Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
08-09-2021, 16:04:42

Gość 2021-09-08 18:02:41
Mojra - jeśli jesteś na umówię o prace masz możliwość jeśli się nie mylę wzięcia do 182 dni zwolnienia lekarskiego w trakcie którego pracodawca nie może Cię zwolnić, może warto poinformować swojego jakże wyrozumialego tfu kierownika o tym fakcie a potem jeśli się będziesz ubiegać w ZUS można to przedłużyć do 270 dni i tez mogą Ci skoczyć z tego co sprawdzałam choć to do zweryfikowania. W każdym razie wydaje mi się ze 182 dni zwolnienia lekarskiego na umowę o prace możesz brać a kiero niech spada na szczaw liście liczyć.
Pozdrawiam ciepło,
V.
gość
08-09-2021, 16:07:14

Ups przez nieuwagę dodałam drugi raz ten sam post cytując siebie … Mea culpa, forum to dla mnie nowa sprawa :) proszę o zrozumienie
V.
Forumowicz
08-09-2021, 18:56:18

Gość 2021-09-08 17:54:23
Kawo jesteś bardzo wytrzymały i dzielny, prawie cyborg :)) polski przedsiębiorca z krwi i kości,....
Xoxo,
V.
Dzięki za miłe słowo ale to nie jest tak, że jestem niezniszczalny. Do lat młodości nie powróciłem i chyba tak już pozostanie.
Jednak wiem, że są gorsze choroby i taki kręgosłup szyjny to "mały pikuś". Wystarczy pójść na onkologię - i już człowiek zdrowszy. Tam to dopiero jest zmartwienie.
Pozdrawiam.
PS
Ciężko pisać. Strona w zasadzie nie działa.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
08-09-2021, 19:39:17

Gość 2021-09-08 18:04:42
Gość 2021-09-08 18:02:41
Mojra - jeśli jesteś na umówię o prace masz możliwość jeśli się nie mylę wzięcia do 182 dni zwolnienia lekarskiego w trakcie którego pracodawca nie może Cię zwolnić, może warto poinformować swojego jakże wyrozumialego tfu kierownika o tym fakcie a potem jeśli się będziesz ubiegać w ZUS można to przedłużyć do 270 dni i tez mogą Ci skoczyć z tego co sprawdzałam choć to do zweryfikowania. W każdym razie wydaje mi się ze 182 dni zwolnienia lekarskiego na umowę o prace możesz brać a kiero niech spada na szczaw liście liczyć.
Dziękuje za informację ale wiesz jak jest z ludzmi różnie bywa ale wezmę pod uwagę Twoją wiadomość.Pozdrawiam
Mojra
gość
09-09-2021, 08:33:18

Mojra pracodawca nie może olać prawa pracy jeśli prawo pracy mówi ze możesz mieć do 182 wolnych to „ludzie ludźmi” nie ma nic do rzeczy a kierownik pewnie liczy po prostu na Twoja niewiedzę i strach przed strata pracy. Oczywiście to dotyczy umów o prace bo na smieciu niestety żadnych praw do zwolnienia niestety nie ma.
Polecam zapytać u księgowej w firmie jak wyglądają Twoje prawa w tej kwestii aby uzyskać pewna odpowiedz od osoby kompetentnej i bezstronnej a nie tego kierownika, ktory w obliczu Twojej choroby jedyne co jest w stanie powiedzieć to ze „2 miesiące albo dowidzenia”.
:(
V.
Forumowicz
12-09-2021, 18:32:26

Czy to forum "wolno chodzi tylko u mnie ?
Przed tym można było pisać, teraz nim się napisany wyraz pojawi, należy poczekać. Zniechęca do pisania.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
gość
12-09-2021, 18:34:42

Testuje47
gość
12-09-2021, 19:29:16

Mi nie przyjmuje wyniku rownania mimo ze jest prawidlowy.
gość
13-09-2021, 16:13:04

Hej. W opisie rezonansu mam takie stwierdzenie "prodromy mielopatii" ze znakiem zapytania. To przypuszczenie, że może ona się zaczynać?
gość
15-09-2021, 16:58:17

Witam wszystkich serdecznie.
Od dawna przeglądam to forum w zasadzie zawsze kiedy mam kłopoty z kręgosłupem, jestem po dwóch operacjach przepukliny C4-C5, C5-C6 i C6-C7, teraz czeka mnie operacja C3-C4 i moje pytanie , czy przy tym kręgu są jakieś inne możliwe powikłania , czy ktoś miał operację na tym poziomie z dostępu przedniego.
Mój rezonans bardzo przypomina opis jaki wstawił Kawo nawet czekałam , czy jeszcze konsultował to z innymi lekarzami, objawy też podobne ale ja nie funkcjonuję już od paru miesięcy, nie wiem dlaczego ale dziwnie boję się tej operacji.K.L

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: