew kosmetyczny tylko 2 supełki z lewej i prawej nie wiem czy to samo
Początkująca
04-04-2023, 10:42:31

Co do plastra to nie musisz go nosić ciało musi mieć dostęp do powietrza itd ja po zdjęciu szwów wróciłam do domu i zdjęłam plaster od razu i nie zakładałam więcej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Reklama: