Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
21-09-2021, 22:13:10

Tylko kojarzylam, ze szyjny a potem lędzwiowy.Jaki byl odstęp czasu pomiędzy operacjami i ktora była dla Ciebie lżejsza ?
Mojra
gość
22-09-2021, 10:29:20

Wcześniej pisałam ale nikt mi nie odpowiedział, ponawiam pytanie , jakie powikłania są przy operacji C3/4, czy ktoś z forum miał operowany ten poziom, czytałam forum ale nie widzę
K.L
gość
24-09-2021, 07:44:29

Dalej nic.
To może tak czy komuś z jakiegoś względu odradzono operacji na tym poziomie
K.L
Pozdrawiam
gość
24-09-2021, 12:44:13

Jakie implanty sa najlepsze wedlug was? Tytanowe czy peekowe!
gość
25-09-2021, 16:14:23

Witam wszystkich
Jestem już miesiąc po operacji kręgosłupa lędźwiowego. Po dłuższym spacerze czy długim przebywaniu na nogach kręgosłup potrzebuje odpoczynku tzn. pojawia się ból. Nie wiem czy po 2 miesiącach dam radę wrócić do pracy, chciałbym.
Jak było u was którzy mieliście taki zabieg? Po jakim czasie wróciliście do pracy? Trochę się martwię bo mam umowę na czas określony.
Judyta
Forumowiczka
28-09-2021, 08:37:22

Judyta nie nastawiaj się na powrót do pracy po 2 miesiącach, nawet jak pracujesz w biurze. Pierwsze gojenie trwa 8 tygodni. Spokojnie dojdz do siebie a potem wracaj do pracy. Dużo o tym pisaliśmy.
Mojra, stanowczo dłużej dochodziłam po szyjnym, ale przed zabiegiem nie ćwiczyłam w ogóle dlatego u mnie było dość ciężko.
A do gościa, większość z nas miała operowany ten odcinek. Musisz poprostu cofnąć się wstecz żeby poczytać
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
gość
28-09-2021, 10:41:56

Ja miałem operowany C5-C6 implant Cage peek w nowej soli. Jestem dokładnie miesiąc czasu po operacji. I teraz mi się powoli przypomina dlaczego chciałem iść na operacje. Niestety proces zrostu kostnego i gojenia się trochę boli.
Czy wy też miewaliście takie silne bóle karku, rąk w nocy?
gość
28-09-2021, 15:36:15

Do Dorka 1616
Cofałam się i znalazłam jedynie Sławka70 , który miał dużą przepuklinę na poziomie C3/C4 ale czekał na operację i dalej nic nie pisał.
Kawo też ma na tym poziomie ale lekarz o ile pamiętam kazał mu z tym żyć i stwierdził,że to nie wpływa na Jego stan i dolegliwości.
Ja to forum podczytuję od paru lat , tylko z przerwami,przed pierwszą operacją w 2012 roku z wielu rad skorzystałam, potem w 2017 roku kolejne dwa poziomy i teraz szykuję się do trzeciej ale właśnie po konsultacjach wiem , że podobno ten poziom jest trudniejszy ,gorzej się dostać i powikłania trochę inne: żuchwa , krtań i gorzej z przełykaniem, dlatego chciałam cokolwiek wiedzieć od osób które miały robione ten poziom.Natomiast przeskakiwanie tego forum strona po stronie raczej niemożliwe chyba ,że jest jakiś cudowny sposób na wytypowane strony to napiszcie.
Forumowiczka
28-09-2021, 16:25:11

O to cię podziwiam, miałam jedną, chodź faktycznie z pominięciem tego jednego poziomu. Jedna i trzy zrobione odrazu, ale długo odczuwałam skutki operacji. Oczywiście bóle sprzed zabiegu minęły prawie odrazu, ale proces zrostu przeszłam dość ciężko
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Początkujący
28-09-2021, 18:07:51

Gość 2021-09-28 12:41:56
Ja miałem operowany C5-C6 implant Cage peek w nowej soli. Jestem dokładnie miesiąc czasu po operacji. I teraz mi się powoli przypomina dlaczego chciałem iść na operacje. Niestety proces zrostu kostnego i gojenia się trochę boli.
Czy wy też miewaliście takie silne bóle karku, rąk w nocy?
Założyłem konto, żeby było wiadomo kto pisze 😅.
Dorka1616
Ja właśnie teraz przechodzę ten okres zrostu, budząc się w nocy z silnym bólem.
NA rehabilitacje jeszcze za wcześnie, ale trzeba jakoś to przeżyć. Najgorsze jest to że objawy neurologiczne miałem na prawej stronie tylko jeśli chodzi o bóle łopatki, barków, drętwienie. A teraz na dwóch 🙁

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: