Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
19-08-2021, 21:31:44

Mariusz, wiem o czym piszesz. Miałam bardzo podobnie. Na początku mój problem z lędźwiowym wyglądał tak jak u Ciebie. Trzy lata męki zanim trafiłam na operację. Każdy rozkładał ręce, ja chodziłam z bólem. Rehabilitacja, leki i tak w kółko. Nie wiem od czego to zależy. Mogę Ci tylko współczuć.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
20-08-2021, 05:51:10

Dorka ale jak Ci zoperowali lędzwiowy i zajrzeli do środka to faktycznie bylo wewnątrz gorzej niż w opisie badania?36
Mojra
Forumowiczka
20-08-2021, 06:01:34

Dorka jakie miałaś objawy przy lędzwiowym i jak wyglądała operacja i jak po w szpitalu (jak dlugo byłaś) jak dochodzisz do siebie? Dawno ją mialaś, jak funkcjonujesz?
Mojra
Początkująca
21-08-2021, 09:04:50

Mojra44 2021-08-14 12:43:45
Witaj Iza a jakie masz objawy?
witam
Mam potworne zawroty głowy, boli gdy przechylam w przód tyl,uczucie braku stabilizacji, jakby mnie coś wbijało w ziemie. Generalnie jakby lewa strona słabsza. Mam jeszcze problemy z lędźwiowym i nie wiem czy ten bol nóg od kolan w dół i drętwienie stop to od tego ... 3.09 idę na operacje szyjnego
gość
21-08-2021, 09:08:37

Iza50 2021-08-21 11:04:50
Mojra44 2021-08-14 12:43:45
Witaj Iza a jakie masz objawy?
witam
Mam potworne zawroty głowy, boli gdy przechylam w przód tyl,uczucie braku stabilizacji, jakby mnie coś wbijało w ziemie. Generalnie jakby lewa strona słabsza. Mam jeszcze problemy z lędźwiowym i nie wiem czy ten bol nóg od kolan w dół i drętwienie stop to od tego ... 3.09 idę na operacje szyjnego
Powodzenia na operacji, Iza!
Forumowiczka
24-08-2021, 22:05:24

Ja lędzwiowy mam do odbarczenia a w szyjnym 3 dyski do wymiany + stabilizacja. Miałam termin ns 14.12.2020 ale był covid na oddziale neurochir
i ja też bylam chora.A teraz muszę ustalić nowy termin i tak naprawdę psychicznie nie mogę tego ogarnąc i boje się za długiej przerwy w pracy bo może byc rożnie i poprostu to odwlekam.
Powodzenia życzę -trzymaj się dzielnie.
Mojra
gość
31-08-2021, 14:46:56

Witam wszystkich.
Jestem tydzień po operacji i ból powoli odchodzi. Czy rehabilitację zaczynaliście dopiero po miesiącu ?
Dorka 1616 gorset polecał rehabilitant na swojej stronie.
Judyta
gość
31-08-2021, 15:06:39

Do Mariusza
Czy miałeś robione badania stawów krzyżowo- biodrowych albo tomografię bolącego biodra? Ja na początku miałam robione takie badania bo ortopeda twierdził, że zmiany w stawach krzyzowo- biodrowych oraz chory mięsień gruszkowaty może dawać objawy podobne do rwy. No ale trzeba trafić na lekarza, który wysili się i da skierowanie na te badania.
Życzę zdrowia i rozwiązania problemu
Judyta
Początkująca
31-08-2021, 17:41:07

Judyta, napisz proszę coś więcej o operacji i o tym zaraz po. Ile poziomów masz zrobione, jak zniosłaś etc. No i kto Cię operował, czy objawy przed były bardzo dokuczliwe?..Ja ma razie odwołałam swój zabieg, po nowym roku ustalę coś, teraz miałam na koniec września ale tak po ludzku za bardzo się bałam..
gość
31-08-2021, 18:20:15

Witam.5 lat temu miałam operacje kręgosłupa szyjnego wstawione implanty c34 oraz 5,6.Odebralam kilka dni temu wynik rezonansu i trochę sie martwię.Opis pogłębienie lordozy szyjnej.Wysokosc trzonow kręgów zachowana.Obnizenie sygnałów T2 krążka międzykregowego na poziomie c4,5,6,7 dehydratacja,zmiany zwyrodnieniowe trzonow kręgowych z nierównym zarysem blaszek granicznych,osteofity na krawędziach trzonow.Na poziomie C3,3 i 5,6 redukcja przedrdzeniowej rezerwy płynowej.Zwezenie struktur kanału nerwu rdzeniowego obustronne intensywne po stronie lewej.Na poziomieC 6,7 protusio krazka miedzykregowego zmniejszająca przedrdzeniową rezerwę płynów.Zwezenie struktur kanału rdzeniowego obustronne ,intensywnie sięgające korzenia nerwu prawego i lewego.Na poziomie C4,5 extrusio krążka miedxykregowego wraz ze zmianami zwyrodnieniowymi na krawędziach trzonu kregu powoduje całkowitą redukcję przedrdzeniowej rezerwy płynowej(modelowana powierzchnia rdzenia)Zwezenie struktur kanału rdzeniowego obustronne.Ucisk korzenia nerwu rdzeniowego prawego i lewego.Worek oponowy jest modelowany obustronnie przez wiązadła żółte.Badanie nie uwidocznilo obszarow nieprawidłowych sygnałów w obrębie szyjnego odcinka rdzenia kręgowego.w obrębie struktur kostnych nie stwierdzono obszarów destrukcji.Co sądzicie o tym wyniku.Boje się kolejnej operacji wizytę u neuro mam w pt.Sxyja mnie pali ręce dretwieja ale nauczyłam się z tym żyć jedynie doszło mi uczucie jakby prad poraził mnie w kręgosłup aż dłonie mi się otwieraja ale trwa to kilka sekund i pojawią się rzadko.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: