Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
30-03-2023, 16:22:57

Czesc Wam.
Probuje przeczytac to cale forum, ale potrzebuje dluzszej chwili na to. Dziewczyny pomozcie.
Zaczelo sie niewinnie. Myslalam ze bol szyji spowodowany jest przewianiem, albo zle spalam w nocy .. alr nie przechodziło. Dni mijały a ból zaczal sie nasilać. W końcu doszly mrowienia w lewej rece lopatce i barku,lekkie dretwienia, bole glowy i najgorszy to ten bol promieniujacy. Byl jeszcze znosny do czasu. Na RTG wyszla dyskopatia C5, C6, C7 i zwezenie tylnego odc krazka C4,C5. Dostalam sierowanie do neurologa w trybie PILNYM i na fizjoterapie. nFZ zalamka... Poszla prywatnie. Fostalam mase lekow...ale one kompletnie nic nie pomagaja. Leki zostale zmienione na inne i tez nic. Mrowienia poki co ustapily za to nasilil sie ból. Jest nie do wytrzymania. Czesto mimo wysokiego progu bolu zwyczajnie nie daje rady i zalewam sie lzami. Na eszelki wypadek zapisalam sie do beurologa tez na NFZ ale mam go w maju. Postanowilam rezonans zrobic prywatnie.mam w sobote. Nie mam nie dowladow czy zaburzen czucia ale te bole sa tak silne i towarzysza mi orawie bob stop..nie wiem jak dlugo tak jeszcze pociagne.
Obecnie biore takie leki jak roticox, neurovit, sirdalud i przeciwbolowy poltram combo ***. Zadnej poprawy. Biore 8 dzien i doslownie zadnej poprawy. I ciagle nieprzespane noce.
Czy u was tez tak sie zaczynalo? Nie wiem czego sie spodziewac. Pogorszenia czy cidu ze leki zaczna dzialac bądź fizjo cos da? Nie stac mnie na leczenie prywatne. Eydaje ostatnie pieniadze na ten rezonans bo chce juz wiedziec prawdziwy stan rzeczy. Do tej pory bylan aktywna, fitnessy, tance a teraz czekam..az przejdzie... Ale nie przechodzi jest coraz gorzej 😭
Jak to bylo u Was? Kiedy pojawily sie jakies niedowlady, braki czucia - po jakim czasie? Czy leki na was dzialaly?
gość
30-03-2023, 17:35:19

Gość 2023-03-30 18:22:57
Czesc Wam.
Probuje przeczytac to cale forum, ale potrzebuje dluzszej chwili na to. Dziewczyny pomozcie.
Zaczelo sie niewinnie. Myslalam ze bol szyji spowodowany jest przewianiem, albo zle spalam w nocy .. alr nie przechodziło. Dni mijały a ból zaczal sie nasilać. W końcu doszly mrowienia w lewej rece lopatce i barku,lekkie dretwienia, bole glowy i najgorszy to ten bol promieniujacy. Byl jeszcze znosny do czasu. Na RTG wyszla dyskopatia C5, C6, C7 i zwezenie tylnego odc krazka C4,C5. Dostalam sierowanie do neurologa w trybie PILNYM i na fizjoterapie. nFZ zalamka... Poszla prywatnie. Fostalam mase lekow...ale one kompletnie nic nie pomagaja. Leki zostale zmienione na inne i tez nic. Mrowienia poki co ustapily za to nasilil sie ból. Jest nie do wytrzymania. Czesto mimo wysokiego progu bolu zwyczajnie nie daje rady i zalewam sie lzami. Na eszelki wypadek zapisalam sie do beurologa tez na NFZ ale mam go w maju. Postanowilam rezonans zrobic prywatnie.mam w sobote. Nie mam nie dowladow czy zaburzen czucia ale te bole sa tak silne i towarzysza mi orawie bob stop..nie wiem jak dlugo tak jeszcze pociagne.
Obecnie biore takie leki jak roticox, neurovit, sirdalud i przeciwbolowy poltram combo ***. Zadnej poprawy. Biore 8 dzien i doslownie zadnej poprawy. I ciagle nieprzespane noce.
Czy u was tez tak sie zaczynalo? Nie wiem czego sie spodziewac. Pogorszenia czy cidu ze leki zaczna dzialac bądź fizjo cos da? Nie stac mnie na leczenie prywatne. Eydaje ostatnie pieniadze na ten rezonans bo chce juz wiedziec prawdziwy stan rzeczy. Do tej pory bylan aktywna, fitnessy, tance a teraz czekam..az przejdzie... Ale nie przechodzi jest coraz gorzej 😭
Jak to bylo u Was? Kiedy pojawily sie jakies niedowlady, braki czucia - po jakim czasie? Czy leki na was dzialaly?
Rezonans to podstawa... bardzo dobrze ze sie zapisalas ale szkoda ze nikt Cie nie skierowal. I dobrze ze odrazu dzialasz... ja 6 lat temu bylam bardzo zle kierowana i zaluje ze wtedy tez sama nie uparlam sie i nie zaplacilam za ten rezonas... fizjoterapie tez mialam... chodzilam do fizjoterapeuty... ale czulam sie gorzej... mdlilo mnie bolala glowa vzulam kucie w lopatce. Ogranicz narazie sport (ale pewnie i tak juz ograniczylasz bo wierze ze ten bol cie wykancza). U mnie zaczelo sie tak ze nagle rano obudzilam sie (6 lat temu...) i czulam jak mi chrobocze pod potylica... uczucie takiego piasku... potem bole glowy... rece coraz slabsze... uczucie takiego kreciolka w glowie... mocne ataki bolowe (jak takie masz odrazu do rodzinnego i mow ze chcesz zastrzyki - mi po seri 10 dopiero bol ustal... o ile to tak mozna nazwac... bardziej to wplyw zastrzyku na stan zapalny a nie totalne uzdrowienie).
Wiem co czujesz... ja 3 dni temu skonczylam 32 lata... i przed urodzinami odebralam wyniki rezonansu - udostepnilam je pare dni temu tutaj) ...
Ja teraz musze szukac neurochiruga... i niby wiem co mam robic ale tak naprawde nie wiem.
Czytajac to co piszesz.... pierwsze to rezonans a potem dobry neurochirug.
Zycze duzo zdrowka. I trzymam kciiki.
Wtajemniczona
30-03-2023, 20:58:53

Halina1967 2023-03-30 12:51:09
Pytanie z innej beczki powiedzcie mi czy w domu robicie wszystko ? bo ja właśnie tak i martwię się czy nie za długo przebywam w pionie, czy czegoś nie zepsuję po tak super lekarzu i dobrze zrobionej "robocie " nie przeciążam się jednak nie potrafię leżeć.
Wszystko Halinka, aż czasami się boję, że za dużo 😉
Forumowiczka
30-03-2023, 23:57:21

Florentynka 2023-03-30 22:58:53
Halina1967 2023-03-30 12:51:09
Pytanie z innej beczki powiedzcie mi czy w domu robicie wszystko ? bo ja właśnie tak i martwię się czy nie za długo przebywam w pionie, czy czegoś nie zepsuję po tak super lekarzu i dobrze zrobionej "robocie " nie przeciążam się jednak nie potrafię leżeć.
Wszystko Halinka, aż czasami się boję, że za dużo 😉
Forumowiczka
30-03-2023, 23:58:59

Florentynka a ty wychodzisz już na zewnątrz na spacery ? Czy jeszcze w domku ?
Początkująca
31-03-2023, 07:38:46

Witam ponownie. Mam zagwozdkę.... konczy mibsie zwolnienie od neurochirurga. Teraz czuję soe na razie lepiej i chciałam wrócić do pracy. I tu pojawia soe problem gdyż muszę mieć zaświadczenie o zakończeniu leczenia
Tyle że jakie zakończenie leczenia jak 29 maja mam operacje. I co... jestem zmuszona być na zwolnieniu do tego czasu? Miał ktoś taka sytuacje?
Początkująca
31-03-2023, 11:07:52

Dziewczyny kiedy zaczynacie jakąś rechabilitacje? Bo ja nie dostałam od lekarza żadnego info. Tylko do kontroli kiedy mam się zgłosić i czego nie robić
Wtajemniczona
31-03-2023, 13:31:22

Halina1967 2023-03-31 01:58:59
Florentynka a ty wychodzisz już na zewnątrz na spacery ? Czy jeszcze w domku ?
Codziennie wychodzę, spaceruję, obserwuję, relaksuję się 😁
Najlepiej jak idę z Mężem do sklepu i pokazuję co chcę a On dźwiga 😁 albo mówię co chcę na obiad a On gotuje 😁 jakby człowiek nie był chory to nawet by nie wiedział jakie Mąż pyszne potrawy przyrządza 😉🤣
Wtajemniczona
31-03-2023, 13:33:14

Tola1982 2023-03-31 09:38:46
Witam ponownie. Mam zagwozdkę.... konczy mibsie zwolnienie od neurochirurga. Teraz czuję soe na razie lepiej i chciałam wrócić do pracy. I tu pojawia soe problem gdyż muszę mieć zaświadczenie o zakończeniu leczenia
Tyle że jakie zakończenie leczenia jak 29 maja mam operacje. I co... jestem zmuszona być na zwolnieniu do tego czasu? Miał ktoś taka sytuacje?
Idź do neurochirurga, powiedz jaka sytuacja i nie Ci wystawi zaświadczenie o zdolności do pracy, albo zwolnienie następne i tak do operacji.
Wtajemniczona
31-03-2023, 13:34:48

Kika05 2023-03-31 13:07:52
Dziewczyny kiedy zaczynacie jakąś rechabilitacje? Bo ja nie dostałam od lekarza żadnego info. Tylko do kontroli kiedy mam się zgłosić i czego nie robić
Po 2 tygodniach od operacji mam się zgłosić do lekarza rehabilitacji i on powie co dalej. Takie dostałam zalecenia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: