Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
17-09-2021, 17:31:36

Witam ja będę za miesiąc operowany pszez dr sagana na operacje czekam 3 miesiące powiedzcie jest czego się bać mam pszepuchline kregosupa szyjnego proszę kogoś o przebieg zabiegu i samopoczucie i uspokoić mnie
Forumowiczka
18-09-2021, 14:47:53

Gość 2021-09-17 19:31:36
Witam ja będę za miesiąc operowany pszez dr sagana na operacje czekam 3 miesiące powiedzcie jest czego się bać mam pszepuchline kregosupa szyjnego proszę kogoś o przebieg zabiegu i samopoczucie i uspokoić mnie
Nie taki diabeł straszny jak go malują. U mnie w Listopadzie minie rok po operacji i gdybym miała porównać przed a po to jak piekło a niebo. Wszystko zależy od organizmu, ja po operacji dość szybko doszłam do siebie. Ale oczywiście trzeba na pewne rzeczy już uważać. Sam pierwszy okres pooperacyjny jest u każdego inny, dlatego lepiej się przygotować na wszystko. Ale z dnia na dzień jest coraz lepiej :) co do przebiegu operacji to myślę, że lepiej pewnych rzeczy nie wiedzieć.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
19-09-2021, 20:29:19

Witam , tez jestem po operacji kregoslupa szyjnego (we wtorek bedzie dwa tygodnie)discektomia c4-c6 , dwa implanty ... czekam na lepszy czas . Ogólnie nam dyskopatię od c3-c7 😬
Początkująca
20-09-2021, 06:00:09

Iza co znaczy czekasz na lepszy czas? Pytam, bo miałam termin za tydzień, ale po prostu wydygałam, przeniosłam na wiosnę. Napisz proszę coś więcej o samopoczuciu i o objawach, które Cię doprowadziły na stól
Forumowiczka
20-09-2021, 12:01:29

Witam wszystkich. Dawno już nie pisałam jakoś się nie składało. Jestem już po wszystkich badaniach. Szyjny rewelacja, minął rok od operacji, nawet blizny ciężko dojrzeć. Gorzej z lędźwiowym. Miałam nadzieję, że kolejny zabieg poskłada mnie do kupki ale tu zong... kręgosłup już w takim stanie, że nie ma co już operować. Zwyrodnienie ogromne, narosla na każdym kręgu, odwodnienie krążków itp. Na dodatek stan zapalny stawów kręgosłupa od 3 miesięcy. Bóli jak cholercia, leki przeciw zapalne codziennie i dwie blokady za mną. Podobno ma pomóc dobry rehabilitnt ale to po leczeniu. Zobaczymy.
Czytam wasze posty i swierdzam jedno. Jęli zrobicie na czas zabiegi na kręgosłup będzie poprawa, jeśli odkładać to w nieskonconosc, czasem nie ma co już operować a ból zostaje
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
gość
20-09-2021, 13:44:58

Wiem, że nie ma co oglądać, tylko w tym sęk, że mnie nie boli, falatlny MRI ( wg neurochirurga) ale nie ma bolu, ani innych specjalnych atrakcji. Dlatego ciężka decyzja
Początkująca
20-09-2021, 13:47:42

To ja pisałam wyzej
Początkująca
20-09-2021, 15:16:32

agnieszka197311 2021-09-20 08:00:09
Iza co znaczy czekasz na lepszy czas? Pytam, bo miałam termin za tydzień, ale po prostu wydygałam, przeniosłam na wiosnę. Napisz proszę coś więcej o samopoczuciu i o objawach, które Cię doprowadziły na stól

Ogólnie zaczęło się od bolu głowy i zawrotów.Zrobilam w 20r rezonans i wyszła dyskopatia wielopoziomowa , stenoza, odwodnienie, obniżenie na poziomie c3-c7😬. Cały rok rożna rehabilitacja...niestety nic nie pomagało. Zrobiłam ponowny Rezonas i na każdym z tych poziomów były przepukliny. Zawroty się wzmogły, kark sztywniał, głowa bolała, ucisk na rdzeń,z rak wypadały przedmioty i takim cudem trafiłam na stół operacyjny. Zrobiono mi dwa poziomy, odbarczeno i
wstawiono implanty. Jestem dwa tygodnie po operacji,różnie jest...ale chyba trochę lepiej. Niestety lędźwiowy daje popalic , mam tam rozlana wypukline , odczuwam brak stabilności , bardzo bolą nogi podczas stania, siadanie tez kiepsko ...chyba bedzie kolejna operacja...
Forumowiczka
20-09-2021, 21:57:57

Dorka cieszę się, ze szyjny jest ok ale ja jakoś sobie pewnie ubzdurałam, ze Ty lędzwiowy też jakoś niedawno miałaś operowany.Ja od tamtego roku od grudnia caly czas zwlekam z szyjnym bo tam mam mieć wymienione 3 dyski + stabilizacja ( najgorzej ręcę drętwieją) ale ledzwiowy mnie boli i mnie schodzi na lewą nogę bo z tej strony mam usisk na korzenie oraz
Obnizenie i odwodnienie krążków Th 11-12, L 2-3, L4-.
5
Centralne uwypulkenie krążka Th 11-12 uciska rdzeń kręgowy.Lewostronne uwypuklenia tarcz L 2-3,L3-4 zwężają otworu mk po stronie lewej z uciskiem jednoimiennych korzeni nerwowych. Uogulniona wypuklina krążka L4-5 symetrycznie zwężą zachylki boczne i otwory mk z uciskiem korzeni nerwów rdzeniowych i worka oponowego. Na poziomie L5-S1niewielka centralna wypuklina modeluje worek oponowy.Zmiany zwyrodnieniowe w stawach mk.. Drobne osteofity krawędziowe.
Oprócz bólu samego kregoslupa ledzw. to mam uczucie od czasu do czasu,ze ta lewa noga jest jakby nie moja, jakby pływała i unosiła się jak np. leże na łużku.To bardzo dziwne uczucie i sama nie wiem czy fobrze to ubieram we właściwe słowa.Damej operacji az tak się nie boje tylko nie umiem przezeyciężyć strachu co po niej, jak dlugo będę nieporadna i mało samodzielna i dodatkowy bół, ktory dojdzie mi oprócz bólu ledzwiowego.Podziwiam osoby, ktore szybko decydują sie na operację bo są faktycznie silne psychicznie.
Mojra
Forumowiczka
21-09-2021, 11:14:01

Mojra, masz rację. Miałam dwie operacje, najpierw na lędźwiowy a potem na szyjny
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: