Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
02-10-2009, 11:36:06

Okazuje się, że WIELEBNY ma jakieś konszachty z adminem Fotosika...
Co robicie? U mnie atmosfera i zajęcia piątkowe: sprzątanie, pranie, odrabianie lekcji. Wiem, że mi nie wolno. Ja oczywiście tego nie robię .

Czy przyzwyczailiście się już do nowego forum i czy korzystacie j jego funkcji? Co myślicie o Poczcie? Bo widzę, że jest taka opcja tylko ja jeszcze nie korzystałam... To działa? Ktoś sprawdzał?
Albo Znajomi... Moje grupy...
Początkująca
02-10-2009, 12:47:01

Kasiu,
z takim opisem umawiaj sie do neurochirurga. Tak jak tu wczesniej napisano neurolog da Ci recepty na leki pbólowe i rozluźniające, ew. skierowanie na rehabilit., skierowanie do neurochirurga i tyle. Nieststey jeśli chcesz we Wrocku skorzystać z porady neurochirurga w ramach NFZ musisz poczekać do ok. kwietnia przyszlego roku, we wszystkich trzech placówkach są takie terminy. No i nie wiesz na kogo trafisz. Jedynie w wojskowym w poradni przyjmuje caly czas ten sam lekarz.
Oczywiście o tym czy operacja jest konieczna czy nie decyduje neurochirurg, ale bądź ostrozna, aby nie podjać takiej decyzji zbyt pochopnie. Wszystko zalezy od objawów i ubytków neurologicznych i tym sie powinnaś przede wszystkim kierować.

Możesz skorzystac z porady tutaj na miejscu (też jestem z Wrocławia) , lub też jechac w świat warszawski na przykład. Tam jest dużo więcej dobrych specjalistów, ale jak to Ania mi rzekła nie zawsze warto gnac na koniec świata, bo tenże super specjalista nie dla wszystkich jest super. A w razie jakichś komplikacji pooperacyjnych zawsze lepiej miec swojego lekarza pod ręką, a nie na końcu świata. Sama jestem tego żywym dowodem i znam to z autopsji.

Jeśli chcesz to moge Ci podac parę namiarow na priv. Mój mail : emila1967@wp.pl

Pozdrawiam
Emila
Początkująca
02-10-2009, 12:49:41

Aniu,
'ja myslałam że Ty już w szpitalu a Ty tutaj haftujesz:))
Wysłałam maila - z przeprosinami za zwłokę. :)
Pozdrawiam
Emila
Początkująca
02-10-2009, 13:04:35

Kasiu,
jeszcze jedno. Gdybyś miała powtarzać rezonans to nie rób go w Euromedicare na Pilczyckiej. Jest to jeden z najsłabszych (jeśli nie najsłabszy ) rezonans we Wrocławiu. Ponoć pokazuje tylko duże zmiany. Ja raz tam robilam rezonans i musiałam go powtarzać.
Pozdrawiam
Emila
Forumowiczka
02-10-2009, 14:50:58

krak62 2009-10-01 12:30:39 Tylko jedno jest dla mnie nie zrozumiałe w tej całej dyskopatii szyjki. Są okresy bez bólu karku barku tak jak teraz(rehabilitacja?). Ale cały czas mam kłopot z prawą ręką jest- inna. I jeszcze ten lędźwiowy( niby jest ok. ale też daje w pupkę ). Na pewno po wizycie u mądrego coś skrobnę na forum.

Tylko jedno? To masz dobrze. Ból albo bez bólu to jest zupełnie zrozumiałe - ten typ tak ma po prostu i już. Nie wiem jak bym się czuła bez bólu... czyba myślałabym, że jestem chora .
Na czym polega inność Twojej prawej ręki? Jest inna od Twojej lewej ręki czy jest inna od rąk innych ludzi???

A cha i to lotto 40mil podzielili na osiem osób? Mnie to nie interesuje ja zgarniam całą kasę
Irek

Ja trafiłam jedną liczbę !
44 czyli ***

Ha !!! Wygrałam !!!
gość
02-10-2009, 16:07:11

Spineczko sądzę że jesteś w temacie szyjek najlepsza , doktorzy i profesorzy nie maję nic dogadania. Jesteś super.
Nie zamierzam się tłumaczyć . Każdy ma swój krzyż ból jest bólem. Miałem najlepszych rehabilitantów w Polsce.
Mnie już tu nie ma a Ty zmień lekarza .
To TY spieprzyłaś to forum.
Forumowiczka
02-10-2009, 17:21:07

Czy mnie oczy mylą czy na forum wkradają się jakies nie najlpesze emocje ?
Irek jesli dobrze odbieram Twoje intencje to chciałbym tylko delilkatnie zwrócić uwagę ,że monitor niestety nie ma TWARZY .W tym co czytamy może nastąpić nadiinerpretacja , niewłaściwy odbiór intencji autora postu. Ja odczytałam wypowiedź Spinki z humorem , z intencją rozladownia stresu .
Rozumiem ,że w cierpieniu człowiek ma inne postrzeganie i nie zawsze to co dla innych radosne dla nas równie rozkoszne ale ostatnie zdanie wyszło ponizej pasa .
gość
02-10-2009, 17:47:20

Dzięki Zosiu na wyprowadzenie mnie biednego Robaka ( nie mylić z księdzem) z moich idiotycznych przemyśleń jestem idiotą, głupkiem i itp. Przepraszam
Ból jest niczym w porównaniu z bólem.

Irek, Miłej nocy
Forumowiczka
02-10-2009, 18:41:27

krak62 2009-10-02 18:07:11 Spineczko sądzę że jesteś w temacie szyjek najlepsza , doktorzy i profesorzy nie maję nic dogadania. Jesteś super.
Nie zamierzam się tłumaczyć . Każdy ma swój krzyż ból jest bólem. Miałem najlepszych rehabilitantów w Polsce.
Mnie już tu nie ma a Ty zmień lekarza .
To TY spieprzyłaś to forum.

ZOSTAŃ. ***

Zosiu, wszystko w porządku. Myślę, że Irek nie ma złych intencji...
Dobranoc...
gość
02-10-2009, 19:27:29

Moi drodzy, co się z Wami dzieje???? Dajcie spokój, wyluzujcie i bawcie się w ostatnich promieniach słońca (lub kroplach deszczu)
Przykro czytać ostatnio o nieporozumieniach, niedomówieniach, znikania z forum itp.
Trzymajcie się.
Renata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: