Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
02-04-2023, 19:56:00

Hej szyjki jestem już po 3 dniach rehabilitacji na ten moment nie mogę powiedzieć że czyje różnice ustalone mam 6 tygodni codziennie 1h rehabilitacji i 30 min masażu wiec wydsje mi sie ze jak na NFZ to ok zwlaszcza ze rehabilitanci naprawde sie staraja 2 miesiące od operacji i zdaza mi się zadławić ale już mniej niestety nie jestem już w stanie przyłożyć brody do klatki piersiowej (sztywne implanty) próba odchylenia głowy do tyłu lub szybszy ruch powoduje koszmarny bol spanie bez poduszki ortopedycznej kończy się bólem szyji barku ja mam poduszkę Vila polecam
Forumowiczka
03-04-2023, 02:21:18

kawo 2023-04-02 21:42:09
Halina1967 2023-04-02 07:14:18
... forum jest dlatego takie potrzebne z takimi ludźmi jak Wy aby wstrząsały ludźmi takimi jak Ja 😘
Czuj się wstrząśnięta ....... lepiej ?
Forumowiczka
03-04-2023, 02:25:29

Kawo nawet nie wiesz jak bardzo, zawsze jest tak jak z zewnątrz ktoś cię szturchnie i wywali tzw kawę na ławę to się słuchamy, a rodzina jak powie to e tam co oni wiedza. Wiec jestem jak Martini wstrząśnięta i „ zmieszana” kawo - dzięki lepiej
Forumowiczka
03-04-2023, 02:31:34

Kika mi zalecił, powiem Ci tak będziesz się czuła bezpieczniej to załóż, przecież nie zaszkodzi na taki moment jak jazda autem, jak mówi Hamer bójmy się „dzwonka” na drodze. 👍
Początkująca
03-04-2023, 06:44:45

O dzięki właśnie czuje się bezpieczniej. Mówiłaś, że masz szwy Halinko, a ja mam ranę klejoną. To znaczy od środka zszyta, a na zewnątrz klejona.
Wtajemniczona
03-04-2023, 07:11:55

Halina1967 2023-04-02 00:26:06
Florentynka, Kika lepie już lepiej, w środę idę zdjąć szwy👍 jednak zawsze mi się rodzą pytania ,,,,, czy mogę Coś zepsuć co naprawił lekarz, ostatnio poszalałam upiekłam ciasto, obiad jakiś szybki gyros z TM nosiłam ten pojemnik On trochę wazy i mnie teraz plecy bolą, mogłam coś schrzanić ,,,,???,,, podpowiedzcie, za miesiąc dopiero wizyta kontrolna z zdjęciem rtg,!!!!!! Druga rzecz ćwiczycie same w domu ? Dostałyście plany ćwiczeń wychodząc ze szpitala ?
Żadnych planów Halinka, w czwartek idę do lekarza rehabilitacji i zapytam co i jak bo nie mogę sobie dać rady z żadną poduszką, nie mogę spać na żadnej poduszce, dlatego nie mogę doczekać się wizyty, żeby podpowiedział mi co robić, żeby spać 😉
A propos ciasta nie martw się, też upiekłam kilka dni temu 🤣 z natury mam "ADHD" więc ciężko mi siedzieć w domu i nic nie robić 🤣
Wtajemniczona
03-04-2023, 07:19:01

Wtajemniczona
03-04-2023, 07:20:43

Takiego mam gryzmołka na szyi 😁
Chciałam wstawić z twarzą w pełni okazałości ale niestety rozmiar zdjęcia zmusił mnie do wycięcia tylko tego kawałka 🤣
Myślę, że się nie "brzydzicie" bo każdy ma coś podobnego 😁
Początkująca
03-04-2023, 07:32:18

Florentynka ja też mam takie zgrubienie tylko bez szwów , a ciągnie dziś mnie bardzo i swędzi. A dziewczyny ja w sobotę też karpatkę se strzeliłam i też miałam cykora czy nie przesadzam heheh
Wtajemniczona
03-04-2023, 07:37:04

andzia1989andzia 2023-04-02 21:56:00
Hej szyjki jestem już po 3 dniach rehabilitacji na ten moment nie mogę powiedzieć że czyje różnice ustalone mam 6 tygodni codziennie 1h rehabilitacji i 30 min masażu wiec wydsje mi sie ze jak na NFZ to ok zwlaszcza ze rehabilitanci naprawde sie staraja 2 miesiące od operacji i zdaza mi się zadławić ale już mniej niestety nie jestem już w stanie przyłożyć brody do klatki piersiowej (sztywne implanty) próba odchylenia głowy do tyłu lub szybszy ruch powoduje koszmarny bol spanie bez poduszki ortopedycznej kończy się bólem szyji barku ja mam poduszkę Vila polecam
Andzia a ile czekałaś na tą rehabilitację?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: