Kasiu,
z takim opisem umawiaj sie do neurochirurga. Tak jak tu wczesniej napisano neurolog da Ci recepty na leki pbólowe i rozluźniające, ew. skierowanie na rehabilit., skierowanie do neurochirurga i tyle. Nieststey jeśli chcesz we Wrocku skorzystać z porady neurochirurga w ramach NFZ musisz poczekać do ok. kwietnia przyszlego roku, we wszystkich trzech placówkach są takie terminy. No i nie wiesz na kogo trafisz. Jedynie w wojskowym w poradni przyjmuje caly czas ten sam lekarz.
Oczywiście o tym czy operacja jest konieczna czy nie decyduje neurochirurg, ale bądź ostrozna, aby nie podjać takiej decyzji zbyt pochopnie. Wszystko zalezy od objawów i ubytków neurologicznych i tym sie powinnaś przede wszystkim kierować.
Możesz skorzystac z porady tutaj na miejscu (też jestem z Wrocławia) , lub też jechac w świat warszawski na przykład. Tam jest dużo więcej dobrych specjalistów, ale jak to Ania mi rzekła nie zawsze warto gnac na koniec świata, bo tenże super specjalista nie dla wszystkich jest super. A w razie jakichś komplikacji pooperacyjnych zawsze lepiej miec swojego lekarza pod ręką, a nie na końcu świata. Sama jestem tego żywym dowodem i znam to z autopsji.
Jeśli chcesz to moge Ci podac parę namiarow na priv. Mój mail : emila1967@wp.pl
Pozdrawiam
Emila