Mam pytanko czy wiecie może gdzie możemy poszukać i formacji ( może być po ang) .
Na temat wysunięcia implantu , może wątek forum osób które miały takie reoperacje . Bede wdzięczna .
Trzymajcie się szyki 💪
Judytka27 2023-03-30 10:17:39
Juz wczesniej pisalam na forum ... mam jeszcze pytanko odnosnie dobrych neurochirurgow ...
Ktos warty polecenia z waszej strony? Mam juz umowiona jedna wizyte online oraz na koncowke maja w Szczecinie ....
Judytka27 2023-03-30 10:17:39
Czy tez mieliscie chwilowe zalamanie po otrzymaniu wynikow (ze nie wiedzieliscie co robic kogo szukac mimo ze jasne jest ze pierwsze co trzeba znalezc lekarza)...
hamer 2023-03-31 16:18:43
Florentynka, ja miałam taki patent zamiennie z ortopedyczną. Zwykła duża poduszka rozłożona dosyć płasko, na to "zużyty" jasiek, w sensie nie bardzo puchaty, taki trochę zmiędolony, żeby był podatny na złożenie. Składałam jasiek po przekątnej i tą złożoną częścią, która była wyższa bo podwójna układałam w zagłębienie szyja/bark, żeby było podparcie pod szyją, rogi szły pod głowę ale głównie spoczywała na dużej poduszce.
Jeżeli ktoś nie może zasnąć z powodu bólu, to polecam APAP NOC. Tylko trzeba być już przygotowanym do snu, bez łazikowania bo sen przychodzi bardzo szybko, nawet szybciej niż łagodnieje ból. Środek nasenny, który jest w składzie nie uzależnia, skonsultowane z lekarzem. Natomiast warto zajrzeć w opis co do ewentualnych przeciwwskazań do indywidualnej oceny.
Judytka27 2023-03-31 21:55:19
Chodzilam wczesniej do fizjoterapeuty ... 5 wizyt mialam prywantnie i probowal wiesz tak jak na filmach... zeby mi strzelilo w szyji (powiem ze mial opinie bardzo dobre na ''znany lekarz'') tak bardzo sie ciesze ze sie spinalam jak probowal to zrobic i ze mu sie nie udalo :D bo by moze wyszla wieksza krzywda z tego...
No i mialam rehabilitacje na NFZ 10 wizyt ... TENS, lasery i suchy masaz odcinka szyjnego i powiem tak: bardzo zle sie po tym zestawie czulam w szczegolnosci po TENS ... mdlilo mnie krecilo mi sie w glowie ... z ostatnich 2 wizyt zrezygnowalam ... bo czylam jeszcze wieksze promieniowanie bolu w lopatce i szyji ...
Halina1967 2023-04-01 03:39:42
Kryzys! Kryzys!!!! Plecy mnie bolą, tablety nie pomagają, rana się goi wiec swędzi, połykanie zaczyna być kłopotliwe !!! 😏😏 trzeba zjeść tablety na sen i przespać to ,,,,,, macie tak czasami ??? dziś 5 doba „po”
Judytka27 2023-04-01 10:51:27
Juz po pierwszej wizycie... dostalam pilne skierowanie na operacje ... ale jeszcze bede jechac do szpitala do lekarza bo chce mi wtlumaczyc co i jak ... i moje pytanka:
1) Jaki czas jest mniej wiecej oczekiwania na operacje (oczywiscie zalezy jaki szpital wybiore) ale tak mniej wiecej?
2) Jak przygotowac sie do takiej operacj (chodzi tutaj mi o potrzebne szczepienia) ... oczywiscie to samo pytanie zadam lekarzowi w nastepnym tygodniu :) ale tak z ciekawosci sie pytam...
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.