Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
15-09-2019, 07:07:30

Gość 2019-09-15 00:28:40
Cześć. Tu Ala.
..... Będę się odwoływać na pewno. ...
Ja też bym się odwoływał.
Przypuszczam, że "wina" jest też po Twojej stronie. Zapewne na komisji zachowywałaś się jak przysłowiowy inteligent, cicha, uprzejma. To dobrze ale na komisji należy wyraźnie artykułować swoje oczekiwania i mocno je uzasadniać.
Członkowie komisji to też ludzie.
gość
15-09-2019, 12:22:09

Witam serdecznie wszystkie Szyjki.
Ala ja bym pisała odwołanie. Ja w sierpniu też byłam na komisji i dostałam umiarkowany .Ale to też ponoć zależy na jakiego orzecznika się trafi .Życzę powodzenia i wszystkim dużo zdrówka 😘
Forumowicz
15-09-2019, 18:39:19

renata071173 2019-09-15 14:22:09
... .Życzę powodzenia i wszystkim dużo zdrówka 😘
Dziękujemy i wzajemnie.
gość
15-09-2019, 22:18:11

Kiedyś wiele lat temu bylem na komisji z zupełnie innego powodu ...miałem wypadek w pracy na oko . Na pierwej komisji był tylko jeden lekarz i w zasadzie nic mu nie musiałem mówić ...bo sam gadał , że oko piecze, boli, łzawi itd. . Niby fajny , empatyczny, a na końcu dał smieszny procent uszczerbku. Odwołałem sie do następnej komisji , ta była juz trzy osobowa i sami lekarze dziwili sie , że wcześniej dostałem tak mały procent uszczerbku. Wiec warto się odwoływać .
Antoni
gość
16-09-2019, 06:57:08

renata071173 2019-09-15 14:22:09
Ala ja bym pisała odwołanie. Ja w sierpniu też byłam na komisji i dostałam umiarkowany .Ale to też ponoć zależy na jakiego orzecznika się trafi .Życzę powodzenia i wszystkim dużo zdrówka 😘
Witam serdecznie.. Gratuluję orzeczenia, ja dostałam lekki i napisałam odwołanie, mój doktor powiedział że powinnam dostać umiarkowany 🤷‍♀️Czas pokaże.. Czytam na forum że każdy idzie na wizyty kontrolne, ja miałam tylko jedna która trwała 5min.dalej radz sobie sama😉Jestem w trakcie załatwiania rehabilitacji, po operacji jestem 5mies.Czasami boli mnie szyjka czuję pieczenie itd. Blizna też czasami zaboli, może to na zmianę pogody.. 😉Pozdrawiam 🙋‍♀️
gość
16-09-2019, 17:57:32

Kawo, trafiłeś w sedno. Teraz mam już doświadczenie. Odwołanie prawie napisane, jeszcze doszlifuję, zaniosę i będę czekać.
Ala życzy zdrówka.
Forumowicz
17-09-2019, 17:52:27

Gość 2019-09-16 19:57:32
Kawo, trafiłeś w sedno. Teraz mam już doświadczenie. Odwołanie prawie napisane, jeszcze doszlifuję, zaniosę i będę czekać.
Ala życzy zdrówka.
Nie zapomnij napisać, że ....... umiarkowany ci się po prostu należy.
gość
20-09-2019, 11:18:28

jestem nowa, więc muszę o prę rzeczy Was popytać. Mam problem z kr lędzwiowym - dolegliwości bólowe, ciągnięce w nodze Mr - przepuklina l5/s1, ale z tym wszystkim sobie radzę i jakoś daje rade. Rok temu miałam kontuzje barku w wyniku zbyt intensywnego pływania, obecnie juz wszystko ok. Neurolog dodatkwow dla sprawdzenia zlecił MR kregosłupa szyjnego. W opisie zniesienie lordozy z kifotycznym ustawieniem i kątowym załamaniem osi dł C5/C5. Zmiany zwyrodnieniowe w małych stawach, cechy niewielkiego obrzęku szpiku części trzonów kręgowych w przyleganiu do c5/c6. w trzonie c7 naczyniak 9***7 mm. na poziomie c5/c6 szerokołukowe z lewostronną lateryzacją uwypuklenie krażka na ok 2,5 mm
modeluje przednią powierzchnię rdzenia i zwężenie zachyłków bocznych, mozliwa kolizja z nn rdz c6 obustronnie. rezerwa płynu zmiejszona za c4-c6, zwłaszcza c2-c3.. Stenoza względna 12 mm na c4-c5. Sygnał rdzenia nieznacznie podwyzony w segm c6-c6, nie można wykluczyć rozpoczynających się zmian o charakterze mielopatii.
Dolegliwości bólowych, zdrętwien - zadnych, w badaniu fizykalnym w ocenie nerochirurga- wszystko super.
Ten sam neurochirurg ( dr Chrzanowski z Krakowa) - daje bezwzględną konieczność operacji, ze względu na mozliwe w razie urazu, stłuczki, upadku porażenie kończyn dolnych. Zdanie neurologa identyczne. inna znany neurochirurg - dr Klauz na razie nie jest przekonany do operacji, ze obraz radiologicznu niejednoznaczny. Obdydwaj nie widza zadnych cech mielopatii.
I jak śadzicie kłaść się pod nóż jeśli tak naprawdę mnie nic nie jest??? Chrzanowski chce mnie po prostu zabezpieczyć stablizacją - cage i płytka stabilizacyjna. Asia
gość
20-09-2019, 12:30:45

nie jest dobrze ale czy czas na operację.... nie wiem?????
Forumowicz
20-09-2019, 18:43:02

Gość 2019-09-20 13:18:28
. Obdydwaj nie widza zadnych cech mielopatii.
I jak śadzicie kłaść się pod nóż jeśli tak naprawdę mnie nic nie jest??? Chrzanowski chce mnie po prostu zabezpieczyć stablizacją - cage i płytka stabilizacyjna. Asia
hmmmm, jak doktorzy nie widzą zagrożenia to go na siłę nie szukaj ( ono samo Ciebie znajdzie).
Co do płytki stabilizacyjnej - ja ją mam. Ale ja miałem niezłe przeboje z kręgosłupem szyjnym. Męczyłem się z nim około 10 lat od pierwszych sygnałów. Jak nie boli, nie masz konkretnych złych objawów - ja bym zaczekał. Pogadaj jeszcze raz z dr Chrzanowskim., niech rozważy za i przeciw.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: