Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
31-03-2023, 17:46:20

Mam pytanko czy wiecie może gdzie możemy poszukać i formacji ( może być po ang) .
Na temat wysunięcia implantu , może wątek forum osób które miały takie reoperacje . Bede wdzięczna .
Trzymajcie się szyki 💪
Początkująca
31-03-2023, 18:09:43

Judytka27 2023-03-30 10:17:39
Juz wczesniej pisalam na forum ... mam jeszcze pytanko odnosnie dobrych neurochirurgow ...
Ktos warty polecenia z waszej strony? Mam juz umowiona jedna wizyte online oraz na koncowke maja w Szczecinie ....
A u kogo w Szczecinie właśnie? ja jestem ze Szczecina i miałam operację u dr. Limanówki Ogólnie poleca się prof. Sagana - ale rejestracja jest ciężka. Obaj z Unii Lubelskiej, jeszcze jest z Arkońskiej - dr. Herbowski - on chyba daje implanty ruchome, jeśli ma się warunki.
Judytka27 2023-03-30 10:17:39
Czy tez mieliscie chwilowe zalamanie po otrzymaniu wynikow (ze nie wiedzieliscie co robic kogo szukac mimo ze jasne jest ze pierwsze co trzeba znalezc lekarza)...
Nie bardzo, ja akurat miałam małe tornado objawów i jak zobaczyłam niezłą przepuklinę na rezonansie to już wiedziałam, że operacja i, że nie mogę tego tak zostawić. Pielgrzymki po neurochirurgach miałam z 3 lata temu z powodu innej wady w szyjnym (nie operowałam jej jeszcze), więc teraz jak mi "wybuchło" to wróciłam do jednego z nich i w sumie to nie szukałam już innego, bo i tak nie miałam na to czasu ;)
// 09.01.2023 - dyscektomia c5-c6 ze stabilizacją Zero-P //10.2014 - stabilizacja Th12-L3
Początkująca
31-03-2023, 18:11:40

Treść zablokowana przez moderatora

Wtajemniczona
31-03-2023, 19:48:41

hamer 2023-03-31 16:18:43
Florentynka, ja miałam taki patent zamiennie z ortopedyczną. Zwykła duża poduszka rozłożona dosyć płasko, na to "zużyty" jasiek, w sensie nie bardzo puchaty, taki trochę zmiędolony, żeby był podatny na złożenie. Składałam jasiek po przekątnej i tą złożoną częścią, która była wyższa bo podwójna układałam w zagłębienie szyja/bark, żeby było podparcie pod szyją, rogi szły pod głowę ale głównie spoczywała na dużej poduszce.
Jeżeli ktoś nie może zasnąć z powodu bólu, to polecam APAP NOC. Tylko trzeba być już przygotowanym do snu, bez łazikowania bo sen przychodzi bardzo szybko, nawet szybciej niż łagodnieje ból. Środek nasenny, który jest w składzie nie uzależnia, skonsultowane z lekarzem. Natomiast warto zajrzeć w opis co do ewentualnych przeciwwskazań do indywidualnej oceny.
Dziękuję Zosiu, na Ciebie zawsze można liczyć 😊🌺
Początkująca
31-03-2023, 19:55:19

Hej,
Odpowiadajac na Twoje powyzsze pytanie odnosnie jaki lekarz ze Szczecina to Robert Narolewski (jestem umówiona na koncówke Maja) no i mam niedlugo wizyte w Zieonej u doktora Jakuba Stawickiego.
Ciekawa jestem jak zostane pokierowana ... z jednej strony wizja operacji troche przeraza ale z drugiej strony ... cudownie by bylo nie czucz tych bolsci (tego sztywnego karku... mrownia w rekach mega boli glowy plecow etc.) ... I tak mam siwadomosc - dzieki temu forum ... ze trzeba sie pogodzic z pewna sprawa - ze musimy sie oszczedzac a z wlasnego doswiadczenia wiem ze my kobiery to takie jestesmy zadziory w tej kwesti :D
Chodzilam wczesniej do fizjoterapeuty ... 5 wizyt mialam prywantnie i probowal wiesz tak jak na filmach... zeby mi strzelilo w szyji (powiem ze mial opinie bardzo dobre na ''znany lekarz'') tak bardzo sie ciesze ze sie spinalam jak probowal to zrobic i ze mu sie nie udalo :D bo by moze wyszla wieksza krzywda z tego...
No i mialam rehabilitacje na NFZ 10 wizyt ... TENS, lasery i suchy masaz odcinka szyjnego i powiem tak: bardzo zle sie po tym zestawie czulam w szczegolnosci po TENS ... mdlilo mnie krecilo mi sie w glowie ... z ostatnich 2 wizyt zrezygnowalam ... bo czylam jeszcze wieksze promieniowanie bolu w lopatce i szyji ...
Jutro mam pierwsza wizyte online .. wiec uslysze pierwsza opinie ... zobaczymy :(
Początkująca
31-03-2023, 20:39:41

Judytka27 2023-03-31 21:55:19
Chodzilam wczesniej do fizjoterapeuty ... 5 wizyt mialam prywantnie i probowal wiesz tak jak na filmach... zeby mi strzelilo w szyji (powiem ze mial opinie bardzo dobre na ''znany lekarz'') tak bardzo sie ciesze ze sie spinalam jak probowal to zrobic i ze mu sie nie udalo :D bo by moze wyszla wieksza krzywda z tego...
No i mialam rehabilitacje na NFZ 10 wizyt ... TENS, lasery i suchy masaz odcinka szyjnego i powiem tak: bardzo zle sie po tym zestawie czulam w szczegolnosci po TENS ... mdlilo mnie krecilo mi sie w glowie ... z ostatnich 2 wizyt zrezygnowalam ... bo czylam jeszcze wieksze promieniowanie bolu w lopatce i szyji ...
no, ogólnie rehabilitacja na nfz to jakaś pomyłka, mi szkodzi za każdym razem z czym bym nie poszła, czasem jest to ewentualnie przydatne jak już wiem, że dany zabieg pomaga, ale to bardzo rzadko. Ja osobiście przelazłam z ponad 20 rehabilitantów (z różnymi tematami - bóle rąk, bóle szyjnego, lędźwiowego, zawroty głowy) - większość ma jednak odmienne podejście do nawet tego samego problemu i pracuje różnymi technikami, dlatego warto potestować sobie różnych rehabilitantów i tego co proponują ;)
Ale przy przepuklinie przy rdzeniu bałabym się "strzelania w szyi".
// 09.01.2023 - dyscektomia c5-c6 ze stabilizacją Zero-P //10.2014 - stabilizacja Th12-L3
Forumowiczka
01-04-2023, 01:39:42

Kryzys! Kryzys!!!! Plecy mnie bolą, tablety nie pomagają, rana się goi wiec swędzi, połykanie zaczyna być kłopotliwe !!! 😏😏 trzeba zjeść tablety na sen i przespać to ,,,,,, macie tak czasami ??? dziś 5 doba „po”
Początkująca
01-04-2023, 08:51:27

Hej Kochani / Kochane ...
Juz po pierwszej wizycie... dostalam pilne skierowanie na operacje ... ale jeszcze bede jechac do szpitala do lekarza bo chce mi wtlumaczyc co i jak ... i moje pytanka:
1) Jaki czas jest mniej wiecej oczekiwania na operacje (oczywiscie zalezy jaki szpital wybiore) ale tak mniej wiecej?
2) Jak przygotowac sie do takiej operacj (chodzi tutaj mi o potrzebne szczepienia) ... oczywiscie to samo pytanie zadam lekarzowi w nastepnym tygodniu :) ale tak z ciekawosci sie pytam...
Dziekuje i Pozdrawiam.
Początkująca
01-04-2023, 09:04:03

Halina1967 2023-04-01 03:39:42
Kryzys! Kryzys!!!! Plecy mnie bolą, tablety nie pomagają, rana się goi wiec swędzi, połykanie zaczyna być kłopotliwe !!! 😏😏 trzeba zjeść tablety na sen i przespać to ,,,,,, macie tak czasami ??? dziś 5 doba „po”
Też tak mam 4doba po. Jeden dzień bym chciała świat zwojować, a na drugi leżę plackiem.
Początkująca
01-04-2023, 09:06:23

Judytka27 2023-04-01 10:51:27
Juz po pierwszej wizycie... dostalam pilne skierowanie na operacje ... ale jeszcze bede jechac do szpitala do lekarza bo chce mi wtlumaczyc co i jak ... i moje pytanka:
1) Jaki czas jest mniej wiecej oczekiwania na operacje (oczywiscie zalezy jaki szpital wybiore) ale tak mniej wiecej?
2) Jak przygotowac sie do takiej operacj (chodzi tutaj mi o potrzebne szczepienia) ... oczywiscie to samo pytanie zadam lekarzowi w nastepnym tygodniu :) ale tak z ciekawosci sie pytam...
1. To zależy właśnie od lekarza i szpitala - rozrzut jest dość duży - czasem "pilne" skierowanie jest za rok, za pół roku, czasem za miesiąc lub nawet paru dni. U mnie "pilne" to były 2 tygodnie - po tygodniu od wizyty zadzwonili, że za tydzień mają miejsce, bo ktoś zrezygnował.
2. Nie musiałam mieć szczepień, ani nawet testu na covid przed przyjęciem na oddział - jeśli o to chodzi. Ale może to zależy od szpitala.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: