Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
01-10-2009, 20:33:04

Irek czasami nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło teraz dla luzu piwko pozdrawiam Janusz

Włodek55 teraz jedynie pozostało Tobie złożyć papiery o zasiłek rehabilitacyjny o ile twoja firma nie rozwiąże z Tobą stosunku pracy bo ma takie prawo . sama rehabilitacja może nawet trwać latami zależy czy uciski na nerwy i uszkodzenia które tam powstały odbudują się trudno jest wyrokować ale myślę że napisze do Ciebie nasz Aniołek Zosia i bardziej fachowo Tobie wyklaruje ja sam jestem na rencie już 2 lata na okrągło chodzę na rehabilitacje a wyniki jej są mierne Pozdrawiam Janusz
gość
01-10-2009, 20:49:15

Kasia wynik ten powinien zobaczyć i lekarz neurolog oraz neurochirurg jak widzisz w samym opisie masz uwidocznione uciski na worek oponowy ale znając życie przy tak skromnym opisie lekarz neurochirurg widzi więcej on jest fachowcem jeśli chodzi o objawy to są takie jak prawie u większości z nas bóle między łopatkowe nasilają sie na pewno podczas chodzenia i to nie musi być że przyczyną jest odcinek Th czyli piersiowy ja w zeszłym roku przeszedłem operacje odcinka c szyjnego bo miałem takie bóle które obecnie powróciły ale to z względu na to że pod implantem uwidoczniono jakąś wypuklinę ale mój rezonans lekarz będzie oglądał dopiero 19 listopada
Forumowiczka
01-10-2009, 20:52:09

Reantko, to my na to jak na lato w tą jesienną pluchę .Ja z zamieszknia wolanka ( wolszczanka ??? ) jestem wiec mam rzut berecikiem :)
Alez jestem podkręcona tym spotkaniem .Małogosiu , fajnie że przyjęłaś zaproszenie:)
WŁODKU- okres rekonwalscencji to sprawa indywidualana ale u Ciebie pozostała chyba dosyc duzy defizcyt neurologiczny .Czy poza neurologiem opinował Twój stan neurochirurg, czy miałeś kontorlę pooperacyjną . Moze wskazany jest kontrolny MRI. Czy jest to stan stabilnie ,,byle jaki '' czy był okres poprawy i jest obecnie pogorszenie?
Z czego wynika tak długa koniecznośc noszenia kołnierza? Czy jest brak zrostu implantów z trzonami , czy niestabilność , czy jest to dziłanie p. bólowe?
Noie wkaraczjać w kompetencje osoby zlecajacej kołnierz należy pamieac ,zę długtrwałe stałe noszenie oslaia mięśnie i tworzy się błędne koło uzależnienia.
W okresie wczesnopooperacyjnym do ok. pół roku od pobytu w szpitalu lekarz specjalista moze wypsac Ci skieorwanie dzo szpitala uzdrowiskowego zamiast do sanatorium na takim samaym wniosku zaznaczjac kwadracik,,szpital uzdrowskowy'' z załączona kserkopią wypisu-pobyt korzystniejszy .
MARTTO -LUZ, LUZ,LUZ .Chojraki źle kończą .Mam nadzieję że jesteś jeszcze w jakieś dziwnej euforii okołooperacyjnej i przyjdzie przebudzenie.
Kolorowych snów
gość
01-10-2009, 21:00:13

Witaj, Kasiu. Mieszkamy niedaleko od siebie.
Widzę, że i Ty zaliczyłas "trzaśnięcie biczem" podczas wypadku. To wredny uraz, dający po latach paskudne zmiany w szyi. Twoje bóle miedzy łopatkami, to nic innego jak promieniowanie z szyi, podobnie jak trudności w oddychaniu. Gdzie robiłas rezonans? Bo opis jest niezwykle lakoniczny. Ja byłam na Kamieńskiego i mój to cały poemat. Powinnaś z tym jak najszybciej biec do neurochirurga, a mniej pilnie do neurologa, który i tak Cię skieruje do nbeuroichirurga i jedyne, co może zrobic, to zapisze Ci górę leków p.bólowych i da skierowanie na rehabilitację. Jesli nie masz doświadczenia w wybieraniu lekarzy, wejdz na *** i poszukaj sobie jakiegos najbardziej chwalonego. Ja czekam w kolejce na operację w Wałbrzychu u dr. Druszcza, ale coś sie opóznia i stopniowo mchem porastam
Irek, mysl pozytywnie. Czasem to, co nam sie wydaje przeokropne i niesprawiedliwe, po czasie okazuje sie przyjemne i pozyteczne.
Włodkowi nie pomogę, bo dopiero czekam na rzez ale witam w gronie szyjkowiczów.
Janusz, ja chyba w tym oczekiwaniu na telefon ze szpitala "Bitwę pod Grunwaldem" zdążę wyhaftować
Początkująca
01-10-2009, 21:05:21

Janusz L. - :) dziękuję za odpowiedź. Czy Twoim zdaniem mam 'molestować' ;) od razu lekarza ogólnego o skierowanie do neurochirurga? Znając życie 'marne szanse', :/ a okresy oczekiwania są wszędzie oblędne. Mogę iść prywatnie, lecz tu pytanie - czy ten rezonans wskazuje, ze to pilne?

pozdrawiam
Kasia [kakika]
kakika
Początkująca
01-10-2009, 21:11:10

Aniu, dziękuję! dziękuję! nie spodziewalam się tak szybkich odpowiedzi :)

Rezonans robilam w EuroMediCare na Pilczyckiej.
Ale wiesz co - przecież wynik jest na plycie CD, więc teoretycznie mogliby go jeszcze raz sprawdzić...

a - rezonans byl robiony bez kontrastu. Pytalam się przed badaniem o kontrast, powiedziano mi, ze jak będzie trzeba to go podadzą...

Dziękuję za namiar na stronkę ***
pozdrawiam i życzę zdrówka

Kasia [kakika]
kakika
gość
01-10-2009, 21:18:23

Kasiu znając życie to na spotkanie z neurochirurgiem na Kasę chorych marne szanse pomyśl o prywatnym no ale może Tobie się uda Kasia jak widzisz prawie w całej Polsce są ogromne kolejki do lekarzy a co dopiero na ewentualną operację tak stan twój z opisu jest nie ciekawy więc radził bym abyś o ile możesz sobie pozwolić na prywatne spotkanie z neurochirurgiem słyszałem w Wrocławiu jest dobry doktor Ząbek o ile dobrze pamiętam sprawdź na znany lekarz ale z tego co ostatni rozmawiałem z Emilką która jest z Wrocławia on prywatnie nie przyjmuje ale może Emilka się z Tobą skontaktuje i może podeśle tobie pomysł
Forumowiczka
01-10-2009, 21:22:08

Kasiu z takim wynikiem tylko neurochirurg .
Jesli uda Ci dotrzeć do
http://www.***/22474/lek-med-rafal-zaluski/neurochirurg-chirurg/wroclaw#add

lub
http://www.***/33661/tomasiewicz-krzysztof/chirurg-neurochirurg/wroclaw

oba nazwiska z polecenia osób operowanych bez osobistych doświadczeń.
Pozdrawiam Zosia
gość
01-10-2009, 21:22:47

Kasiu, ja na Twoim miejscu przy takich bólach jakie odczuwasz i opisie rezonansu, zdecydowałabym się na wizytę prywatnie, żeby było jak najszybciej. Zobaczysz co powie Ci neurochirurg: czy operacja czy może jednak jakaś rehabilitacja.
Dorota
gość
01-10-2009, 21:24:24

Ania może na tej bitwie pod Grunwaldem umieścisz mnie jako księdza podobiznę wyśle na priv tylko błagam nie w kapturze bo się nie poznam Miłej nocki zyczę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: